Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου.


Για τις δημοτικές εκλογές στις 8 του Οκτώβρη.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ
Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών!
Όχι για τα κέρδη των λίγων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ
υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου

Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ξηρομέρου, στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, στη νεολαία της περιοχής, στις αγρότισσες και τους αγρότες και όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
Οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη είναι πολιτικές εκλογές. Πολιτικές γιατί αφορούν τη ζωή το μέλλον και τα δικαιώματά μας. Πολιτικές γιατί μετά την τελευταία ενοποίηση των Δήμων, η τοπική διοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι της εκάστοτε Κυβέρνησης που της επιφυλάσσει τον ρόλο του εφαρμοστή των αποφάσεων της σε τοπικό επίπεδο.
Ο λαός του Δήμου Ξηρομέρου, μπορεί να βγει πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε Δήμο και Περιφέρεια. Είναι ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Είναι σημαντικό να δώσουμε μαχητική απάντηση, απέναντι στην απογοήτευση και το συμβιβασμό, στη λογική του δεν αλλάζει τίποτα, να συγκρουστούμε με την πολιτική του συστήματος, τις κατευθύνσεις και τις δεσμεύσεις που καταπιέζουν τις σύγχρονες καθημερινές και ευρύτερες ανάγκες μας.
Η σύγκληση που υπάρχει ανάμεσα στα αστικά κόμματα, εκφράζεται και στο επίπεδο των Δήμων. Τους μετατρέπουν σε εργαλεία εφαρμογής της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής τους. Για αυτό άλλωστε δεν έχουν κανένα πρόβλημα, να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν στελέχη διαφορετικών αστικών κομμάτων στις ίδιες παρατάξεις.
Ακόμη και όσοι δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν στο κύριο: στην ανάγκη οργανωμένης δράσης, για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην προοπτική μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης, στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής που δεν περιλαμβάνει τις ζωές μας.
Το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι Κυβερνήσεις, με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Διοίκηση, είναι τροχοπέδη για τους Δήμους. Περικόπτουν συνεχώς τη χρηματοδότηση, απαγορεύουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οδηγούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, εμποδίζουν την υλοποίηση έργων που ανακουφίζουν το Λαό, γιατί τέτοια έργα δεν έχουν ανταποδοτικότητα. Όλοι οι άλλοι δημοτικοί συνδυασμοί, επιχειρούν να κρύψουν ότι τα λαϊκά προβλήματα συνεχώς θα χειροτερεύουν Στο Δήμο μας, η πλειοψηφία αυτών που ζητούν την ψήφο σας, δεν είναι νέα πρόσωπα, είναι παλιοί γνώριμοι που υπηρέτησαν στην Τοπική Διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια σαν Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κοινοτάρχες,
Ας μας απαντήσουν λοιπόν, σε τι αντιστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια; Ποιες λαϊκές ανάγκες υποστήριξαν. Το συμπέρασμα που όλοι συζητάμε κι αποδεχόμαστε ότι "δεν έκανε κανένας τίποτα είναι λάθος. ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΑ. Μόνο, ότι έκαναν, ήταν στα πλαίσια των κεντρικών πολιτικών κατευθύνσεων, δεσμευμένοι στα πλαίσια των κομματικών τους υποστηρικτών,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την αντικατέστησαν με αύξηση των ανταποδοτικών τελών.
Αποδέχονται τη λογική του «κόστους - οφέλους» στα αναγκαία έργα και για αυτό ιεραρχούν έργα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες του λαού. Δεν πραγματοποιούνται έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, την ίδια στιγμή που θησαυρίζουν οι εργολάβοι από αναπλάσεις, πλατειών, διαμορφώσεις εισόδων αστικών περιοχών και άλλα αποσπασματικά έργα και έργα «βιτρίνας». Αποδέχονται τη λογική ότι ο Δήμος, πρέπει να είναι ένας φορομπηχτικός μηχανισμός,
Εφάρμοσαν στο Δήμο, όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διαιώνισαν το αίσχος της κάλυψης πάγιων αναγκών με συμβασιούχους.

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ διαφέρει από όλους τους άλλους συνδυασμούς που συναινούν και αποδέχονται αυτές τις πολιτικές. Δε δεσμεύεται σε επιχειρηματικά συμφέροντα!

ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ!
Ενισχύστε αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ στο Δήμο Ξηρομέρου, που συμμετέχουν συνεπείς και σταθεροί αγωνιστές και αγωνίστριες, που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, με σταθερές και τεκμηριωμένες θέσεις.
ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ψηφοδέλτιο των αγωνιστών υποψηφίων με πανελλαδική παρουσία, συνέχεια και συνέπεια και όχι ευκαιριακή συγκρότηση.

ΣΚΕΨΟΥ.
Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τις αγωνίας της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αγροτών, κτηνοτρόφων, ψαράδων, εργατοϋπαλλήλων και της νεολαίας.
Ποιος θα είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών, η μοναδική δύναμη αποκάλυψης και καταγγελίας, της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ και των εκλεκτών της στο Δήμο;
Ποιος είναι αυτός που κόντρα στη λογική "κόστους - οφέλους" θα επιμένει για μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος;

ΜΟΝΟ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ.
Γι' αυτό φτάνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται το ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκλέγουμε περισσότερους συμβούλους για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης και αγώνα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Για να δυναμώσει η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση και αντίσταση απέναντι στην κυβέρνηση, το κυβερνητικό Δήμαρχο, τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων δήθεν ανεξάρτητων, όμως πλήρως εξαρτημένων με την κυρίαρχη πολιτική, που όλοι μαζί είναι συνυπεύθυνοι, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λαός του Δήμου μας.

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να δυναμώσει ο αγώνας:
  • Για να αποδοθούν τα 16 δις ευρώ στους Δήμους που έχουν παρακρατηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό από το έτος 2009 έως σήμερα.
  • Για πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του λαού.
  • Για μόνιμη, σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στο δήμο.
  • Για τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους, και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία. Με βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και υγειονομική ταφή του υπολείμματος.
  • Για άφθονο, φθηνό και ποιοτικά ελεγμένο νερό, για την κάλυψη των αναγκών του λαού, με σύγχρονες υποδομές σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση σε όλο το Δήμο.
  • Για αλλαγή του αγωγού αμιάντου του σύνδεσμου ύδρευσης Ξηρομέρου από την υδρομάστευση μέχρι το Αγράμπελο.
  • Για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Αστακού που από το 2004 ακόμη δεν λειτουργεί.
  • Για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού των σφαγείων και την άμεση λειτουργία τους.
  • Για την άμεση κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στον Μύτικα.
  • Για την προστασία του περιβάλλοντος, των ακτών, των θαλασσών, των βουνών μας. Για καμία ανεμογεννήτρια στα βουνά του Δήμου μας.
  • Για κατάργηση του εγκληματικού προεδρικού διατάγματος που καθιστά την περιοχή μας, Περιοχή Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.
  • Για τον καθαρισμό και βελτίωση των παραλιών στο Μύτικα - Αστακό.
  • Για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν.
  • Για διατήρηση, στελέχωση και χρηματοδότηση των κέντρων Υγείας.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα πρόσβασης στα Δημοτικά κτήρια και σχολεία για τα ΑμΕΑ.
  • Για συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων και την κατασκευή νέων για την κάλυψη των αναγκών.
  • Για έλεγχο σεισμικής τρωτότητας σε κάθε σχολικό συγκρότημα.
  • Για μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Για δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και αθλητισμό που αποτελούν αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια.
  • Για μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.
  • Για δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στον Αστακό και Μύτικα.
  • Για να μην υπάρξει δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού ή μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας και πλειστηριασμών, για χρέη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας προς το Δήμο, ούτε διακοπή νερού.
  • Για να μην ιδιωτικοποιηθούν κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου, όπως το πράσινο, η διαχείριση και η αποκομιδή των απορριμμάτων, η καθαριότητα.
  • Για άμεση παρέμβαση με τα αναγκαία έργα, στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο του Δήμου.
  • Με κατασκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας. Τα προεκλογικά μπαλώματα του Δημάρχου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.
  • Για μείωση των δημοτικών τελών και απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε συνταξιούχους ΑμΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους και ευπαθείς ομάδες.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΗΣΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε για τη λύση όσων περισσότερων προβλημάτων μπορούμε.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ συνεχίσουμε αυτό που από τη σύσταση του Ενιαίου Δήμου κάνουμε με συνέχεια και συνέπεια, να παλεύουμε ώστε η δημοτική αρχή: Να μην είναι υλοποιητής της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά ο οργανωτής των αγώνων, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία και το κράτος αυτά που μας πρέπουν και ταυτόχρονα, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που της δίνει το υπάρχον σύστημα, να υλοποιεί κάθε μέτρο και δράση που θα βελτιώνει την καθημερινότητά μας.
Να είναι το στήριγμα κάθε εργαζόμενου, αγρότη, κτηνοτρόφου, ψαρά, μικρέμπορου, επαγγελματία, νέου, ανέργου.
Να είναι ο εγγυητής της διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι το κυρίαρχο όργανο, που θα αποφασίζει, ελέγχει και υλοποιεί, όλα τα απαραίτητα έργα και δράσεις, που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Είναι πολλά, αλλά μόνον οι πολλοί μπορούν ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Στηρίζουμε - Ενισχύουμε - Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ξηρομέρου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.