Υποκειμενικές εκτιμήσεις, για το τι μέλλει γενέσθαι, με τον επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ''Νέα μέρα Καθαρά χέρια''.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ''Νέα μέρα Καθαρά χέρια'', ο επικεφαλής κ. Αλέξανδρος Σάββας, με δημόσια δήλωση του 4 ημέρες μετά τις εκλογές, στις 12 Οκτωβρίου, γνωστοποίησε την παραίτηση του από επικεφαλής της παράταξης (δείτε εδώ).
Εκκρεμεί λοιπόν η ανάδειξη του επικεφαλής, ο οποίος θα είναι ένας από τους 8 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.
Η εκκρεμότητα αυτή, στο τυπικό της μέρος, θα πρέπει να ρυθμιστεί μετά την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων την 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά άτυπα μπορεί να έχει λυθεί και νωρίτερα, με συνεννοήσεις και σχετικές πολιτικές ζυμώσεις μεταξύ των 8 δημοτικών συμβούλων, αλλά και άλλων μελών της παράταξης, ζυμώσεις και πολιτικές διεργασίες που σίγουρα θα γίνουν, αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει.
Δεν χρειάζεται εμείς να πούμε την σημασία που έχει για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής μας Δημοκρατίας, η συγκροτημένη παρουσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα δίνει καταρχήν αδιάλειπτα το παρόν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ελέγχει την δημοτική αρχή, θα καταθέτει προτάσεις και θα στηρίζει όπου κρίνει ότι είναι θετικό για τον τόπο.
Την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2019-2023, προσωπική μας υποκειμενική εκτίμηση είναι, ότι η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άκρως απογοητευτική έως τραγική και δεν θα μπούμε σε αναφορά περισσότερων λεπτομερειών και απαρίθμηση περιπτώσεων. Άλλωστε ένας από τους λόγους και του συντριπτικού εκλογικού αποτελέσματος, ήταν και αυτός.
Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε υποκειμενικά, χωρίς να έχουμε μιλήσει με κανέναν και χωρίς να έχουμε απολύτως καμία πληροφορία, ποιος πιθανόν θα μπορούσε να είναι ο επικεφαλής, απλά χρησιμοποιώντας την μέθοδο της εις άτοπον επαγωγής, η οποία δεν είναι αποκλειστικά μαθηματική μέθοδος, αλλά σε ευρεία έννοια συλλογιστική μέθοδος, θα λέγαμε ότι:
Ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, εκτίμηση μας είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να είναι αυτός ο επικεφαλής, γιατί πολύ απλά δεν του βγαίνουν οι αριθμητικοί συσχετισμοί. Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο δημοτικό σύμβουλο από την Αλυζία τον κ. Σπύρο Κράββαρη, ο οποίος εκτιμούμε ότι δεν ενδιαφέρεται καν για την θέση.
Ο κ. Απόστολος Πανταζής είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Αν θέλει την θέση, εκτιμούμε ότι άμεσα και πολύ εύκολα, αυτός θα είναι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θέλει όμως; Αυτό το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και κανείς άλλος. Δική μας αίσθηση είναι, ότι σημαντικός παράγοντας σε αυτό που τελικά θα πράξει, είναι το πρόβλημα της απόστασης και των επαγγελματικών του ασχολιών, που θα παίξει αποφασιστικά, ώστε τελικά να μην διεκδικήσει την θέση.
Για τον κ. Ιωάννη Ζορμπά εκτιμούμε ότι δεν θέλει και το ίδιο θεωρούμε ότι ισχύει και για τους κ. Χρήστο Τόγια και τον κ. Γεώργιο Γκούμα.
Μας μένουν ο κ. Νίκος Ζώγας και ο κ. Χρήστος Κολοβός, που εκτιμούμε ότι στην περίπτωση που δεν θελήσει τελικά ο κ. Πανταζής (για εμάς αυτό φαντάζει το πιο πιθανό λόγω της δουλειάς του και της απόστασης), τότε και μόνο τότε θα εκδηλώσουν την θέληση τους για να είναι επικεφαλής.
Άρα με την εις άτοπον επαγωγή, καταλήγουμε σε δύο πρόσωπα, στους κ. Νίκο Ζώγα και στον κ. Χρήστο Κολοβό.
Τώρα αν μας ρωτήσετε ποιος από τους δύο έχει περισσότερες πιθανότητες ή ποια είναι η δική μας προτίμηση, θα σας απαντήσουμε ότι αυτή είναι μία λάθος ερώτηση. Την απόφαση άλλοι θα την πάρουν. Γνώμη και προτίμηση έχουμε, όπως και όλοι σας. Ειδικά σε εμάς που από το 2011 γράφουμε δημόσια, την ξέρετε ήδη και δεν χρειάζεται να μας ρωτήσετε καν.

8 σχόλια:

  1. Η φάντασια σας φτάνει εις τον άπειρο
    .
    Ας πω και γώ μια φανταστική πιθανότητα .
    -η τοπική παράταξη του κου Γαλούνη να αίρει την στηριξή της σς αυτή την δη.οτικη παραταξη.
    Οιδομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δέν ηταν ο Γαλουνης
    δέν θα γινοταν αυτός ο συνδυασμος με 157 υποψηφιους και υποψηφιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όσο και να μην μας αρέσει ο κ. Γαλούνης , είναι ο μοναδικός που έχει εμπειρία και μπορει να ηγηθεί της παράταξης του 33% που άφησε " ορφανή" ο Πιέρ Ντε Πέτρο , εφόσον συμφωνήσει όλη η δημοτική ομάδα τους.. Η παρουσία του είναι επιβεβλημένη και στη Δημαρχιακό Επιτροπή για να ελέγχει απ τη θεσμική του ιδιότητα ως αντιπολίτευση και να μπορούμε να πληροφορούμαστε , τυχόν , "παρασπονδίες ". Εξ άλλου ο ρόλος της αντιπολίτευσης αυτός είναι . Να ελέγχει και να καταγγέλλει ό,τι στραβό μπορεί να γίνει και να ενημερώνει τον λαό.

      Διαγραφή
    2. ήταν λάθος του Γαλούνη να πάει πίσω απο άλλους αρχηγούς
      Θα έπρεπε να κατέβει αυτόνομα ο συνδυασμός του, ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ-ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ
      στις δημοτικές εκλογες του 2023.
      Θα έπερνε μεγαλύτερο ποσοστό απο το 33 %
      λάθος του (νομίζω) του πρώην δημάρχου Γαλούνη.

      Διαγραφή
  3. Αυτονόητο είναι ότι κάθε δημοτική παράταξη του δήμου μας επιλέγει ελεύθερα την οργανωτική δομή και τον τρόπο εσωτερικής της λειτουργίας σε διάφορα θέματα..
    Ο δημοκρατικότερος θεωρώ τρόπος εκλογής του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου μας κατα την πολιτική άποψη είναι,
    η εκλογή του να προέλθει απο την σεβαστή και ισότιμη ψήφο όλων ανεξαιρέτως των υποψηφιοτήτων της εν λόγω δημοτικής παράταξης, που συμμετείχαν ως υποψηφιότητες, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023 στον δήμο μας.
    Και ως απλός συμπολίτης του δήμου μας καλή επιτυχία εύχομαι
    στο έργο και την αποστολή όλων ανεξαιρέτως των εκλεγμένων, συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης , του δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή η γνώμη σας κ Γιαννέλη , αλλά όλα αυτά προβλέπονται από ισχύον νομοθετικό πλαίσιο .

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και οι αποφάσεις των δημοτικών παρατάξεων του δήμου μας,
      θα πρέπει να βασίζονται στην νομιμότητα και την δημοκρατικότητα στην εσωτερική των λειτουργία.
      Καλησπέρα Φίλε μου !

      Διαγραφή
  4. Αυτονόητο είναι ότι κάθε δημοτική παράταξη του δήμου μας επιλέγει ελεύθερα την οργανωτική δομή και τον τρόπο εσωτερικής της λειτουργίας σε διάφορα θέματα..
    Ο δημοκρατικότερος θεωρώ τρόπος εκλογής του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου μας κατα την πολιτική άποψη είναι,
    η εκλογή του να προέλθει απο την σεβαστή και ισότιμη ψήφο όλων ανεξαιρέτως των υποψηφιοτήτων της εν λόγω δημοτικής παράταξης, που συμμετείχαν ως υποψηφιότητες, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023 στον δήμο μας.
    Και ως απλός συμπολίτης του δήμου μας καλή επιτυχία εύχομαι
    στο έργο και την αποστολή όλων ανεξαιρέτως των εκλεγμένων, συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης , του δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.