Με επιτυχία οι παραστάσεις του φορητού ψηφιακού πλανητάριου στο Λύκειο Μύτικα.


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (3-12-2018) πέντε παραστάσεις για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα, του ΓΕΛ Μύτικα και του Γυμνασίου Κανδήλας:
1η παράσταση: "Μαγεμένος Ύφαλος" για το Νηπιαγωγείο και τις Α΄, Β΄, Γ΄ Δημοτικού.
2η παράσταση: "Rosetta" για τις Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού.
3η και 4η παράσταση: "Από τη Γη στο Σύμπαν" για το ΓΕΛ Μύτικα.
5η παράσταση: "Από τη Γη στο Σύμπαν" για το Γυμνάσιο Κανδήλας.
Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι, για τους περισσότερους ήταν η πρώτη επαφή με αυτόν τον κόσμο... Σας στέλνω κάποιες φωτογραφίες μέτριας ποιότητας δυστυχώς...

Πυρπύλης Βασίλης

Φυσικός ΠΕ 04.01


1 σχόλιο:

  1. Καταρχήν, να δώσω συγχαρητήρια στη διεύθυνση και στην εκπαιδευτική κοινότητα του Λυκείου Μύτικα για την εξαιρετικότατη εκπαιδευτική δράση που οργάνωσαν, καθώς και στους εκπαιδευτικούς των άλλων σχολικών μονάδων για τη συμμετοχή τους στις παραστάσεις που παρουσίασε το φορητό ψηφιακό πλανητάριο.
    Βλέποντας τον τίτλο της παράστασης που είδαν οι μεγάλοι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου - "Από τη Γη στο Σύμπαν"- μου ήρθαν στο νου πρώτον, οι γνώσεις που αποκόμισα στο σχολείο από τα βιβλία της Βιολογίας, της Φυσικής, ..αλλά και από άλλες παρεμφερείς επιστημονικά ενότητες που μιλούσαν για την ύπαρξη των πλανητών Άρη, Δία, Ερμή, Αφροδίτης, Ουρανού, Πλούτωνα, ..κ. ά. και δεύτερον, η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος αμφισβήτησε την ύπαρξή τους, λέγοντας στους πιστούς … πως «δεν υπάρχει άλλος πλανήτης και άλλη μορφή ζωής εκτός από τη μοναδικότητα του πλανήτη γη και του περιούσιου λαού… ως αποτέλεσμα της «θεϊκής δημιουργίας» … κ. ά.. και μπερδεύτηκα λιγάκι.
    Ελπίζω και εύχομαι πως με το πέρας της καινοτόμας εκπαιδευτικής δράσης, θα αναπτυχθούν προβληματισμοί και θα διαμορφωθούν θέσεις και αντιθέσεις από την πλευρά των μεγάλων μαθητών και των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών (π. χ. η δημιουργία του σύμπαντος είναι αποτέλεσμα κάποιου θεϊκού σχεδίου ή κάποιου φυσικού φαινομένου; …) και πως τα αποτελέσματα-πορίσματα θα κοινοποιηθούν για να φωτιστούν και όσοι δεν συμμετείχαν….
    σ. μ. – Αρχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.