Οι μαθητές της ΣΤ2 του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, με τον δάσκαλο τους κ. Σαμαντά Γεώργιο. |
Πηγή: http://dimotikoastakou.blogspot.gr
Ένα πρωινό του Ιούνη εμείς οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αστακού ξεκινήσαμε για τις Οινιάδες. Όταν φτάσαμε στο χώρο των Οινιαδών πήραμε το μονοπάτι που θα μας οδηγούσε στην κορφή του λόφου, όπου βρίσκεται το αρχαίο θέατρο.
Ένα πρωινό του Ιούνη εμείς οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αστακού ξεκινήσαμε για τις Οινιάδες. Όταν φτάσαμε στο χώρο των Οινιαδών πήραμε το μονοπάτι που θα μας οδηγούσε στην κορφή του λόφου, όπου βρίσκεται το αρχαίο θέατρο.
Ακολουθήσαμε την ίδια διαδρομή που έκαναν και οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής. Το θέατρο τοποθετημένο στην κορυφή του λόφου ατενίζει τη γόνιμη πεδιάδα της Κατοχής. Το κτίσμα βρίσκεται σε πολύ κατάσταση και έχει χωρητικότητα 2000 θέσεων. Εκεί εμείς οι μαθητές της ΣΤ’ ανεβάσαμε την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ», ένα κείμενο επίκαιρο, απολύτως ταιριαστό με το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας.
Παρουσιάσαμε με τον δικό μας τρόπο ένα έξυπνο και γρήγορο κείμενο, που μιλά για το ανθρώπινο όνειρο για πλούτη, αλλά και τη διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει...
Το αρχαίο θέατρο μας παρέσυρε στο δικό του μαγικό κόσμο, μας ταξίδεψε σε εποχές που γέμιζε κόσμο και ευημερούσε η περιοχή. Εντυπωσιακό ήταν ότι στην παράσταση μας αντρικούς ρόλους υποδύονταν και κορίτσια. Όπως είναι βέβαια γνωστό στην αρχαιότητα γυναικείους ρόλους έπαιζαν μόνο οι άντρες...
Το ταξίδι μας πίσω στα αρχαία χρόνια μέσα από την κωμωδία του Αριστοφάνη είχε τελειώσει. Έπρεπε να γυρίσουμε στο σχολείο... Εκείνο το βράδυ κοιμηθήκαμε έχοντας στο νου μας τις εικόνες και τα μηνύματα που μας άφησε η διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη.
Μπράβο, στους μικρούς ηθοποιούς-συμμαθητές μας, που διδάξαμε πολιτισμό και εσωτερικό πλούτο συναισθημάτων και αξιών.
Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το θέατρο βοηθά την ψυχή και το πνεύμα!
Ας γίνει θεσμός κάθε χρόνο από το σχολείο μας αλλά και από άλλα σχολεία της περιοχής το ανέβασμα αντίστοιχων παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών!!!
Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.