Η περιφορά του Επιταφίου στον Μύτικα.


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μύτικα και στη συνέχεια η περιφορά του Επιτάφιου γύρω από το Ναό.
Η ψιλή βροχή που ξεκίνησε εκείνη την στιγμή, οδήγησε στην βιαστική κατά την γνώμη μας απόφαση να μην πραγματοποιηθεί περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του χωριού.
Η φωτιά στον μώλο, παρά την βροχή, άναψε κανονικά και αρκετός κόσμος στην εκκλησία μας παρακολούθησε την Ιερή Ακολουθία και έψαλλε τα πολύ γνωστά εγκώμια «Η ζωή εν τάφω», «Ω γλυκύ μου Έαρ» κ.α.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.