Αίτημα μέσω του Ναυτικού Ομίλου Μύτικα - Αλυζίας φορέων, κατοίκων και επισκεπτών για καθορισμό θέσεων στο λιμάνι του Μύτικα για ιστιοπλοϊκά.


Αρ. πρωτ.: 1
Μύτικας: 2/7/2018 
Ναυτικός Όμιλος Μύτικα - Αλυζίας. (Ν.Ο.Μ.Α) 
Μύτικας Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας 
e-mail: nomafrom2013@gmail.com
Προς
Αξιότιμο Δήμαρχο Ξηρομέρου
& Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου
κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη
ΑΙΤΗΣΗ.

Θέμα: «Καθορισμός θέσεων στο λιμάνι του Μύτικα για όρμιση και μεθόρμιση αποκλειστικά ιστιοπλοϊκών σκαφών». 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.
Επειδή ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα εκκρεμεί και δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το φετινό Καλοκαίρι, σας ζητούμε στο λιμάνι του Μύτικα να γίνει ΑΜΕΣΑ για αυτό το Καλοκαίρι, καθορισμός θέσεων για όρμιση και μεθόρμιση αποκλειστικά ιστιοπλοϊκών σκαφών, στο χώρο που σας υποδεικνύουμε στον επισυναπτόμενο χάρτη, με χρονική διάρκεια έως 30 Σεπτεμβρίου.
Το αίτημα αυτό πιστεύουμε ότι είναι αίτημα όλων των κατοίκων και επαγγελματιών του Μύτικα και σας παρακαλούμε να το προχωρήσετε άμεσα, έτσι ώστε να μην δούμε για άλλη μία Καλοκαιρινή σαιζόν τα ιστιοπλοϊκά απλά να περνάνε από τον Μύτικα, να μπαίνουν στο λιμάνι και να κάνουν μεταστροφή και να φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν θέση να αράξουν.
Σας επισυνάπτουμε επίσης επιστολή διαμαρτυρίας ομάδας ιστιοπλόων, οι οποίοι διαμαρτύρονται γι αυτό ακριβώς που σας αναφέρουμε παραπάνω. 
Παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες, ώστε αυτό να γίνει όσον το δυνατόν πιο σύντομα και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και βοήθεια. 

Η Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύτικα κα Ιωάννα Βέρρη
Ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας κ. Παναγιώτης Γκόλιας
Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα
Σύλλογος Γυναικών Μύτικα
Αλυζιακός Αθλητικός Όμιλος
Ναυτικός Όμιλος Μύτικα - Αλυζίας
Σύλλογος Φίλων Κ.Υ. Μύτικα
Πολλοί μόνιμοι κάτοικοι Μύτικα

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ. 

Με την κόκκινη γραμμή ο προτεινόμενος χώρος για καθορισμό θέσεων στο λιμάνι του Μύτικα, για όρμιση και μεθόρμιση αποκλειστικά ιστιοπλοϊκών σκαφών. 
---------------------- 

Letter to the Naval Group of Mitikas. 

Dear Sir/Madam.
We are supporters of the beautiful town of Mitikas and the wonderful Greek community that live there. 
It is sad that we cannot be with you tonight but your harbour has very few moorings for visiting yachts. This is made worse by the increasing trend of people from other countries of leaving their yachts in the harbour while they travel back to their own countries during mid summer for several weeks.
I can use Kalamos as an example of how a town can benefit from yachts visiting: It had 100 yachts visiting in one evening last week (which is at least 200 to 300 people). And it has many, many yachts every day (and the ferry is still able to access the harbour). Those people are spending at least 50 € per boat every day in Kalamos.
Mitikas has so much to offer sailing boats! It has wonderful Tavernas, ouzeries and coffee shops. It also has a dentist, a doctor, hairdressers, a barbour and super markets and many interesting and useful shops.
The yachting community could become a valuable contributor to the economy of Mitikas, but sadly Mitikas is not able to benefit due to the lack of moorings for visiting yachts.
Yours Faithfully, Yachts Xinran, Marimba, Ithaca, Sea Spray and many more!

3 σχόλια:

  1. Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι βρίσκουν ενδιάμεσες λύσεις ανάμεσα στις λύσεις.
    τίποτα δέν είναι μονόδρομος και αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δύσκολο είναι να βαλουν μια πλωτή σχεδια στο βυθισμένο κομματι του λιμανιού ή όπουδηποτε αλλού; Και δεν θα μπορεί να πει και κάνεις τίποτα υποθέτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την δημοκρατική ενεργοποίηση των συλλογικών φορέων της τοπικής μας κοινωνϊας,
    μπορεί να αναζητούνται και να βρίσκονται οι καλύτερες και ρεαλιστικότερες λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα και όπως είναι η εν λόγω συλλογική πρόταση υποβοηθώντας έτσι και το έργο της εκάστοτε δημοτικής αρχής του δήμου μας για να προκύπτει το καλύτερο αποτέλεσμα.
    Οπως και με την δημοκρατική της κινητοποίησή η τοπική μας κοινωνία και οι συλλογικοί φορείς της μπορεί να ανακόψουν λαθεμένες επιλογές της δημοτικής αρχής και οπως τέτοια ηταν η ακύρωση της απόφσσης που αφορούσε τον ελλιμενισμό παροπλισμένων πλοίων στο θαλάσσιο χώρο του λιμανιού Αστακού.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.