Στο Μύτικα αγναντεύουμε απλώς τα ιστιοπλοϊκά. Όταν σου τα λένε οι τρίτοι, οι οποίοι τυγχάνουν απλά επισκέπτες, τότε έτσι είναι (βίντεο).


Ένα βίντεο σας παρουσιάζουμε σήμερα, που έρχεται να μας υπενθυμίσει το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε στο να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο αριθμό, από τα εκατοντάδες τουριστικά ιστιοπλοϊκά που περνάνε καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες από την περιοχή μας.
Ο Εγγλέζος Καπετάνιος του ιστιοπλοϊκού, που κάθε χρόνο έρχεται στον Μύτικα, τα λέει όλα, απλά και σύντομα και όταν σου τα λένε οι τρίτοι, οι οποίοι τυγχάνουν απλά επισκέπτες, τότε έτσι είναι.
Δική μας γνώμη διατυπωμένη δημόσια είναι ότι το υπάρχον λιμάνι του Μύτικα είναι πολύ μεγάλο και με μία σωστή διαχείριση, που αυτή την στιγμή δεν υφίσταται, θα μπορούσε τους καλοκαιρινούς μήνες να φιλοξενεί ένα ικανοποιητικό αριθμό ιστιοπλοϊκών, σε αντίθεση με τον μονοψήφιο αριθμό που εξυπηρετεί σήμερα.
Τα γειτονικά μας νησιά Κάλαμος και Καστός, με σαφώς μικρότερα λιμάνια, φιλοξενούν πάνω από 60 - 70 ιστιοπλοϊκά και ο Μύτικας που είναι πιο ιδανικός, μιας και εδώ μπορούν να τροφοδοτηθούν με καύσιμα, προμήθειες και νερό, που υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά εστίασης, δεν ξεπερνά τα 10 ιστιοπλοϊκά.



Διαχείριση του λιμανιού του Μύτικα σήμερα δεν υπάρχει, διότι δεν υπάρχει καθορισμένη χερσαία ζώνη ώστε αυτό να συμβεί εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Επίσης δεν υπάρχει και η βούληση έστω και με μία συζήτηση και συμφωνία κυρίων της τοπικής κοινωνίας, να ανοίξει το λιμάνι έως ότου καθοριστεί η χερσαία ζώνη και μπορεί να παρέμβει ο Δήμος.
Μία λύση θα ήταν εθελοντικά για 2 μήνες, εμείς οι ντόπιοι να βγάλουμε τα ταχύπλοα και τις βάρκες μας ή και τα ψαράδικα ακόμα, έξω από το λιμάνι, πηγαίνοντας τα π.χ. προς τον Βούλκο, αλλά πως να το κάνεις αυτό και πως να πείσεις όλους τους ανθρώπους; Σε άλλα μέρη πάντως το έχουν κάνει.
Μόνιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα θα είναι η κατασκευή τουριστικού αγκυροβολίου στον Μύτικα, είτε τελειώνοντας το σημερινό παράνομο βουλιαγμένο λιμάνι, πράγμα κατά την γνώμη μας αδύνατο μετά την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ (ελπίζουμε να διαψευστούμε), είτε εξετάζοντας την λύση της δημιουργίας πλωτού τουριστικού αγκυροβολίου σε νέα θέση που θα υποδείξουν οι ειδικοί.

6 σχόλια:

  1. Την πρωτοβουλία για αυτή την συμφωνία κυρίων δεν πρέπει να την έχει η τοπική Κοινότητα μαζί με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους;
    Ήρθε ποτέ τέτοιο θέμα;
    Πότε των ποτών γιατί πάντα σε αυτό τον τόπο ασχολούμαστε με τα δεύτερα τα τρίτα και τις ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

      Διαγραφή
  2. Θα αγναντευετε για χρόνια ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν λέτε ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που σταμάτησαν το λιμάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μυτικας ειναι σε θεση που θα ζηλευαν πολλοι...θα μποροσυσαν να γινουν σοβαρες και μεγαλες επενδυσεις σε ολο το παραλιακο μετωπο αλλα δυστυχως μαλλον οι κατοικοι δν θελουν. Προτιμουν την ησυχια τους...μικρος μαζευα κοχυλια και αχινους και τα πουλουσα στους τουριστες. Εχω εικονα να μην μπορεις να περπατησεις στην αγορα απο τον κοσμο και πλεον περνας το βραδυ με το αμαξι. Αν θελετε, οι μονιμοι κατοικοι, μπορειτε να ξαναφερετε τους τουριστες πισω. Θα δουλεψουν τα μαγαζια,θα ανοιξουν νεα,ισως γυρισουν και καποιοι απο τα παιδια του Μυτικα που εχουν φυγει για να βρουν δουλεια.Θα ζωντανεψει ο τοπος. Ο τουρισμος ειναι το μεγαλο χαρτι... υποδομες,επιμονη και υπομονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος σταμάτησε το λιμάνι άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.