Παπαθανάσης για επενδύσεις: Αισιόδοξος για Βαρκό, πιο συγκρατημένος για Πλατυγιάλι…



Με συνέντευξη Τύπου και παρουσία σε ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας ολοκληρώθηκε η περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου στην Αιτωλοακαρνανία με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.
Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Παπαθανάσης απάντησε και σε ερωτήσεις για δυο πολυσυζητημένες επενδύσεις του τουριστικού τομέα. Η μια αφορά το Varko Bay Resort, μια από τις σημαντικές Στρατηγικές Επενδύσεις στη Δυτική Ελλάδα, στο Βαρκό Πογωνιάς και η άλλη τις διεργασίες γύρω από το λιμάνι του Πλατυγιαλίου όπου φέρει να προωθείται το πρότζεκτ μαρίνας για Mega Yachts.
«Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας χρειάζεται επενδύσεις, πραγματικές επενδύσεις. Για να πάμε πραγματικά και να αγγίξουμε το θέμα των στρατηγικών επενδύσεων θα πρέπει να δούμε το αποτύπωμα που έχουν αυτές στην περιοχή», σχολίασε ο κ. Παπαθανάσης που έφερε στη μνήμη του την επιμονή του αείμνηστου Βασίλη Κωνσταντόπουλου στην Καλαμάτα. «Υπέφερε 15 χρόνια να κάνει το Costa Navarino. Το πείσμα του επενδυτή τον έκανε να επιμένει και να πετύχει. Το αποτέλεσμα είναι η περιοχή της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας να αλλάξει».
Για την επένδυση στο Βαρκό υποστήριξε ότι: «Εδώ στην Αιτωλοακαρνανία βλέπουμε για πρώτη φορά στρατηγικές επενδύσεις. Η υπόθεση της Varko είναι μία πρώτη επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και είναι σε εξέλιξη η αδειοδοτική της διαδικασία. Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις περιβαλλοντικής φύσεως που έχουν ξεπεραστεί και προχωράμε κανονικά έτσι ώστε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα. Πάει καλά και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί η επένδυση και θα αρχίσει να δείχνει ένα στίγμα διαφορετικό στην περιοχή».
Όσον αφορά το Πλατυγιάλι ο κ. Παπαθανάσης είπε: «σχεδιάστηκε για άλλο λόγο, είναι όμως δεκαετίες κολλημένο παρά τις προσπάθειες των προηγούμενων μετόχων. Λειτούργησε για μικρό διάστημα ως λιμάνι για περιορισμένο χρόνο όμως δεν υπήρξε άλλο ενδιαφέρον. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στο τι λέμε γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση με τους νέους επενδυτές. Πράγματι μας έχουν επισκεφθεί και έχουν κάνει μία συζήτηση με τις τράπεζες και υπάρχει ενδιαφέρον για μία μεικτή χρήση. Είναι και τουριστική και κάπως επαγγελματική. Θα γεμίσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα δώσει και αυτή έναν αναπτυξιακό τόνο στην περιοχή. Πρέπει να δούμε με ρεαλισμό την όποια αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής».

3 σχόλια:

  1. Ολοι θέλουν να γινονται επενδύσεις .
    Και η προεκλογική πολιτική προπαγάνδα προν οτι ι ΣΥΡΙΖΑ δέν ηθελε πενδύσεις ενώ οι αλλοι ήθελαν, δέν στέκει στην κοινή λογική γνώμη.
    Οχι άλλο πλέον "κουτόχορτο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψέμα πρώτο: Οι επενδυτές δεν είναι νέοι είναι οι ίδιοι(ξένα κεφάλαια) με την Π.Ο.Α.Υ. Άρα δύο "επενδύσεις" από έναν χρηματοδότη με αντικρουόμενα τα συμφέροντα των "επενδύσεων" αυτών. Κάποια φάκα βλέπω εδώ και κοροϊδία.
    Περίεργη δήλωση: "Υπάρχει ενδιαφέρον για μεικτή χρήση ... θα είναι και τουριστική και κάπως επαγγελματική. Όπα!!! Τι εννοεί ο κατά τα άλλα ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ υπουργός; Ποια είναι η τουριστική και ποια η κάπως επαγγελματική; Κάτι μας κρύβει ή κάτι δεν του είπαν τα αφεντικά του. Μεικτή; Δηλαδή και τουριστική και βιομηχανική; Τρικυμία...και εδώ!!!
    Σύγχυση: "Πρέπει να δούμε με ρεαλισμό την όποια αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής», ανέφερε. Καλά, μας έχουν πριξει με την αναπτυξιακή προοπτική που φέρνει η Π.Ο.Α.Υ τους ,τώρα μας τα αλλάζουν; Με την Π.Ο.Α.Υ θεσμοθετημένη ,ο υπουργός μας λέει για ρεαλισμό στην οποία αναπτυξιακή προοπτική ,μια προοπτική που μηδενίζεται με την Π.Ο.Α.Υ. Κάτι μας κρύβει και εδώ αλλιώς τρικυμία εν κρανίο!!!
    -Δεν υπήρξε λέει κανένα ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Μα καλά το 2017 δεν ήταν που κυβερνητικό κλιμάκιο ήρθε στο πλατυγιαλι και μετά στο δημαρχείο όπου ανακοίνωσαν ενδιαφέρον σοβαρό από Αμερικανικά κεφάλαια; Ψέματα ήταν φυσικά ,όπως και τώρα.
    Τέλος, "Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στο τι λέμε γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση με τους νέους επενδυτές.." Μα καλά τι σόι επενδυτές είναι αυτοί που δεν έχουν κατασταλάξει τι επένδυση θέλουν να κάνουν; Και τι σόι κράτος είναι αυτό που δεν γνωρίζει τι θέλουν οι "επενδυτές" Και αν δεν είναι ανακοινωσιμη η επένδυση γιατί εδώ και ένα χρόνο μας ζαλισατε με την τεράστια επένδυση;
    Υπουργέ μου θα σε στεναχωρήσω αλλά είστε ανοιχτό βιβλίο εσείς και ο συνάδελφος Υπουργός στο υπουργείο. ΕΠΕΝΔΥΣΗ όπως την περιμένουμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα καθορίζεται η αναπτυξιακή κατεύθυνση η χρήση
      μιας περιοχής
      (τουριστική ή βιομηχανική ή οτιδήποτε άλλη κστευθυνση)
      Και μετά ψάχνεις ως φορέας επενδύσεων για αντίστοιχους επενδυτές.
      Όσο πιο σταθερό και ξεκάθαρο και με σαφήνεια είναι
      χωροθετημενο και οριοθετημένο το πεδίο
      τόσο και μεγαλύτερες πιθανότητες έχει και ανάπτυξη μιας περιοχής.
      λίγο βιομηχανική και λίγο τουριστική δέν γίνεται έτσι προκοπή.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.