Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.


Είμαστε ακριβώς 10 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Ξηρομέρου και η προεκλογική περίοδος κυλά ομαλά, αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα που αντιμετώπισε η παράταξη ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' , του κ. Αλέξανδρου Σάββα, όπου στο Πρωτοδικείο, χρειάστηκε ειδική οδηγία από το Υπουργείο Εσωτερικών για να ξεπεραστεί το θέμα της μη καταχώρισης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 158 παραβόλων και επίσης δεν ανακηρύχθηκαν 4 υποψήφιοι της λόγω λαθών και 9 υποψήφιοι είχαν ελλείψεις, που όμως ξεπεράστηκαν.
Λίγες μέρες πριν την Κυριακή της 8ης Οκτώβρη και οι παρατάξεις καθημερινά κάνουν τις προγραμματισμένες δράσεις τους, που περιλαμβάνουν, περιοδείες και ομιλίες στις Κοινότητες, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα υπάρχουν ομιλίες στην Αθήνα για τους ετεροδημότες, καθημερινά δελτία τύπου με φωτογραφίες και videos των συνδυασμών και ανακοινώσεις μεμονωμένων υποψηφίων.
Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές έχουν και τα social media, όπου και εκεί οι συνδυασμοί και μεμονωμένοι υποψήφιοι ποστάρουν υλικό.
Τώρα όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών, στα πηγαδάκια των χωριών μας οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν, με χιούμορ, με πειράγματα και καλαμπούρι  (πολύ υγιές αυτό), με κάποιους να έχουν επαφή με την πραγματικότητα και να κάνουν σοβαρά προγνωστικά και κάποιοι άλλοι, μάλλον περισσότερο να εκφράζουν ευσεβείς πόθους.
Σε κάθε περίπτωση, τον λόγο τον έχουν οι δημότες του Ξηρομέρου, οι οποίοι αυτοί με τη ψήφο τους θα ορίσουν την νέα δημοτική αρχή της 5ετίας 2023-2028.
Όλοι έχουμε άποψη και γνώση για το τι συμβαίνει και την σαφή παράσταση νίκης, αλλά οφείλουμε όλοι στη δημόσια γραφή μας να περιμένουμε και να σεβαστούμε την επιλογή των δημοτών, που σε 10 μέρες θα διατυπωθεί καθαρά και με σαφήνεια προς όλους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.