Με συντριπτική πλειοψηφία 21 ΝΑΙ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοίγει ο δρόμος της επανεκκίνησης του σημαντικότατου έργου, του βιολογικού της Δ.Ε. Αλυζίας (όλο το video).


Με συντριπτική πλειοψηφία 21 ΝΑΙ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε η απευθείας αγορά τριών γεωτεμαχίων στη θέση «Πλατανάκι - Σαμάρια», εκτός ορίων οικισμού Τ.Κ. Κανδήλας, Δ.Ε. Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου, για τη δημιουργία Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αναμενόταν για αυτούς που γνωρίζουν καλά το έργο, μιας και μιλάμε για την συνεισφορά 4 δημοτικών αρχών τα 13 αυτά χρόνια από το 2009 που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, με ομόφωνες αποφάσεις, με την δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Τριποτσέρη, την δημοτική αρχή του αείμνηστου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά, την δημοτική αρχή του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη και την νυν δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Σε πρόσφατη ανάρτηση μας, σας ενημερώσαμε για το ιστορικό του έργου (δείτε εδώ).
Ουσιαστικά μιλάμε για την επανεκκίνηση του σημαντικότατου έργου, του βιολογικού της Δ.Ε. Αλυζίας, ένα έργο και το οποίο θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, προϋπολογισμού περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Ένα έργο ώριμο μελετητικά, με επικαιροποίηση των μελετών από την νυν δημοτική αρχή, ώστε να προβλέπεται συνδυασμός του με φωτοβολταϊκά για να μειωθεί το ενεργειακό του κόστος στο στάδιο της λειτουργίας, να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του έργου και πολλές άλλες λεπτομέρειες, που μπορεί να ακούσετε μόνοι σας στο βίντεο της συζήτησης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ως εξής:
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΙ
1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ
2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΩΝ
4. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ
4. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΩΝ
5. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ
6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ
7. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ
8. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΙ
9. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
10. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ
11. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΠΩΝ
12. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
13. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΝΑΙ
14. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
15. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΩΝ
16. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΝΑΙ
17. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ
18. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΑΙ
19. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ
20. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
21. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΩΝ
22. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΩΝ
23. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΩΝ
24. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΝΑΙ
25. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΧΙ
26. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΧΙ
ΠΡΑΜΑΓΚΙΟΥΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΑΙ
ΣΙΔΕΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΑΙ
ΦΑΡΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΙ

Δείτε το βίντεο της διαφωτιστικής συζήτησης που ξεκινά στο 5:47, για να ενημερωθείτε για το σοβαρό αυτό θέμα:

6 σχόλια:

  1. Η κατασκευή ενός τέτοιου τεχνικού έργου αναμφίβολα συμβάλλει περαιτέρω στην αναβάθμιση περιβαλλοντικά της περιοχής μας και αναβαθμίζεται και τμήμα της παραλιακής τουριστικής περιοχής του δήμου μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της δημοτικής και προοδευτικής παράταξης
    του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην λές άν δέν ξέρεις.Μπορεί να είχαν να κανουν κάτι σπουδαιότερο.

      Διαγραφή
  3. ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σε ενδοαφέρει εσένα πως σκέπτεται το μυαλό του καθενός, Μπορεί ας πούμε, να μήν είχαν και τόσο όρεξη να πάνε στο δημοτικό συμβούλιο.

      Διαγραφή
    2. Άν ηταν να πάρει ο δημος και κανένα άλλο, νέο δανειάκι να δείς πώς μπορεί πηγαιναν και θα ελεγαν πηγαίνοντας και κάνενα λαϊκοδημοτικό τραγουδι.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.