Επιστολή του ΤΕΕ Αιτ/νίας προς τους Δημάρχους.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Π. ΣΟΥΛΟΥ 11, 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ
Τηλ: (26410) 55755 , 56789 Fax: 31506
e-mail: tee_ait@tee.gr
Πληρ.: Κ. Κιτσάκη Αριθμ.Πρωτ: 1340
Τηλ. 26410-55755, 56789 Αγρίνιο 13/10/2017
Προς
Δήμαρχο Αγρινίου
κ. Παπαναστασίου Γεώργιο
Χαρ. Τρικούπη 10, Αγρίνιο
Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου
κ. Καραπάνο Νικόλαο
Μάγιερ 12, Μεσολόγγι
Δήμαρχο Ναυπακτίας
κ. Λουκόπουλο Παναγιώτη
Ιλάρχου Τζαβέλλα 37, Ναύπακτος
Δήμαρχο Θέρμου
κ. Κωσταντάρα Σπύρο
Θέρμο
Δήμαρχο Αμφιλοχίας
κ. Κοιμήση Απόστολο
Αμφιλοχία
Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας
κ. Αποστολάκη Γεώργιο
Βόνιτσα
Δήμαρχο Ξηρομέρου
κ. Γαλούνη Ερωτόκριτο
Αστακός

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε με μεγάλη μας λύπη φαινόμενα που δεν συνάδουν με τις έννοιες της νομιμότητας, της συνέπειας και της ηθικής τάξης.
Υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες, αδιαφορώντας για τον νόμο, αλλά και για το δημόσιο συμφέρον σε τελική ανάλυση, προχωρούν σε αυθαίρετες πράξεις μη διστάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις, να κακολογούν ή να διαβάλουν όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη και μάλιστα επιστημονικά τεκμηριωμένη.
Το ΤΕΕ έχει υποχρέωση και εκ του ρόλου του να στηλιτεύει τέτοια φαινόμενα και να ενημερώνει την κοινωνία για τους κινδύνους που ελοχεύουν όταν δεν τηρούνται οι νόμοι.
Κίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον, την δημόσια ασφάλεια, την πολιτιστική κληρονομιά, την προστασία των μνημείων και των ιστορικών τόπων, την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των πολιτών.
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται παρεμβάσεις σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους παραδοσιακών οικισμών χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις ή αδειοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων ειδικά όταν οι χώροι αυτοί προστατεύονται ως αρχαιολογικοί ή ιστορικοί τόποι ή αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται παρεμβάσεις σε κτίρια που χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα μνημεία ή έχουν υψηλό κοινωνικό ενδιαφέρον χωρίς τις εγκρίσεις, τις γνωμοδοτήσεις και τις αδειοδοτήσεις αρμόδιων φορέων.
Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται μέθοδοι νομότυπες, αλλά ηθικά καταδικαστέες προκειμένου να παρακάμπτονται οι δεσμεύσεις των νόμων και των κανονισμών.
Η Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στην 17η/2017 τακτική συνεδρίασή της αποφάσισε δια του παρόντος εγγράφου να σας επιστήσει την προσοχή και να σας καλέσει αναλογιζόμενοι τις ευθύνες σας, να σταματήσετε αυτά τα φαινόμενα, όπου υπάρχουν, εν τη γενέσει τους.
Οι διαδικασίες αδειοδότησης των έργων είναι κοινές και στα δημόσια και στα ιδιωτικά έργα και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και στις δύο περιπτώσεις.
Πρέπει να σας επισημάνουμε ότι η παραγωγή έργων για να είναι πραγματικά προς όφελος των πολιτών απαιτεί προγραμματισμό, οργάνωση και συνέπεια και όχι αποφυγή των νομίμων διαδικασιών.
Τέλος με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής περιόδου το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προτρέπει όλους τους Δήμους του Νομού στην εφαρμογή ενός προγράμματος ελέγχου όλων των σχολείων και δημοσίων κτιρίων, όσων αφορά την αντισεισμική τους επάρκεια, την πυροπροστασία αλλά και την επικινδυνότητα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.
Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας δια των Μηχανικών μελών του μπορεί να συνδράμει τις αρμόδιες υπηρεσίες προς το σκοπό αυτό.

Για το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ο Πρόεδρος

Μπλέτσας Στυλιανός

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.