Καταγγελία κατοίκου Αστακού για το Κ.Υ. Αστακού: «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο, ο πεθερός μου πιθανότατα να ζούσε».


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Πήραμε με e-mail επώνυμη καταγγελία συμπατριώτη μας από τον Αστακό, που αναφέρεται σε ιατρικό περιστατικό που συνέβη στο Κ.Υ. Αστακού. Από την καταγγελία επιλέξαμε να μην δημοσιεύσουμε τις προσωπικές αναφορές και τις κρίσεις για τις τυχόν ευθύνες, οι οποίες οφείλουν να διερευνηθούν από αυτούς που καθορίζει η νομοθεσία και όχι να δημοσιεύονται ακόμα και ενυπόγραφα στο διαδίκτυο από απλούς πολίτες
«Ο πεθερός μου έπασχε από ΧΑΠ, είχε βηματοδότη, ο οποίος δούλευε μια χαρά μέχρι που έφθασε στο Κέντρο Υγείας Αστακού και η πίεσή του ήταν άριστα ρυθμισμένη 11 με 7 μέχρι και την ώρα εκείνη.
Την Πέμπτη 28/6/2018 το απόγευμα έπαθε μία κρίση δύσπνοιας από την ΧΑΠ και το οξυγόνο του είχε φθάσει στο 72, όταν το μετρήσαμε και αυτό μας ανησύχησε και πήραμε τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας για να έλθει το ασθενοφόρο για να τον πάει εκεί.
Τότε οι εφημερεύοντες γιατροί μας είπαν πως δεν έχουν ασθενοφόρο, γιατί είναι χαλασμένο και να πάρουμε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ Αγρινίου για να έλθει από εκεί. Εμείς του δώσαμε μάσκα με Beroven και Pulmicort. Ανέβηκε για λίγο ο κορεσμός του με οξυγόνο, αλλά μετά πάλι άρχισε να πέφτει.
Εμείς περιμέναμε με αγωνία και όταν είχε περάσει πάνω από μία ώρα και δεν είχε φανεί το ασθενοφόρο και ο πεθερός μου είχε εντονότατη δύσπνοια και το οξυγόνο του είχε κατέβει στο 42, πήραμε τηλέφωνο τον κύριο Στάικο να έρθει και να πάρει μία μεγάλη φιάλη με οξυγόνο από το ιατρείο του.


Πράγματι αφού με την βοήθεια κάποιων γειτόνων του, φόρτωσαν το οξυγόνο (φαίνεται και η φωτογραφία με τον κουνιάδο μου και την φιάλη οξυγόνου επάνω στο αγροτικό) και σε ελάχιστο χρόνο έφθασαν στο σπίτι του στο Καραϊσκάκη, που απέχει 6 χιλιόμετρα από τον Αστακό.
Την ίδια ώρα έφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Αγρίνιο και με αυτό τον μεταφέραμε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αστακού, όπου ζητήσαμε να είναι και ο κύριος Στάικος μαζί τους, πράγμα το οποίο δεν αρνήθηκαν οι εφημερεύοντες.
Μετά από τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες που έκαναν όλοι οι γιατροί, οι εφημερεύοντες μας ενημέρωσαν πως λόγω της πολύ σοβαρής κρίσης ΧΑΠ και της δύσπνοιας του, παρά το γεγονός ότι το οξυγόνο του είχε ανέβει στο 52, θα έπρεπε να τον διακομίσουν στο Αγρίνιο για να μπει στην ΜΕΘ.
Ο κύριος Στάικος μας μίλησε «ωμά» και μας προετοίμασε, λέγοντας πως η κατάσταση του πλέον ήταν απελπιστική, γιατί είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και ήταν ζήτημα αν θα έφθανε ζωντανός στο Νοσοκομείο.
Έτσι και έγινε. Μετά από λίγη ώρα, αφού έφθασαν στον Νοσοκομείο, ο πεθερός μου άφησε εκεί την τελευταία του πνοή».

Αστακός 3.7.2018

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.