Απόστολος Κατσιφάρας – Συνάντηση με Δημάρχους: «Να προετοιμάσουμε έγκαιρα έργα για την επόμενη προγραμματική περίοδο».


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Στην ευρεία και σημαντική αυτή σύσκεψη, που αφορά τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μόνο οι Δήμοι Ξηρομέρου και Αμφιλοχίας δεν εκπροσωπήθηκαν από τους εφτά Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

--------------------

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Απόστολος Κατσιφάρας – Συνάντηση με Δημάρχους: «Να προετοιμάσουμε έγκαιρα έργα για την επόμενη προγραμματική περίοδο». 

«Έχουμε μπροστά μας μια σπάνια ευκαιρία. Να προετοιμαστούμε έγκαιρα, ώστε και το Yπουργείο να χρηματοδοτήσει μελέτες για την επόμενη προγραμματική περίοδο και να υλοποιήσουμε έργα εμβληματικά για τη Δυτική Ελλάδα σε κάθε Δήμο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019.
«Ενώνουμε δυνάμεις, μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας, υλοποιούμε έργα» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με τη δυνατότητα που έχουν για την ωρίμανση έργων, που μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά εργαλεία της επόμενης προγραμματικής περιόδου. 
Τις προϋποθέσεις, τον τρόπο υποβολής προτάσεων και τους θεματικούς στόχους εξήγησε στη διάρκεια της σύσκεψης ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Δημήτρης Καραβίδας. 
Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Μονάδας Α' Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Βαγγέλης Γεωργίου εξήγησε πως η σημερινή διαδικασία είναι ουσιαστικά το ξεκίνημα του σχεδιασμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου, δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ήδη αποφασίσει να υποστηρίξει με επιπλέον πόρους, μελέτες σκόπιμων και επιλέξιμων έργων υποδομής, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για την ένταξή τους.
Οι Δήμαρχοι ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να τους ενημερώσει διεξοδικά και τόνισαν ότι είναι απαραίτητο η συνεργασία και η υποστήριξη να συνεχιστεί με στόχο την αποτελεσματικότητα. 
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου (Πρόεδρος ΠΕΔ), ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Παναγιώτης Λουκόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Καρακώστα και Αντώνη Φράγκο, οι Δήμαρχοι Ακτίου - Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, Αιγιάλειας Αθανάσιος Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσιος Μπαλιούκος, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Μπόμπορης, ο Αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Γεώργιος Καραπαπάς συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νικόλαο Σολδάτο, ο Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νικόλαο Σοφιανόπουλο, ο Αντιδήμαρχος Ζαχάρως Αναστάσιος Λαμπρόπουλος, συνοδευόμενος από τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου Ιωάννη Κόκκορη και τον Γρηγόρη Δρακόπουλο, εκ μέρους της ΕΕΤΑΑ οι Βασιλική Ζυγούρη, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Ευτύχιος Βαρδουλάκης.
Επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ελένη Σπυράκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων Ευγενία Λεωνίδου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Π.Ε. Αχαΐας Παναγιώτης Γουναρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός και άλλα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».




3 σχόλια:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ15 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:29 π.μ.

    Απων και παλι ο Δημαρχος Ξηρομερου απο μια , προεκλογικης σκοπιμοτητας βεβαια, συσκεψη του περιφερειαρχη και κοινου υποψηφιου ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ , στην οποια ομως συζητηθηκε η δυνατοτητα χρηματοδοτησης ΜΕΛΕΤΩΝ για την κατασκευη εργων . Μεχρι 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ πρεπει να κατατεθουν οι σχετικες προτασεις. Με ποιο σχεδιο ομως προχωραει ο Δημαρχος ; Στον αυτοματο πιλοτο τοχει βαλει το καραβι και οτι βγει , αρκει να συντηρειται ο πελατειακος στρατος του και καταφερει να επανεκλεγει κλεινοντας το ματι στους μικροιδιοτελεις. Με νοοτροπια δεκαετιας το 80 , μικροαναθεσεις και μικρα εργακια - μπαλωματα ,πορευομαστε το 2018 . Χωρις μεγαλα εργα ,που για να γινουν χρειαζονται μελετες , η μιζερια , η υπαναπτυξη και κυριως η ερημωση του Ξηρομερου θα συνεχισθουν . Μας αξιζει τετοιος Δημαρχος; Οι προσεχεις εκλογες θα μας δωσουν την απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξερουν οι αλλοι δημοι που πηγανε
    Ο δικος μας τα ξερει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοινος υποψηφιος ΠΑΣΟΚ δλδ ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ;
    Αντε και σε κοινο υποψηφιο ΝΔ-ΧΑ.
    Πολλα θα δουμε στο μελλον,θα τριβουμε τα ματια μας.
    Να ευχηθουμε και κυβερνηση ΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΑΛΕΞΗ.Γιατι οχι;
    Εδω ειχαμε αλλους κι αλλους,αυτο θα μας κακοφανει;
    ΠρΟσοχη στο ΚΚΕ.Θα μας φερει ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΜΑΚΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.