Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας σε καρτ ποστάλ την δεκαετία του '70.


Ο Μύτικας της δεκαετίας του '70 σε μία πολύ συνηθισμένη καρτ ποστάλ της εποχής, όπως μας την έστειλε ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Σπύρος Ζέρβας, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.
Ο Μύτικας μίας άλλης εποχής, με το γραφικό κεντρικό δρόμο του και τις υπέροχες παραλίες σε όλο το μήκος του οικισμού, με χοντρές άσπρες - κατάλευκες πέτρες (αγούλι), όπου το καλοκαίρι γέμιζαν με λουόμενους.
Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη, που εδώ και πολύ καιρό έχουμε σταματήσει να βάζουμε παλιές φωτογραφίες του Μύτικα. Απλά δεν έχουμε άλλες, μιας και τον περασμένο Οκτώβριο πάθαμε μια ζημιά στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας και κάποιες που μας είχαν δώσει και βρίσκονταν εκεί αποθηκευμένες, δεν μπορέσαμε να τις ανακτήσουμε.
Άρα όποιος αναγνώστης του Blog μας, έχει στην κατοχή του παλιές φωτογραφίες, μπορεί να τις στέλνει με e-mail και με κάποια σύντομη περιγραφή τι απαθανατίζει, ώστε να τις δημοσιεύσουμε.
Επίσης ενημερώνουμε ότι ήρθαμε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Βασίλη Πολύζο και πήραμε την άδεια να πάμε μία ημέρα στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, με τον υπολογιστή μας και τον σαρωτή και να σαρώσουμε ψηφιακά όλες τις παλιές φωτογραφίες που υπάρχουν εκεί, ώστε να διασωθούν για πάντα και να μείνουν στο αρχείο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα.
Μόλις περάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση που ζούμε, θα το υλοποιήσουμε.

2 σχόλια:

  1. παρατηρώ ότι στον κεντρικό δρόμο, δεν υπάρχουν κολώνες ρεύματος, ούτε συνδέσεις καλωδίων προς τα σπίτια. το ρεύμα δεν έχει έρθει ακόμα στο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1971 ΕΙΧΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΧΑΝ ΛΑΜΠΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ 1976 ΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝΕ ΚΑΘΩΣ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΟΝΤΙΖΕ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ! ΖΕΡΒΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.