Έκανε το «λάθος» ο κ. Χρήστος Κολοβός να προτείνει μείωση δημοτικών τελών για πολυτέκνους, τριτέκνους και ΑΜΕΑ.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή 17.11 και όταν συζητούνταν το 7ο και 8ο θέμα για τον καθορισμό των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας και ύδρευσης για το 2018, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Κολοβός έκανε μία ενδιαφέρουσα πρόταση.
Συγκεκριμένα πρότεινε ο Δήμος Ξηρομέρου να πράξει ότι κάνουν πάρα πολλοί Δήμοι (ανάφερε και παραδείγματα), να προχωρήσει σε μειώσεις τελών για ευπαθείς ομάδες δημοτών και το εξειδίκευσε μάλιστα προτείνοντας απαλλαγή 100% από τα τέλη για τους βάση του νόμου πολυτέκνους και μείωση 50% για τους βάση του νόμου  τριτέκνους και ΑΜΕΑ.
Η απάντηση του κ. Γαλούνη ήταν πολύ επιθετική και κατά την γνώμη μας μνημειώδης. Μίλησε για λαϊκισμούς (!!!), κατηγόρησε τον κ. Κολοβό ότι προτείνει να μην πληρώνει κανένας (!!!), ανάφερε ότι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι είναι το 70% του Δήμου Ξηρομέρου (!!! ούτε το 5% δεν είναι), παρότρυνε να πάει ο κ. Κολοβός να πείσει κανέναν από αυτούς που χρωστάνε να πληρώσουν, με το κ. Κολοβό ορθά να του απαντά, εδώ δεν μπορείτε να τους πείσετε εσείς και θέλετε εγώ να βγω στη γύρα και κατεβάζετε το επίπεδο. Ακόμη ο κ. Δήμαρχος ανάφερε ότι εμείς δεν έχουμε υπηρεσία ύδρευσης και ότι στο Αγρίνιο που έχουν 100 (!!!) άτομα στη ΔΕΥΑ, άμα δεν πληρώσεις σε 15 μέρες σου κόβουν το νερό (!!!) (μένουμε στο Αγρίνιο, γείτονες του κ. Δημάρχου, και λογαριασμοί ύδρευσης είχαν παραπέσει πάνω από ένα χρόνο στο γραμματοκιβώτιο και τα πληρώσαμε όλα μαζί μόλις το ανακαλύψαμε, χωρίς κανείς να μας κόψει το νερό, ούτε καν να μας ειδοποιήσει).
Μάταια ο κ. Κολοβός προσπαθούσε να απαντήσει ότι όλα αυτά που λέει ο κ. Δήμαρχος είναι ανακρίβειες και δεν ισχύουν και ότι πάρα πολλοί Δήμοι μέσα στην οικονομική κρίση βοηθούν τους αδύναμους δημότες τους, αλλά εις μάτην.
Ακούστε τα σχετικά ηχητικά αποσπάσματα από τα επίσημα ηχογραφημένα πρακτικά του Δήμου Ξηρομέρου εδώ, για να μην νομίζουν κάποιοι ότι τα βγάζουμε από την κοιλιά μας.
Σε λίγες ημέρες θα ανεβάσουμε ολόκληρα τα ηχητικά πρακτικά της συνεδρίασης που έγινε 17.11.2017, κομμένα με χρονική σειρά και χωρισμένα ανάλογα με τα θέματα συζήτησης χωρίς να αποκρύψουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο της συζήτησης, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο αρκετά ενδιαφέρον και με πολλές ειδήσεις.
Για τον κ. Κολοβό ένα θα του πούμε, κουράγιο Χρήστο και μπράβο που άντεξες σε αυτή την αναίτια επίθεση, σε μία πρόταση σου που την εφαρμόζουν δεκάδες Δήμοι όπως ορθά είπες.

8 σχόλια:

  1. αμα το 70 τις 100 ηταν τριτεκνοι και πολυτεκνοι δεν θα ειχαμε δημογραφικο , το αντιθετο σαν τους κινεζους θα εφαρμοζαμε πολιτικες μειωσης του πληθυσμου

    μαλλον ο δημαρχος τα μπερδεψε αρκετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/175630/nea-meiomena-dimotika-teli-sto-dimo-delta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.newsbomb.gr/politikh/aytodioikhsh/story/594992/dimos-keratsinioy-drapetsonas-telos-ta-dimotika-teli-gia-anergoys-aporoys-polyteknoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/529204/korinthos-meiosi-50-sta-dimotika-teli-gia-eypatheis-omades

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.newsbomb.gr/politikh/aytodioikhsh/story/594992/dimos-keratsinioy-drapetsonas-telos-ta-dimotika-teli-gia-anergoys-aporoys-polyteknoys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πώς γίνεται σε αυτό το δήμο,
    σε όλα να είμαστε μείον... και στα τέλη να μήν είμαστε.
    κάτι γίνεται ? δέν μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11,53 θα στο πω αλλη μια φορα και θα το ξαναπω:
    αυτοι εκει στο δημο ΔΕΝ νοιαζονται για το δημο και τους δημοτες του.
    ενδιαφερονται μονο για ενα : πως θα καλοπερασουν την πενταετια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τετοιο δημαρχο που να αερολογει και να λεει οτι του κατεβει δεν εχω ξαναδει

    Κριμα που μας ειχε πεισει και τον ψηφισαμε
    Απογοητευση για το επιπεδο των λογων του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.