Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Ρίξε κόκκινο γαρύφαλλο στην κάλπη.


Ξηρομερίτισσα, Ξηρομερίτη.
Την Κυριακή 26 του Μάη, μπροστά στην κάλπη, σκέψου ψύχραιμα. Σκέψου με το μυαλό και την καρδιά σου.
- Σκέψου αν θα αφήσεις ατιμώρητους όλους αυτούς που έχουν συμβάλλει στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σου, μην μπορώντας να απολαύσεις το αυτονόητο: το δικαίωμα σε ποιοτικό και πόσιμο νερό.
- Σκέψου την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο δήμος μας, όταν παιδικές χαρές, αθλητικοί και δημόσιοι χώροι είναι παρατημένοι και σε άθλια κατάσταση.
- Σκέψου σε τι σχολεία πηγαίνουν τα παιδιά σου. Κτίρια παλιά σε πολλές περιπτώσεις, ακατάλληλα για τια απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης. Σχολεία υποχρηματοδοτούμενα, και γι αυτό καλείσαι πολλές φορές να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς.
- Σκέψου πόσο σε υποτίμησαν, σε κορόιδεψαν, τάζοντας σου βιολογικό καθαρισμό, ή τη λειτουργία των σφαγείων, μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο σου κι έπειτα διέθεταν τα κονδύλια αλλού….
- Σκέψου τη φυσική ομορφιά του τόπου μας, τις πανέμορφες παραλίες που είναι παρατημένες κι αναξιοποίητες.
- Σκέψου την έλλειψη προσανατολισμού στον πολιτισμό, την εγκατάλειψη των πολιτιστικών μας μνημείων, την απομάκρυνση των παιδιών μας από την πολιτιστική μας παράδοση και την τοπική μας ιστορία.
- Σκέψου ότι όλοι αυτοί είναι οι τοπικοί εκφραστές της κεντρικής διοίκησης, των κυβερνήσεων που εναλλάσσονται στην εξουσία που είναι υπεύθυνες για την οικονομική σου αφαίμαξη, για το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, για το ξεχαρβάλωμα της παιδείας, της υγείας, για την καταπάτηση των εργασιακών σου δικαιωμάτων, φτιάχνοντας εργαζομένους σκλάβους σε γαλέρα, με μισθούς πείνας, που έκαναν τη χώρα σου αποικία της Ε.Ε των πλουτοκρατών. Που σε τοπικό επίπεδο υποστηρίζουν την υποχρηματοδότηση και την ανταποδοτικότητα κι έπειτα σου μιλούν για ανάπτυξη κι επενδύσεις, λες κι εσύ θα ωφεληθείς εσύ από αυτές κι όχι οι φίλοι τους οι επιχειρηματίες.
Την Κυριακή 26 του Μάη, σε καλούμε να ρίξεις το κόκκινο γαρύφαλλο στην κάλπη ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση, για να μπορέσουμε δυναμωμένοι κι από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουμε: 
- Επαρκή κρατική χρηματοδότηση του δήμου μας , έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών.
- Μείωση της τοπικής φορολογίας, ή ακόμη και απαλλαγή για τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες.
- Υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού και δημοσίων χώρων ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας.
- Δημιουργία ενός αξιοπρεπούς οδικού δικτύου, με έμφαση στην αγροτική οδοποιία.
- Αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας.
- Διαφάνεια στη διοίκηση και διαχείριση των οικονομικών.
Την Κυριακή 26 του Μάη, σκέψου ότι έχεις ένα όπλο στα χέρια σου, την ψήφο σου. Θα ρίξεις γι άλλη μια φορά άσφαιρα ή θα στοχεύσεις σωστά, στηρίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου; Ακόμη κι αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, σε καλούμε να βρεις σημεία που ταυτίζεσαι και θα δεις ότι είναι πολλά, γιατί είμαστε εμείς που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή πάντα ενάντια στο άδικο, εμείς που υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα σου ακούραστα και με θάρρος. 
Ακόμη κι αν μας θεωρείς «ξύλινους», ξέρεις πολύ καλά ότι τουλάχιστον δεν είμαστε κάλπικοι. Δε θα σου τάξουμε λαγούς με πετραχήλια, θα σου πούμε την αλήθεια, θα σε καλέσουμε να συστρατευτείς μαζί μας, να πάρεις εσύ την ευθύνη της ζωής σου στα χέρια σου με θάρρος κι αξιοπρέπεια και μην την εναποθέτεις σε διαφόρων λογιών… σωτήρες, ευεργέτες και περιπλανώμενους από παράταξη σε παράταξη πολιτικάντηδες που κάνουν… καριέρα στις πλάτες σου.
Την Κυριακή 26 του Μάη, σε καλούμε να ρίξεις κόκκινο στην κάλπη, να ρίξεις λάδι στη φωτιά, γιατί απ’ όσα μέχρι τώρα έχουμε ζήσει και έχουμε δοκιμάσει, ζητάμε πιο πολλά. Γιατί «οι νικημένοι του σήμερα είναι οι νικητές του αύριο και το Ποτέ γίνεται: Σήμερα ακόμη».

2 σχόλια:

  1. Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση βάζοντας στο προσκήνιο τις ανάγκες μας τα όνειρά μας και συνολικά τη ζωή μας που "δεν χωράει στα μέτρα που ράβουν για μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχολιο σου φιλε 8:07
    ειναι πολυ καλο.Ομως δυστυχως οι πολλοι
    θελουν Μητσοτακη Τσιπρα Φωφη και ΧΑ.
    Οι Ελληνες μυαλο δεν βαζουν.
    Αυτοι λοιπον οχι κοστουμι στενο θα μας βαλουν
    αλλα και φερετζε.Δεν βλεπουν το κακο που ερχεται.
    Οταν το δουνε θα ειναι για ΟΛΟΥΣ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.