Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης μελών της Επιτροπής Αγώνα, με τους υπεύθυνους Τομεάρχες Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΚΙΝ.ΑΛ.


6/3/2022
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης μελών της Επιτροπής Αγώνα, με τους υπεύθυνους Τομεάρχες Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΚΙΝ.ΑΛ.

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, αντιπροσωπεία μελών της Επιτροπής Αγώνα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) αποτελούμενης από τον Βουλευτή και υπεύθυνο του τομέα Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, τον Βουλευτή και υπεύθυνο του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέα Πουλά, και τον Γραμματέα του τομέα Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αποστολόπουλο.
Η ενημέρωση προς την αντιπροσωπεία του ΚΙΝ.ΑΛ. αφορούσε την βούληση της Πολιτείας περί ίδρυσης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Δυτικών Ακτών Αιτωλ/νιας, προϊόν του ειδικού χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών του 2011, που προβλέπει την δέσμευση περί των 26.000 θαλασσίων στρεμμάτων, από την Νήσο Κάλαμο, το παράκτιο μέτωπο Αστακού Μύτικα, το σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων και μέρος του κόλπου του Αστακού.
Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν την αντιπροσωπία του ΚΙΝ.ΑΛ. ότι, δεν είναι αντίθετοι στην δημιουργία μιας Π.Ο.Α.Υ. που θα συγκεντρώνει τις ήδη υπάρχουσες και διάσπαρτες ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά διαφωνεί στην δέσμευση του παράκτιου μετώπου Αστακού - Μύτικα – Καλάμου.
Επίσης ενημέρωσαν την αντιπροσωπία του ΚΙΝ.ΑΛ. ότι εκκρεμεί η δημοπράτηση εκπόνησης μελέτης του Τοπικού Χωροταξικού Σχεδίου της περιοχής όπου ο Δήμος Ξηρομέρου για το παράκτιο μέτωπο Αστακού - Μύτικα – Καλάμου προβλέπει την αξιοποίησή του στην κατεύθυνση της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο χρόνια τώρα οι κάτοικοι και η ενδοχώρα του Νομού χρησιμοποιούν για εκτόνωση.
Η αντιπροσωπεία του ΚΙΝ.ΑΛ. κατανόησε το πρόβλημα που δημιουργείται με τον προτεινόμενο σχεδιασμό και δήλωσε ότι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα προχωρήσει σε σχετικές αναφορές, ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή.
Τέλος τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ζήτησαν την έκδοση δελτίου τύπου μέσα από το οποίο θα φαίνεται η δέσμευση του ΚΙΝ.ΑΛ. για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων της περιοχής.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. θετική εξελιξη κατ'αρχήν, όμως άλλα λέει η Περιφερειακή Παράταξη Δυτικής Ελλαδας του ΚΙΝΑΛΙΣΤΗ κ Κατσιφάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, να εξαιρεθεί η Τουριστική μας Περιοχή απο την χωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ Εχινάδων κ' Αιτωλ/νίας,
    αποκτά με την πάροδο του χρόνου μεγαλύτερη απήχηση απο θεσμοθετημένους φορείς της κοινωνία μας.
    Και αυτό γιατί το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας βασίζεται πάνω
    στην κοινή κοινωνική λογική, για πολύπλευρη και ισόρροπη
    οικονομική ανάπτυξη και για την περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.