Τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα και η υπόθεση του νέου κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα επί τάπητος.


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 11 το πρωί στον Μύτικα η συνάντηση των κατοίκων και φορέων που έγινε με πρωτοβουλία της Δ/νσης του Κ.Υ. Μύτικα και του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Μύτικα, με θέμα την λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα και το νέο υπό κατασκευή κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα.
Παρόντες πολλοί πολίτες της Αλυζίας,  ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, μέλη της αντιπολίτευσης, Πρόεδροι Τ.Κ. της Αλυζίας, ιατρικοί φορείς της περιοχής.
Θα προσπαθήσουμε πολύ περιληπτικά να σας ενημερώσουμε τι περίπου ειπώθηκε, χωρίς βέβαια όπως καταλαβαίνετε να είμαστε σε θέση να πούμε επακριβώς όλα όσα ειπώθηκαν και τις θέσεις και τις προτάσεις καθενός που πήρε τον λόγο και μίλησε, γιατί δεν κρατούσαμε πρακτικά, είτε γραπτά, είτε ηχητικά, είτε βιντεοσκοπημένα.
Ήδη ο κ. Τριανταφυλλάκης, που απουσίαζε λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ειδοποίησε τον Σύλλογο Φίλων Κ.Υ. Μύτικα, στέλνοντας γραπτώς την τοποθέτηση και τις θέσεις του, που αναγνώστηκαν στη συνάντηση και δημοσιοποιήθηκαν και στα τοπικά Blogs, όπως και ο κ. Στάικος που ήταν παρόν στη συνάντηση και έλαβε τον λόγο, έκανε ακριβώς το ίδιο, δημοσιοποιώντας κάποιες θέσεις του.
Κύριος ομιλητής της συνάντησης ήταν ο Δ/ντης του Κ.Υ. Μύτικα κ. Ιωάννης Χρόνης, ο οποίος έκανε μία πολύ αναλυτική παρουσίαση διάφορων θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του Κ.Υ. Μύτικα. Έκανε αναφορά στο θέμα της επικείμενης μεταφοράς, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων Κανδήλας, Αρχοντοχωρίου, Καστού και Καλάμου στο Κ.Υ. Αστακού και τις ενέργειες που έκανε για να το αποτρέψει όταν το έμαθε μέσα Σεπτεμβρίου. Εν ολίγοις είπε ότι απευθύνθηκε στην προϊσταμένη αρχή του, που είναι η 6η Υ.ΠΕ., από την οποία βρήκε θετική ανταπόκριση, χωρίς να είναι δική της η απόφαση όμως και κατόπιν στο Υπουργείο Υγείας, τόσο εγγράφως όσο και με προσωπική παράσταση στην 6η Υ.ΠΕ και στο Υπουργείο, όπου μετέβη προσωπικώς και στις δύο περιπτώσεις με το ιδιωτικό του όχημα.
Ανάφερε ότι για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση γραπτώς, αλλά προφορικά έχει διαβεβαιώσεις ότι είναι ένα φανερό λάθος, το οποίο θα διορθωθεί και σύντομα θα υπάρξει και γραπτή απάντηση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας.
Ταυτόχρονα ενημέρωσε για την συγκεκριμένη εξέλιξη και για τις ενέργειες του, τοπικούς εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και απλούς πολίτες. Σε αυτό το σημείο υπήρξε μία διαφωνία του κου Χρόνη με τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα και ότι στο γραφείο του δεν του κοινοποιήθηκε ποτέ σχετικό έγγραφο, με τον κ. Χρόνη να επιμένει ότι ενημέρωσε τοπικούς εκπροσώπους της δημοτικής αρχής έγκαιρα και αυτό το θέμα της περαιτέρω ενημέρωσης και του Δημάρχου, είναι εσωτερικό θέμα λειτουργίας της δημοτικής αρχής και όχι δικό του. 
Εξέφρασε επίσης το παράπονο του, ότι πολίτες και φορείς θα έπρεπε και αυτοί να τον στηρίξουν σε αυτές τις ενέργειες του, συνοδεύοντας τον για παράδειγμα στις επισκέψεις του στην 6η Υ.ΠΕ και στο Υπουργείο, ώστε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί ανάφερε.
Κατόπιν αναφέρθηκε σε θέματα της καθημερινής λειτουργίας του Κ.Υ. Μύτικα. Μίλησε για την έλλειψη προσωπικού με ιδιαίτερη αναφορά σε νοσηλευτικό προσωπικό με οργανική θέση στο Κ.Υ. Μύτικα, που δυστυχώς έχουν μετακινηθεί και δεν υπηρετούν στο Κ.Υ. Μύτικα.
Αναφέρθηκε στο θετικό της πρόσληψης μόνιμου οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μύτικα, ο οποίος θα βοηθήσει τόσο το Κ.Υ. Μύτικα αλλά και το Κ.Υ. Αστακού, κατόπιν σχετικής συνεννόησης και συνεργασίας.
Αναφέρθηκε για τις εφημερίες Ιουλίου και Αυγούστου του περασμένου Καλοκαιριού, που μειώθηκαν, διότι παρότι υπήρξε πρόθυμος νοσηλευτής από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, να έρθει και να βοηθήσει 2 μήνες για την εκτέλεση των εφημεριών στο Κ.Υ. Μύτικα, δυστυχώς αυτό δεν κατέστει τελικώς δυνατό, λόγω αντίθετης γνώμης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Μίλησε ότι ο τοπικός πληθυσμός είναι ανημέρωτος για σημαντικά θέματα με ευθύνη των τοπικών διοικούντων, δεν ξέρει ο κόσμος πότε εφημερεύουμε, δεν ξέρει ο κόσμος για τις αιματολογικές εξετάσεις που γίνονται με αιμοληψίες στο Κ.Υ. Μύτικα και σύντομη έκδοση αποτελεσμάτων από το Κ.Υ. Αστακού, δεν ξέρει ο κόσμος για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού.
Για το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα μίλησε για χαρακτηριστική καθυστέρηση στην κατασκευή του, με το Κ.Υ. Μύτικα 2 χρόνια να είναι στην σημερινή κατάσταση. Αναρωτήθηκε ποιος έχει τα κλειδιά του νέου κτιρίου, τι εργασίες έχουν γίνει εσωτερικά, τι γίνεται με τον περιβάλλοντα χώρο. Αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικές ελλείψεις που διαπιστώνει και αναρωτήθηκε πότε επιτέλους θα αποπερατωθεί και αν στη παραλαβή του θα επισημανθούν και θα διορθωθούν οι τυχόν ελλείψεις.
Κατόπιν ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης έλαβε τον λόγο και ανάφερε. Σε σχέση με το θέμα των Περιφερειακών Ιατρείων, δήλωσε ανημέρωτος και εκεί υπήρξε και η διαφωνία που σας προαναφέραμε με τον κ. Χρόνη. Δήλωσε ότι αυτό είναι ένα φανερό λάθος και ότι σαν δημοτική αρχή αναμένει από τους φορείς και την Δ/νση του Κ.Υ. Μύτικα, ένα έγγραφο που θα περιλαμβάνει τόσο αυτό το θέμα όσο και τα άλλα που ανέφερε ο κ. Χρόνης, ώστε να το φέρει σαν ψήφισμα σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν να το προωθήσει στους αρμόδιους πιέζοντας και ο Δήμος για επίλυση.
Για το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα ανάφερε ότι εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου ώστε το Κ.Υ. να αποκτήσει πρόσβαση, μίλησε για την έλλειψη μελέτης διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου και για την γνωστή καχεξία των δημοσίων έργων, όπου υπάρχουν ελλείπείς και με προβλήματα μελέτες.
Ανάφερε την συνεργασία που υπάρχει με την 6η Υ.ΠΕ ώστε να προχωρήσει το θέμα του περιβάλλοντος χώρου και όσον αφορά την παραλαβή του κτιρίου δεν πρόκειται να παραλάβουν αν δεν είναι όλα όπως πρέπει.
Ο κ. Νίκος Νταής που έλαβε τον λόγο, τόνισε ότι σαν ενεργός πολίτης, έχει βοηθήσει στο παρελθόν το Κ.Υ. Μύτικα, με έγγραφες, προφορικές και δια ζώσης παραστάσεις στους κατά καιρούς αρμοδίους και ότι αναδεικνύει διαχρονικά μέσω της δημοσιότητας τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα, όπως έκανε και με το τελευταίο θέμα των Περιφερειακών Ιατρείων, το οποίο ανέδειξε ως όφειλε με σχετικό του πρόσφατο δημοσίευμα, όπως και για το νέο κτίριο. Γνώμη του είναι ότι κατόπιν ενημέρωσης, πρέπει πολίτες, φορείς, δημοτική αρχή, τοπικοί Βουλευτές να κάνουν όλοι μαζί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας. Αριστοτέλους 17 κύριοι, ανάφερε χαρακτηριστικά...
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Μάντζαρης στην τοποθέτηση του ανάφερε ότι θεωρεί λάθος το θέμα της μετακίνησης των Περιφερειακών Ιατρείων και πιστεύει ότι θα λυθεί μετά και τις προφορικές διαβεβαιώσεις. Για το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, ανάφερε ότι 8 χρόνια τώρα κατασκευάζεται και την ευθύνη της χαρακτηριστικής καθυστέρησης την έχει ο φορέας υλοποίησης του έργου, δηλαδή ο Δήμος Ξηρομέρου. Τα έργα για να προχωρήσουν πρέπει να ασχοληθείς. Το κλειστό του Αστακού, που καλώς έγινε, εκτελέστηκε χωρίς καθυστερήσεις ανάφερε χαρακτηριστικά γιατί υπήρξε ενδιαφέρον, το Κ.Υ. Μύτικα ακόμα.
Ο γιατρός κ. Παναγιώτης Στάικος, όσον αφορά το θέμα των Περιφερειακών Ιατρείων, μίλησε για ένα ολοφάνερο λάθος και για πιθανή ανοησία κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας. Για την δυσλειτουργία των Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα, ανάφερε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων και των πραγματικών περιστάσεων που επικρατούν. Μειωμένοι οικονομικοί πόροι, περιορισμοί προσλήψεων, μνημόνια αλλά και λάθος σχεδιασμός του όλου συστήματος, έχει τα σημερινά αποτελέσματα. Για να έχει βάρδια οδηγό ασθενοφόρου κάθε στιγμή το Κ.Υ. Αστακού, απαιτούνται 6 οδηγοί ανάφερε χαρακτηριστικά και κάτι παρόμοιο απαιτείται με το νοσηλευτικό προσωπικό.
Για το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, ανάφερε ότι θα πέσει θύμα όλων αυτών που προανέφερε και θα είναι ένα άδειο κτίριο, με τον κ. Χρόνη να υπηρετεί έως ότου συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη και να βγει στην σύνταξη.
Ο γιατρός κ. Κώστας Ποσονίδης που βοηθά εφημεριακά το Κ.Υ. Μύτικα, ανέφερε ότι το Κ.Υ. Μύτικα είναι ένα από τα καλύτερα Κ.Υ. που γνωρίζει όσον αφορά τον εξοπλισμό του και αυτό χάρη στις προσπάθειες του κ. Χρόνη. Μίλησε για γενική απουσία στήριξης του Κ.Υ. Μύτικα και από τον απλό κόσμο και από του έχοντες την τοπική διοίκηση, αλλά και για μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης του κόσμου. Τον περασμένο Χειμώνα, ανάφερε χαρακτηριστικά, ένας συμπολίτης μας έπεσε με το αμάξι του στο λιμάνι του Μύτικα και ενώ το Κ.Υ. Μύτικα εφημέρευε εκείνη την ημέρα και απέχει μόλις 150 μέτρα από το λιμάνι, κανένας δεν ενημέρωσε το Κ.Υ. Μύτικα, γιατί δεν γνώριζαν ότι εφημερεύει, με αποτέλεσμα ο γιατρός του Κ.Υ. Μύτικα να πάει στο περιστατικό τελευταίος και με καθυστέρηση.
Επίσης για τις εφημερίες του περασμένου Καλοκαιριού και για τον νοσηλευτή που δεν ήρθε τελικά παρότι το επιθυμούσε, τόνισε το θεωρεί αδιανόητο να συμβαίνει αυτό επειδή διαφωνεί το Σωματείο Εργαζομένων, που δουλειά του είναι να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους όταν αδικούνται και όχι να έχει λόγο όταν εκφράζουν τη θέληση τους να μετακινηθούν προσωρινά, ώστε να βοηθήσουν εποχικά ένα Κ.Υ. που το Καλοκαίρι έχει πρόβλημα.
Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Μύτικα που μίλησε, ανέφερε ότι το θέμα των Περιφερειακών Ιατρείων, είναι ένα από τα συνηθισμένα γραφειοκρατικά λάθη υπηρεσιακών παραγόντων στα Υπουργεία, που απ' ότι φαίνεται και από τις προφορικές συνεννοήσεις θα λυθεί.
Για το νέο κτίριο ανάφερε, ότι 8 χρόνια κατασκευάζεται το Κ.Υ. Μύτικα και δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι την ευθύνη γι αυτή την χαρακτηριστική καθυστέρηση την έχει ο φορέας υλοποίησης του έργου. Είναι αυταπόδεικτο.
Επίσης τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό την στήριξη του απλού κόσμου της Δ.Ε. Αλυζίας αλλά και των νησιών Καλάμου και Καστού Λευκάδας στο Κ.Υ. Μύτικα, γιατί η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό. Δεν μπορεί ο κόσμος να νοιάζεται περισσότερο για το ποδόσφαιρο και όχι για την υγεία. Η καθολική στήριξη και το ενδιαφέρον του κόσμου θα κινητοποιήσει και τους τοπικούς διοικούντες να πράξουν το καθήκον τους, που φανερά σήμερα δεν το πράττουν.
Ο κ. Γιώργος Πουρνάρας στάθηκε πολύ στο θέμα του νέου κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα, απαντώντας στην αναφορά του κ. Δημάρχου ότι δεν θα παραληφθεί το κτίριο αν δεν είναι όλα εντάξει, αναφέροντας ότι αυτό θα το δούμε όταν θα έρθει η ώρα. Μίλησε για συγκεκριμένες ευθύνες για την καθυστέρηση κατασκευής, που βαραίνουν φυσικά τον φορέα υλοποίησης του έργου και για τον περιβάλλοντα χώρο που επί δύο χρόνια τώρα είναι ζούγκλα και παρά τις υποσχέσεις τώρα σπεύδουμε να τον διαμορφώσουμε.
Τόνισε ότι τα θέματα αυτά πρέπει να λύνονται με πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, αυτή διοικεί, αυτή έχει την ευθύνη και αυτό που σήμερα συμβαίνει είναι να έχουμε αποσπασματικό και όψιμο ενδιαφέρον για λόγους που είναι σε όλους γνωστοί.
Τέλος ο κ. Δημήτριος Παπαγαλάνης έθεσε τον προβληματισμό του, μήπως θα έπρεπε από αυτή την συνάντηση να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα αν τυχόν οι εξελίξεις είναι αρνητικές και τα Περιφερειακά Ιατρεία μετακινηθούν τελικά στον υγειονομικό χάρτη, με Κ.Υ. αναφοράς το Κ.Υ. Αστακού.

10 σχόλια:

  1. Ηρθε η ωρα να περασουμε απο τα λογια στην πραξη,ΔΥΝΑΜΙΚΑ.
    Πως;Ενωμενοι σαν μια γροθια ,να στριμωξουμε στην προεκλογικη αρρενα ,αυτους που κρατανε την τυχη της υγειας μας στα χερια τους.Το ΚΥ Μυτικα αφορα καποιες χιλιαδες πολιτων ψηφοφορων.Ο Χρονος ειναι περιορισμενος.Αμεσα εδω και τωρα να γινουν τα αυτοννοητα.Δεν αφορουν μονο το ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ και τους εν δυναμει κυβερνηση και οχι μονο.Για το υπερτατο αγαθο , την ΥΓΕΙΑ ,Αγωνας μεχρις εσχατων,και να πανε στον αγυριστο κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ΝΔ και ολοι οι Αδιαφοροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι να απορεί κανείς, πως είναι δυνατόν να πιστεύουν όλοι όσοι πήραν το λόγο, ότι η νέα υπαγωγή των περιφερειακών ιατρείων, με τη μεταφορά τους από το ΚΥ Μύτικα σε αυτό του Αστακού, είναι ένα λάθος των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας! Δε γνωρίζει κανείς ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της παρούσας κυβέρνησης η θέσπιση νέων μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας (των αποκαλούμενων ΤΟΜΥ, τοπικών μονάδων υγείας που θα στελεχωθούν με οικογενειακούς γιατρούς) με παράλληλη και σταδιακή κατάργηση Κέντρων Υγείας; Τι συμβαίνει άραγε; Υπάρχει τόση άγνοια γύρω από τις εξελίξεις ή πρόκειται για ηθελημένη απόκρυψη της αλήθειας εν όψει εκλογών; Και κάτι τελευταίο: Λειτούργησε άραγε ποτέ το ΚΥ Μύτικα με το 50% έστω, του προβλεπόμενου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού; Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μεγαλες ανατροπες επιτυγχανονται μεσα απο μεγαλους ενωτικους αγωνες.Το οτι το καπιταλιστικο απανθρωπο κυκλωμα της ΕΕ επεβαλε στην κυβερνηση αυτη καποιες δεσμευσεις-το ιδιο θα εκαναν και σε κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δλδ ΚΙΝΑΛ-μας κανουν πιο δυνατους και αποφασιστικους να κανουμε τον αγωνα πιο μαζικο και αποτελεσματικο,οπως στη Γαλλια τα κιτρινα γιλεκα,μονο που τα δικα μας γιλεκα θα ειναι κατακοκκινα,μπας και γλυτωσουμε απ τη μαυριλα.ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΕ.
    Πρωτα ομως να βαλουμε μυαλο στους ντοπιους εκπροσωπους τους.Ο τροπος ειναι ΕΝΑΣ.ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις είναι η καραμέλα της εποχής. Εάν είχαν εφαρμοστεί όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι για παράδειγμα θα έπρεπε να είναι ήδη φυλακή. Και συμφέρει περισσότερο να πάρεις συρματόπλεγμα να περιφράξεις το Δήμο Αλυζίας για παράδειγμα, παρά να φτιάξεις μια με μπετά κλπ (θα χάσουν και το πάρτυ οι εργολάβοι, αλλά δεν πείράζει, αυτό και αν είναι μνημονιακή δέσμευση!!!!!). Μνημονιακή δέσμευση ήταν και οι περικοπές μισθών, συντάξεων κλπ, αλλά σιγά σιγά κάποια ειδικά μισθολόγια βλέπουν να παίρνουν κάποια διεκδικούμενα. Και οι διοικήσεις των νοσοκομείων έπρεπε να έχουν συγκεκριμένα προσόντα σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά δεν τα βλέπω αυτά τα προσόντα. Και δεν βλέπω και γιατρούς πρόθυμους να λειτουργήσουν τα ΤΟΜΥ. Αν δεν απατώμαι ούτε 10.000 γιατροί δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα. Για 10 εκ πληθυσμού. Το οποίο μην ξεχνάμε είναι και ψιολοΕΣΠΑ, οπότε δεν μιλάμε για τομή με τα ΤΟΜΜΥ, αλλά μάλλον για μπάλωμα. Εγώ ένα ξέρω με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Η λογική τους είναι μία. Φέρτε μου βιώσιμες λύσεις και τα συζητάμε όλα. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες. Απλά τελειώστε το πάρτυ. Αλλά τις μνημονιακές δεσμεύσεις τις ξεχνάμε όταν πρόκειται να διεκδικήσουμε λεφτά πίσω. Τότε μιλάμε για το δίκιο μας. Για να διεκδικήσουμε για το Κέντρο Υγείας, μνημονιακή δέσμευση. Πάλι καλά που ο Μεταξάς είπε ΟΧΙ το 1940. Πάλι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσα να διευκρινίσω και να επισημάνω κάποια πράγματα έναντι των παραπάνω σχολίων, αλλά η ανωνυμία των συντακτών τους μου το απαγορεύει! Αναρωτιέμαι όμως, από που απορρέει κάποια επιθετικότητα που διακρίνω στο ύφος τους; Μήπως πρέπει να ξαναδιαβάσουν το σχόλιό μου; Δε θα επανέλθω Βασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο 2.37
    Καμια επιθετικοτητα φιλε Σπυρο.Απεναντιας μαλλιστα ,διαβαζω
    παντα τα σχολια σου με προσοχη και ενδιαφερον γιατι παντα εχεις
    κατι να πεις.
    Φιλε 8.59 τι ειπες τωρα,Παλι καλα που ο Μεταξας ειπε το ΟΧΙ το
    1940;Σημερα δλδ να πουμε ζητω η ΧΑ; Για δες χωρις φανατισμο
    αυτο το κυκλωμα που το λενε ΕΕ,ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ; και για το καλο των ΛΑΩΝ;Καποτε καποιοι ελεγαν ΟΧΙ σ αυτη τη δηθεν συμμαχια,θα ειναι για κακο.Τι λες ειχαν δικιο η αδικο.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το κύκλωμα που λένε ΕΕ το μακαριζουμε όταν μοιράζει επιδοτήσεις και το βριζουμβ όταν τα φάμε στα κωλομπαρα και στα μπουζούκια. Και το παράδειγμα του Μεταξά και του ΟΧΙ είχε να κάνει με την άρνηση σε "προδιαγεγραμμένες" αποφάσεις. Καλά Χριστούγεννα.

      Διαγραφή
  7. Ούτε εγώ θα επανέλθω Βασίλη. Καλά Χριστούγεννα. Μόνο να πω ένα ευχαριστώ στους φίλους του κέντρου υγείας Μύτικα για την προσπάθεια που κάνουν. Και για ότι επιτύχουν. Προκαταβολικά. Φανατικα ανώνυμος. Είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως τα ΤΟΜΥ εντάσσονται στα ΕΣΠΑ. Το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι με το πέρας δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση. Και θα απασχοληθούν 12 άτομα ανά ΤΟΜΥ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ολοκλήρωση του κέντρου υγείας και ας το ονομασουν όπως θέλουν. Η αλλη λύση είναι να βγει άδεια κατεδάφισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας αφησουμε τα λογια εντυπωσιασμου και ας ΠΑΜΕ ολοι μαζι σαν μια γροθια σε αγωνα ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ για το ΚΥ Μυτικα.Αν πραγματικα το θελουμε,μπορουμε,αρκει να παραμερισουμε αυτα τα ρημαδια τα κομματα που μια ολοκληρη ζωη μας δουλευουν,αλλα εμεις εκει , μαζοχες.
    Ξαναλεω ,δεν χαθηκε ακομα τιποτα.Με το μαζικο-δυναμικο μας αγωνα,εμεις θα κερδισουμε,τωρα ομως πριν γινουν εκλογες.
    Εδω κερδισε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗ ΜΙΛΑΝ, ΘΑ Φοβηθουμε εμεις;ΠΑΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.