Κοινή προσπάθεια των τριών Δημάρχων της περιοχής να ενισχυθεί η Αιτωλική Αναπτυξιακή.



Ως «χρυσή ευκαιρία» να δοθεί ανάσα ύψους δεκαεπτά εκατομμυρίων στην τοπική οικονομία χαρακτηρίζεται η κάλυψη εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των αιτημάτων που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα Leader.
Πρόκειται για το πρόγραμμα που διαχειρίζεται η Αιτωλική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ και εκτείνεται στον άξονα Ναύπακτος - Μεσολόγγι - Αστακός. Συγκεκριμένα, αφορά στις προτάσεις για ιδιωτικές επενδύσεις που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ και ο δεσμευμένος προϋπολογισμός φτάνει μόνο για λίγες από αυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Αναπτυξιακή Επιχείρηση η περιοχή μας έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και απαιτείται περίπου επιπλέον χρηματοδότηση επτά εκατομμυρίων για να καλυφθεί.

Είναι επενδύσεις που αφορούν στη μεταποίηση, τον τουρισμό, αλλά και τις υπηρεσίες.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαΐου 2020, σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου. Παραβρέθηκαν οι τρεις Δήμαρχοι, Κώστας Λύρος (Ι.Π. Μεσολογγίου), Βασίλης Γκίζας (Ναυπακτίας), Γιάννης Τριανταφυλλάκης (Ξηρομέρου), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο διευθυντής της Αιτωλικής Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος και οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, Βασίλης Σπυρόπουλος και Αποστόλης Παπαϊωάννου αντίστοιχα.


Κοινός τόπος και συμπέρασμα της συνάντησης εργασίας ήταν η αναγκαιότητα επιπρόσθετης χρηματοδότησης με πόρους του Leader ώστε να ενταχθούν όλες οι εγκεκριμένες προτάσεις. Προς επίρρωση τούτου αναφέρθηκε ότι, περίπου επτά εκατομμύρια ιδιωτικής δαπάνης πρόκειται να πέσουν στις οικονομίες των τριών περιοχών και μαζί με τη δημόσια δαπάνη το ποσό συνολικά ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ! Ένα ποσό που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και να ενισχύσει αποφασιστικά την ανταγωνιστικότητα της περιοχής παρέμβασης.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να επισκεφθούν άμεσα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να εκθέσουν όλα τα επιχειρήματα και να ζητήσουν να βοηθηθεί η πραγματοποίηση επενδύσεων σε μια συγκυρία δύσκολη για όλο τον κόσμο.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.