Μεγανήσι: Το «μεγαλύτερο» μικρό νησί από ψηλά (βίντεο από drone).



Μια πτήση πάνω από το νησί-διαμάντι του Ιονίου με τις κρυφές ομορφιές. Μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, το Μεγανήσι αποτελεί ιδανική επιλογή για ήρεμες και ποιοτικές διακοπές, συνδυάζοντας παραδοσιακή αρχιτεκτονική, γραφικά λιμανάκια με ψαροταβέρνες, καταπράσινα τοπία και κρυστάλλινη θάλασσα.


Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας (Σκορπιός, Σκορπίδι, Σπάρτη, Μαδουρή, Χελώνη) είναι ένα πανέμορφο μέρος με περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους στους τρεις όμορφους οικισμούς του: το Κατωμέρι (πρωτεύουσα του νησιού), το Βαθύ και το Σπαρτοχώρι.
Στο Μεγανήσι υπάρχουν πολλές μικρές, υπέροχες παραλίες. Φανάρι, Άγιος Ιωάννης, Αμπελάκι, Λιμονάρι, Ελιά, Σπήλια και Αθερινός είναι μερικές από τις πιο γνωστές.
Δείτε το βίντεο drone του geokok drone_4u
Στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο του Παπανικολή, το οποίο οφείλει την ονομασία του στο ιστορικό ομώνυμο υποβρύχιο που χρησιμοποιούσε το σπήλαιο ως καταφύγιο και ορμητήριο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει μήκος 120 μ. και πλάτος 60 μ., ενώ στο βάθος δημιουργείται μια μικρή αμμουδιά.
Αν σας αρέσει το μυστήριο που κρύβουν οι σπηλιές, μπορείτε να επισκεφτείτε και δύο ακόμα: τη σπηλιά Γιοβάνη και την σπηλιά του Δαίμονα στον όρμο Kαλόπουλου.
Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο από την πλευρά της Λευκάδας. Για το Μεγανήσι υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίου από το Νυδρί. Η διαδρομή διαρκεί 25 λεπτά.

4 σχόλια:

  1. Μεγανήσι υπέροχο μέρος με πεντακάθαρες ακρογιαλιές και παραλίες και τόπος τουριστικού προορισμού που μπορεί να συμβάλλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του τουριστικού κλαδου της οικονομίας μας και σε συνδυασμό με το διαρκώς αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο του Ακτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και τα γραφικά Ιόνια νησιά μας Κάλαμος και Καστός Λευκάδας με τις ολοκάθαρες ακρογιαλιές συναποτελούν, ως ενιαίο μέρος τουριστικού προορισμού, με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και του σημαντικού κλαδου της οικονομίας για την ευρύτερη περιοχή μας και κατ' επέκταση την αναπτυξη της οικονομιας μας γενικότερα.
    κάτοικος Αλυζίας-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τα νησιά αλλά και οι ακτογραμμή τής Ακαρνανίας είναι το ίδιο όμορφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή το λογικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας είναι, να εξαιρεθεί η κατεξοχήν Τουριστική μας Περιοχή, απο την προτεινόμενη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας,
    Οι Νομαρχιακές Επιτροπές του προοδευτικού πολιτικόύ μας κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλ/νίας-Λευκάδας, θα πρέπει να συντονίσουν την κοινή συλλογική προσπάθεια, για την κατανόηση απο τους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς της πολιτείας μας,του εν λόγω λογικού αιτήματος της τοπικής μας κοινωνίας για πολύπλευρη και ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη και για την περιοχή μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.