«Ανοίγουν» νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό 21 εκατομμύρια ευρώ.


Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου.

«Ανοίγουν» νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό 21 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντικά κονδύλια που ξεπερνούν τα 21.000.000,00 ευρώ κινητοποιούνται με τρεις νέες προσκλήσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» χρηματοδοτούνται η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, κοινωνικές υποδομές για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες αλλά και έργα εκσυγχρονισμού δικτύων ύδρευσης.
«Νέες προσκλήσεις χρηματοδότησης, που δημιουργούν καινούργιες ευκαιρίες και απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, ανοίγουν. Με τις νέες προσκλήσεις δίνεται η δυνατότητα για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης των πολιτών που επιλέγουν τις δημόσιες δομές υγείας και ενισχύουμε τις κοινωνικές υποδομές που απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Απαντάμε όμως και σε μια μεγάλη ανάγκη των Δήμων για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευση, διαδικασία απαραίτητη για το νερό που αποτελεί δημόσιο αγαθό».

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Ειδικότερα, σύντομα, «ανοίγει» μία σημαντική πρόσκληση για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που αφορά κυρίως τις νοσοκομειακές μονάδες που βρίσκονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 2.200.000,00 ευρώ. 
Με τη συγκεκριμένη πρόσκληση παρέχεται η δυνατότητα για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν έργα που αφορούν την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των νοσοκομειακών μονάδων της Περιφέρειας. 
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 2.200.000,00 €.
Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00 €. € και ο μέγιστος προϋπολογισμός στα 1.200.000,00 €. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 18/06/2018 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 07/09/2018 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων). 

Ενίσχυση κοινωνικών υποδομών.
Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει η υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση κοινωνικών υποδομών που απευθύνονται σε κοινωνικές ομάδες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 5.000.000,00 ευρώ. 
Οι παρεμβάσεις αφορούν την υλοποίηση δράσεων που αφορούν στη δημιουργία, ενίσχυση και αναβάθμιση υποδομών για δομές ανοικτής φροντίδας, αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης, επέκταση και δημιουργία δομών βραχείας νοσηλείας και μονάδες κοινωνικής αποκατάστασης για ευπαθείς ομάδες, των οποίων η υλοποίηση ξεκίνησε την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.
Στις παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται:
- τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και Ηλικιωμένων,
- Ξενώνες,
- Δομές προστασίας ευπαθών κοινωνικά ομάδων,
- Λειτουργία χώρων υγιεινής (Δημόσια Λουτρά, Κοινόχρηστοι χώροι πλυντηρίων, κ.λπ. για περιθωριοποιημένες κοινότητες όπως ΡΟΜΑ).
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 5.000.000,00 ευρώ.
Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ανέρχεται στο ποσό των 1.500.000,00 €. και ο μέγιστος προϋπολογισμός στα 3.500.000,00 €. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 18/06/2018 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 16/11/2018 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων). 

Εκσυγχρονισμό λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης.
Εξάλλου, σημαντική ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης παρέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους Δήμους, αλλά και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Άρδευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), καθώς χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», έργα που αφορούν:
- Εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης.
- Αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιών υποδομών ύδρευσης.
- Ανάπτυξη συστημάτων ελέγχου διαρροών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ύδατος.
- Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης ύδατος.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 10.000.000,00 ευρώ.
Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ανέρχεται στο ποσό των 500.000,00 €. € και ο μέγιστος προϋπολογισμός στα 3.000.000,00 €. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 23/07/2018 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 14/12/2018 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.