Σύσκεψη - συζήτηση εργασίας για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας. Παρών και ο Δήμος Ξηρομέρου.


Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου (ΑΕΙ) «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ», της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Καινοτομίας (Α.Π.ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ 2976/17.06.2021) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020, στον Τομέα προτεραιότητας Πολιτισμός – Τουρισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες με συντονιστή το ΕΜΠ, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ ΤΕΕ κα Αντωνία Μοροπούλου, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με τον Πρόεδρό του κο Γιώργο Στασινό, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη - συζήτηση εργασίας με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών των Τεχνολογιών της Πληροφορικής».
Θα συζητηθούν οι άμεσες δυνατότητες που θα μπορούσε να προσφέρει το πρόγραμμα ΑΕΙ στην ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ. – 14.00 μ.μ. στη Ναύπακτο (Αίθουσα Τσώνη – Παραλία Ψανής).

και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Καλωσόρισμα θα απευθύνουν ο φιλοξενών Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Β. Γκίζας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κος Ν. Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κος Σ. Μπλέτσας.
Την έναρξη θα κηρύξει ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κος Γ. Στασινός.
Την εισήγηση θα παρουσιάσει εκ μέρους του Ε.Μ.Π. η Επιστημονικά Υπεύθυνη Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ Τ.Ε.Ε., κα Μοροπούλου Αντωνία.
Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σ. Ζαχαράκη, ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κος Ε. Μπακογιάννης, ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κος Δ. Παπαγιαννίδης, Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, η Έφορος Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κα Ο. Βικάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Θ. Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας κος Γ. Καπεντζώνης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ι. Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κος Γ. Κατσούλας.
Θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας.

2 σχόλια:

  1. Παναγιώτης Χολής5 Ιουλίου 2022 στις 10:31 μ.μ.

    Δεν καταλαβαίνω και είμαι περίεργος να ακούσω, στην εν λόγο εκδήλωση με τον βαρύγδουπο τίτλο, τι έχουν να πουν για τις δυτικές ακτές του Νομού, όταν αυτές αποκλείονται από κάθε είδους τουριστική ανάπτυξη ,για χάρη της συντεχνιακής και εγκληματικής Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ που αυξάνει την παραγωγική δραστηριότητα κατά 175% και δεσμεύει 23.000 στρέμματα θαλάσσιας έκτασης και το μεγαλύτερο μέρος της χερσαίας, αποκλειστικά και μόνο για ιχθυοκαλλιέργειες.με την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης και των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν.
    Ελπίζω κάποιος να τους πει την αλήθεια κατάμουτρα και να ξεσκεπάσει το οργανωμένο σχέδιο τους, για αποκλεισμό του δήμου Ξηρομέρου και της παραλιακής ζώνης από τέτοιου είδους ανάπτυξη, εις όφελος άλλων περιοχών και των ιδιωτικών συμφερόντων μιας χούφτας ,επιδοτούμενων και δανειοδοτούμενων επιχειρηματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις επερχόμενες εκλογές τα τρία κόμματα δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.