Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας, οι άνθρωποι του και το ψάρεμα.


Μία πολύ ωραία και σπάνια φωτογραφία μας έδωσε το Καλοκαίρι του 2017 η συμπατριώτισσα μας Μυτικιώτισα κα Άντζυ Θεοφιλοπούλου.  Απεικονίζει ψαράδες να ετοιμάζουν τα δίχτυα τους, ώστε να είναι έτοιμα για να τα ρίξουν στη θάλασσα. Η χρονολογία της φωτογραφίας πρέπει να είναι δεκαετία του '70.
Σε ένα χωριό που η θάλασσα κυριολεκτικά το αγκαλιάζει από παντού, αναπόφευκτα οι κάτοικοι του ανάπτυξαν πολλές ασχολίες που είχαν σχέση με αυτή. Όπως λένε και οι παλαιότεροι Μυτικιώτες, η θάλασσα έθρεψε τον τόπο μας και βοήθησε τους ανθρώπους μας να επιβιώσουν στα δύσκολα χρόνια.
Αναγνωρίζουμε τον Πάνο Φερεντίνο (Καραφάνταλος) και φυσικά την Άντζυ καθιστή και δίπλα της τον φίλο τον Μιχάλη Ραπτόπουλο, που τόσο ξαφνικά τον χάσαμε από κοντά μας. Τώρα ποιοι  είναι οι υπόλοιποι που απεικονίζονται στη φωτογραφία, ας βοηθήσει η Άντζυ ή όποιος άλλος γνωρίζει.
Ευχαριστούμε πολύ την κα Άντζυ Θεοφιλοπούλου για την ευγενική παραχώρηση της φωτογραφίας, αλλά και των άλλων που μας παραχώρησε, οι οποίες είναι πολύ σπάνιες και δεν κυκλοφορούν πουθενά.

2 σχόλια:

 1. Αριστερά ο μπάρμπα Αντώνης, με την πλαπλ πρεπρέ να είναι ο Νίκος, ο αδερφός του Μιχάλη. Ο όρθιος δεν μπορώ να καταλάβω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάνος Φερενίνος(Καραφάνταλος)
   Αντώνης Ζαβιτσάνος,
   με την πλάτη Μίχας Τσαμπιέρης,
   όρθιος Τσαμπιέρης Γιάννης(Μπούλης)
   Νίκος και Μιχάλης Ραφτόπουλος

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.