Θετική έκβαση αιτήματος της Κοινωφελούς Δήμου Ξηρομέρου, για την συντήρηση του δρόμου Βαλόστρατο στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.


Αστακός, 14 - 06 - 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, Ν.Π.Ι.Δ.
ΤΗΛ: 2646041482
e-mail: koinofelisxiromerou@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΘΕΜΑ: «Θετική έκβαση αιτήματος της Κοινωφελούς Δήμου Ξηρομέρου για την συντήρηση του δρόμου Βαλόστρατο στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου».

Στις 30/5/2018 η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ έστειλε αίτημα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 186/30.5.2018 έγγραφό της, προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με το οποίο ενημέρωνε για τα προβλήματα του δρόμου που υπάρχουν στη θέση Βαλόστρατο στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου και αιτούνταν την παρέμβαση της Περιφέρειας με σκοπό τη συντήρηση του εν λόγω δρόμου, μιας και πρόκειται για δρόμο πολυσύχναστο και σπουδαίας σημασίας για την περιοχή.
Στις 5/6/2018 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ απάντησε θετικά στο αίτημά μας με το υπ’ αριθ. πρωτ. 172990/2584 έγγραφό της, στο οποίο αναγραφόταν τα εξής: 
«Σας γνωρίζουμε ότι :
1. η συντήρηση, των επαρχιακών δρόμων No 33: Mαχαιρά – Πρόδρομος δια Χρυσοβίτσας και Νο 50: Πεντάλοφος – Στρογγυλοβούνι – Πηγάδια – διασταύρωση δρόμου Κατοχής – Αστακού (Βαλόστρατο), έχει ήδη συμπεριληφθεί στο έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥ», που δημοπρατήθηκε στις 07-01-2018 και βρίσκεται στο στάδιο ανάδειξης του αναδόχου.
2. Ο δρόμος Χρυσοβίτσα – διασταύρωση με τη Νο 50: Πεντάλοφος – Στρογγυλοβούνι – Πηγάδια – διασταύρωση δρόμου Κατοχής – Αστακού (Βαλόστρατο), δεν ανήκει στην αρμοδιότατα συντήρησης της υπηρεσίας μας αλλά στο Δήμο.
Εντούτοις για την βελτίωση βατότητάς του και επειδή είναι πολυσύχναστος και σημαντικός για την περιοχή, η υπηρεσία μας μπορεί να διαθέσει στο Δήμο Ξηρομέρου σάκους με ψυχρό ασφαλτόμιγμα, προκειμένου αυτός με δικό του συνεργείο, να προβεί σε αποκατάσταση των απολύτως απαραίτητων βλαβών».
Ύστερα από την ανωτέρω θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την συντήρηση του εν λόγω δρόμου, η οποία ξεκίνησε σήμερα 14/6/2018 και πιστεύουμε στην ολική αποπεράτωση των παρεμβάσεων βελτίωσης του εν λόγω δρόμου.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου, σε συνέχεια όλων των παραπάνω, είναι ικανοποιημένη από τις ενέργειες που έγιναν τόσο από την ίδια όσο και από την Περιφέρεια και θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών του δρόμου, που είναι ιδιαίτερης σημασίας και αξίας για την αγροτική περιοχή της Χρυσοβίτσας, καθώς επίσης θα παρέμβει οπουδήποτε αλλού χρειαστεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο Δήμο Ξηρομέρου.

3 σχόλια:

 1. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξεκαρδιστηκαν και οι λακουβες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ16 Ιουνίου 2018 - 3:56 μ.μ.

  Γνωρίζαμε ότι ο Δ.Ξηρομέρου είναι υπό διάλυση,εκείνο που μάθαμε τώρα είναι ότι οκ.Γεωργούλας εκτελεί και χρέη δημάρχου.
  Υποτίθεται ότι ο Δήμαρχος θα έπρεπε να πιέζει και να υποβάλλει αιτήματα προς την περιφέρεια τέτοιας μορφής.
  Τώρα επί του θέματος.Από την απάντηση της περιφέρειας προκύπτουν δύο θέματα ,το ένα γνωστό εδώ και δύο χρόνια ότι δηλαδή για το βαλλόστρατο έγινε η δημοπράτηση και αναμένουμε με την ανάθεση την έναρξη του έργου και το δεύτερο που είναι και μείζον είναι ότι ακόμα δεν έγινε δεκτό το αίτημα του δήμου να μετατραπεί ο δρόμος Χρυσοβιτσα -Βαλλόστρατο από αγροτικό σε επαρχιακό .
  Η ανακοίνωση της περιφέρειας το αναφέρει ρητά,ότι ο δρόμος είναι αρμοδιότητα του δήμου.
  Στη λαϊκή συνέλευση περισυ το καλοκαίρι στη Χρυσοβίτσα ,από την οποία έλειπε ο κ.Γεωργούλας η Συμπολιτεία είχε ζητήσει να ενταχθεί ο δρόμος Χρυσοβίτσα Βαλλόστρατο στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας της περιφέρειας που ήταν σε εξέλιξη.Αν είχε υποβληθεί το αίτημα ο δρόμος σήμερα θα είχε ενταχθεί.
  Τότε ο Δήμαρχος και ο εκτελών σήμερα χρέη Δημάρχου είχαν αρνηθεί το αίτημα μας και ζήτησαν τη μετατροπή του δρόμου από αγροτικό σε επαρχιακό.Γνώριζαν τη δυσκολία όπως γνώριζαν ότι η μετατροπή του δρόμου σε επαρχιακό δε σημαίνει και την κατασκευή του.Κάθε αίτημα θέλει κάποια χρόνια για να ωριμάσει και τότε εντάσσεται στα υπό κατασκευή έργα.
  Συνεπώς εδώ η προσέγγιση εκ μέρους της κοινωφελούς θα έπρεπε να ήταν σεμνή κσι ταπεινή και όχι να προκαλεί με ανακοινώσεις τύπου «κατόπιν ενεργειών» μας.
  Η κοινωφελής έχει επιδείξει μια δραστηριότητα αξιόλογη μέσα στη μαυρίλα που περιβάλλει το δημαρχείο,με τέτοιες όμως ανακοινώσεις το χύνει το γάλα.
  Λίγος σεβασμός απέναντι στους πολίτες..
  Μόνο αυτό..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.