Προεκλογική επίσκεψη κλιμακίου στο Πλατυγιάλι. Η ΝΔ ''αδειάζει'' τον Τριανταφυλλάκη;


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ. Η ΝΔ ‘’ΑΔΕΙΑΖΕΙ’’ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ;

Γράφει - σχολιάζει ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, λέει ο θυμόσοφος λαό μας. Έστω και αν είναι προεκλογική περίοδος, θα πρόσθετα εγώ , ‘’κακοπροαίρετα΄΄, όπως πάντα.
Αναφέρομαι στη χθεσινή επίσκεψη στο Πλατυγιάλι κλιμακίου στελεχών της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος. Ένας φέρελπις νέος πολιτικός, που δεν έχει σχέση με την Αιτωλοακαρνανία, αλλά, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, είναι ιδιαίτερα δραστήριος και ικανός, αλλά το κυριότερο, άτομο που βρίσκεται στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, τομέας στον οποίο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, χάριν και του αθόρυβου αλλά, ομολογουμένως, πολύ αποτελεσματικού υπουργού ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη. Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της ΔΕΕΚ (Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας), δηλαδή της Νομαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας και είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Γι αυτό άλλωστε ο κ. Χριστόπουλος δεν προέβη σε κάποια δήλωση σχετική με το Πλατυγιάλι. Αυτό το έκανε αργότερα, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, δηλώσεις τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία, σύντομα, να σχολιάσουμε.
Παρακάμπτοντας το προεκλογικό χαρακτήρα της επίσκεψης, βρίσκω θετικό το γεγονός ότι και υπ' αυτές τις προϋποθέσεις το θέμα Πλατυγιάλι θα φθάσει, θέλω να πιστεύω, στα αυτιά, αυτών που αποφασίζουν για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και ιδιαίτερα στα αυτιά του πρωθυπουργού. Αυτό σε κάθε περίπτωση, από μόνο του, αποτελεί μια θετική έκβαση.
Από καθαρά δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά και λόγω της ενασχόλησής μου με το θέμα εδώ και 35 χρόνια δεν μπορούσα να μην επισκεφθώ το Πλατυγιάλι, όπου φυσικά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τόσο τον κυβερνητικό απεσταλμένο κ. Χριστόπουλο, αλλά και όσους τον συνόδευαν. Και φυσικά να ανταλλάξω μαζί τους απόψεις, αργότερα, στον Αστακό, όπου για λίγο, μείναμε μέχρι ο γενικός Γραμματέας και η συνοδεία του να πάρουν ανάσες για να συνεχίσουν την πορεία τους προς Βόνιτσα και ακολούθως προς Αγρίνιο.
Η συζήτηση σύντομη, αλλά περιεκτική και ουσιώδης. Τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Παληογιάννης, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζώγας, αλλά και ο δικηγόρος κ. Δημόπουλος και οι άλλοι συνομιλητές με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα έθεσαν το πρόβλημα του Ξηρομέρου κάνοντας λόγο για μια περιοχή, εγκαταλελειμμένη, επί σειρά ετών, και απειλούμενη με αφανισμό, αλλά ταυτόχρονα με μεγάλες προοπτικές, εφόσον κάποιοι ασχοληθούν σοβαρά με την αναπτυξιακή της πορεία. Έκαναν ειδική αναφορά στην ΠΟΑΥ, το Πλατυγιάλι και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ζητώντας να υπάρξει μια μελετημένη και ισορροπημένη ανάπτυξη όλων τομέων οικονομικής δραστηριότητας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία τους για τις οδυνηρές συνέπειες μιας απρογραμμάτιστης, ανεξέλεγκτης και αυθαίρετης ανάπτυξης κάποιων τομέων δραστηριότητας σε βάρος άλλων, όπως της γεωργίας, της κτηνοτροφίας ,της παράκτιας αλιείας, του τουρισμού και φυσικά σε βάρος του περιβάλλοντος.
Από την πλευρά μου, μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία, παρακάλεσα τον κ. Γενικό να μεταφέρει, όπου αυτός κρίνει απαραίτητο, την αγωνία των Ξηρομεριτών για το μέλλον του τόπου τους και κυρίως για το μέλλον των νέων ανθρώπων. Επισήμανα ότι το Ξηρόμερο δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, αν κάποια κυβέρνηση δεν ασχοληθεί σοβαρά και όχι περιστασιακά και προεκλογικά, με τα προβλήματά του.
Ήταν όλοι εκεί. Ο αντιδήμαρχος κ. Παληογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ζώγας και Γκόλιας, ο Δικηγόρος κ. Δημόπουλος- που ίσως τον δούμε περισσότερο ενεργό στο Δημοτικό χώρο το αμέσως επόμενο διάστημα-, ο πρόεδρος Φυτειών κ. Φλωρόπουλος κάποιοι άλλοι και εγώ ως παρείσακτος…..
Η Δημοσιογραφία τα έχει αυτά. Αλλιώς πως, εσείς θα μαθαίνατε ελάχιστα, ή και τίποτα από τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.
Δεν έδωσε, όμως, το παρόν ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης, ούτε κάποιος άλλος εκ των έμπιστων και στενών συνεργατών του. Ο αντιδήμαρχος κ. Λευτέρης Μάντζαρης με διαβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Δήμαρχος είχαν κάποια ενημέρωση από την διοργανώτρια της εκδήλωσης ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας, ούτε πολύ περισσότερο έλαβαν κάποια πρόσκληση. Έτσι, ο κ. Δήμαρχος, τις ώρες που το κλιμάκιο επισκέπτονταν Πλατυγιάλι και Αστακό. βρισκόταν στον Μύτικα για κάποια εργασία….. Διπλωματική επίσκεψη στο Μύτικα, θα έλεγα……
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Είναι δυνατόν να γίνεται μια τέτοια εκδήλωση, που πρωτίστως αφορά τον Δήμο, και να μην έχει κληθεί να παραστεί ο Δήμαρχος; Όταν μάλιστα ο κ. Δήμαρχος ανήκει στον πολιτικό χώρο της ΝΔ; Να πιστέψω ότι η κίνηση είναι τυχαία; Κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε τα όρια της αφέλειας, έχοντας μάλιστα στην πλάτη μου 40 χρόνια επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα έχουν την γενεσιουργό αιτία τους αλλά και την σκοπιμότητά τους.
Στο συμπέρασμα που κάποιος, αβίαστα, μπορεί να καταλήξει, είναι ότι ο κ. Τριανταφυλλάκης έχει πέσει σε κομματική δυσμένεια, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υποψηφιότητα και, πολύ περισσότερο, για την στήριξή του στις επερχόμενες εκλογές και για το εάν θα υπάρξει έτερος, ή και έτερος εκλεκτός της ΝΔ, όπως έχει συμβεί στο Μεσολόγγι στις εκλογές του 2019.
Πριν αρκετό καιρό ‘’κακόπιστα’’ και πάλι είχα γράψει για τα προβλήματα της νέας υποψηφιότητας Τριανταφυλλάκη και για το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη υποψηφιότητα από τον κυβερνητικό χώρο. Και όπως πάντα, έτσι και τότε, έγινα αποδέκτης υβριστικών, χυδαίων και εξευτελιστικών σχολίων, από τους γνωστούς Ανώνυμους κουκουλοφόρους. Τώρα λοιπόν, θα τους πω ΣΚΑΣΜΟΣ!!!
Μαθήματα δημοσιογραφίας δεν δέχομαι από την ‘’παράγκα της παραλίας’’, δηλαδή από σαχλοκούδουνα , αργόσχολους, δεδομένους και, ταυτόχρονα, ανυποψίαστους.
Σύντομα, επ' αυτού του θέματος σας ετοιμάζω και νέες, έγκυρες πληροφορίες.
‘’Θα ρίξεις τον Τριανταφυλλάκη’’, μου λέει με το γνωστό του στυλ και τον αυθορμητισμό του ο κ. Γκόλιας. Α, γι αυτό δεν είναι σήμερα εδώ ο κ Δήμαρχος; Γιατί, παρέλειψα να τον καλέσω; Του απάντησα, υποσχόμενος ότι την επόμενη φορά θα το κάνω, ζητώντας, παράλληλα, να μάθω γιατί δεν κλήθηκε!
Και επειδή, θα πρέπει όλα να τα μαθαίνετε, στα 40 χρόνια που ασχολούμαι με τη Δημοσιογραφία, πρώτη φορά συνάντησα δυσκολία να έχω πρόσβαση σε σημείο δημοσιογραφικού ενδιαφέροντός μου. Οι φύλακες της ΑΚΑΡΠΟΡΤ και το Λιμεναρχείο ήταν ανένδοτοι στο να μου επιτρέψουν την είσοδο στο Πλατυγιάλι, παρά το γεγονός ότι τους επέδειξα την Δημοσιογραφική Ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Χρειάστηκε να περιμένω αρκετή ώρα και να κάνω σειρά από τηλεφωνήματα στην Εταιρεία στην Αθήνα και το Μεσολόγγι, μέχρι να έρθει ο υπεύθυνος ασφάλειας του Πλατυγιαλίου κ. Σταθόπουλος, που με συνόδευσε στο Λιμάνι και κυρίως μέχρι το κουφάρι του EUROFERRY OLYMPIA. Αυτό μου στέρησε τη δυνατότητα να φωτογραφήσω το κλιμάκιο στην περιήγησή του στο Πλατυγιάλι, γιατί όταν μου επετράπη να φθάσω στις προβλήτες και στο κουφάρι του πλοίου, το κλιμάκιο είχε αναχωρήσει για Αστακό. Περισσότερα για το Πλατυγιάλι και την επίσκεψή μου, σε επόμενο δημοσίευμα.
Σύντομη, μα πολύ σύντομη ήταν η αναφορά του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση στο θέμα του Πλατυγιαλίου, σε συνέντευξή του στο Αγρίνιο (δημοσιεύονται οι δηλώσεις σε άλλη στήλη). Λογικό είναι. Αφού ο άνθρωπος δεν είχε τίποτα να πει, γιατί να το κάνει και να εκτίθεται προεκλογικά. Άνθρωπος της αγοράς είναι και κάτι ξέρει από πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα. Μάλιστα έκανε τη σύσταση- προς ποιόν άραγε ;- ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά, που λέμε. Αν, πάντως, ο αρμόδιος καθ' ύλην αναπληρωτής Υπουργός είχε κάτι να εξαγγείλει, θα επισκεπτόταν ο ίδιος το Πλατυγιάλι, ως Αιτωλοακαρνάν να εξαγγείλει τα χαρμόσυνα νέα και γιατί όχι, να επωφεληθεί από την εξαγγελία αυτή.

8 σχόλια:

  1. Μην προσπαθείς να διασπάσεις τους νεοδημοκράτες.
    Οι νεοδημοκράτες ψηφίζουν το δημοκράτη δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Θωμά Μπαρμπαρούση κοιτα τι θα κανετε μεσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που ησουνα και υποψηφιος συνεδρος και άσε τα άλλα τα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν θέλουμε ως απλοί δημότες του δήμου μας, το δημοκρατικό θεσμό της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης να λειτουργεί ανεξάρτητα και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Πολιτείας μας,
    θα πρέπει οι εκάστοτε δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου μας να εκλέγονται με την απόλυτα ελεύθερη βούληση των δημοτών του δήμου μας.
    Καλό σας απόγευμα Κ. Θωμά Μπαρμπαρούση
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας: 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Μπαρμπαρούση Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΛΕ ΧΤΗΚΕ ΜΕ 76 %
    ψηφίστηκε από κόσμο στον δήμο, που ψηφίζουν σε εκλογες όλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΤΟΝ: Ο δήμαρχος, ως δήμαρχος, δεν ανήκει σε κόμμα, ανήκει στους δημότες του.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ:Η κομματική δυσμένεια που αναφέρετε ,αποτελεί πρόβλημα των κομματικών στρατοπέδων που θεωρούν ότι τα πάντα πρέπει να τα ελέγχουν. Άρα και τους Δημάρχους. Πρόβλημα τους. Οι δήμαρχοι πρέπει να ανήκουν στους δημότες και όχι σε κομματικούς στρατούς και ο Τριανταφυλλάκης ,προς το παρόν, ανήκει στους δημότες του και θα πάψει να είναι Δήμαρχος όταν του το πουν οι δημότες του με την ψήφο τους . Έτσι γίνετε στις δημοκρατίες και όχι όταν το αποφασίσουν τα κόμματα. Εσείς από την άλλη πασχίζετε για κομματικό υποψήφιο από τον χώρο σας. Καλά κάνετε και θεμιτό είναι αυτό.
    ΤΡΙΤΟΝ:Ο δήμαρχος οφείλατε να γνωρίζετε ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε προγραμματισμένη εκδήλωση για το λιμάνι στο ΜΥΤΙΚΑ ,παρουσία της λιμενάρχη Λευκάδας και κατόπιν μετέβη στο Αγρίνιο για να συναντήσει τον Υπουργό Καραμανλή .Άρα, λάθος οι πληροφορίες σας και τα όσα αναφέρετε.
    ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Να πληροφορήσω ότι η δυσμένεια που έχει πέσει ο Δήμαρχος προέρχεται από τους ιχθυοκαλλιεργητές και τους πολύ λίγους εκπροσώπους τους στην μικρή μας κοινωνία και θα κάνουν τα πάντα να τον αποδυναμώσουν. Μέχρι και ψηφοδέλτιο θα προσπαθήσουν να φτιάξουν. Γιατί; Μα φυσικά γιατί αντιστέκεται στην Π.Ο.Α.Υ και υλοποιεί την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ,δηλαδή έρχεται ενάντια στα συμφέροντα τους και γιατί για να υλοποιήσουν την Π.Ο.Α.Υ ,χωρίς προβλήματα ,χρειάζονται δικό τους πειθήνιο Δήμαρχο, όπως παλιά . Κατανοητά πράγματα και να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα δεχθεί να παίξει αυτόν τον ρόλο και ποια κόμματα θα τον στηρίξουν, μιας και είναι τις πάσης γνωστό ότι τα τρία κόμματα εξουσίας(Ν.Δ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) στηρίζουν την Π.Ο.Α.Υ, των αφεντικών τους.
    ΠΕΜΠΤΟΝ: Για το Πλατυγιάλι ,καλύτερα να μιλούνε όσοι το γνωρίζουν από τα γενοφάσκια του, που η λαοπρόβλητη κυβέρνηση το 1984 το έφτιαξε, στο πουθενά και χωρίς να ξέρει τι θα το κάνει. Έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις παίζουν ψηφοθηρικά παιχνίδια ,εις βάρος της κοινωνίας. Έτσι και τώρα, πάλι δεν ξέρουν τι είναι αυτό που τάζουν, ότι θα έρθει ως ανάπτυξη, αλλά το τάζουν… εκλογές έρχονται και κάτι πρεπει να πουν στους ιθαγενείς!!!
    Αν θα τους πιστέψουμε αυτό έχει να κάνει με το κατά πόσο και σε τι ποσοστό θεωρούμε τους εαυτούς μας , Ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήν ακούς τι λέει ο καθε σχολιαστής και να πιστεύεις τις επίσημες ανακοινώσεις.
      Πρωθυπουργός : << εκλογές τέλος της τετρατίας. >>

      Διαγραφή
  6. Με τα μυαλά που κουβαλάμε εμείς οι ψηφοφόροι θα μας φέρουν τις ιχθυοκαλλιέργειες μέσα στα σπίτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θωμά τέτοια κριτική χωρίς κίτρινα και παρωπίδες πότε θα κάνεις ;

    https://xiromeronews.blogspot.com/2022/07/o_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.