Με μία εξ ολοκλήρου ανακαίνιση τουριστικού καταλύματος, σε μία επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, έρχεται να ενισχυθεί η αδιαμφισβήτητη προοπτική του τουριστικού Μύτικα, προσθέτοντας σε αυτόν αριθμό ποιοτικών τουριστικών κλινών. Επισημαίνουμε ότι αυτή δεν είναι η μοναδική τουριστική επένδυση από ντόπιους Μυτικιώτες, αλλά υπάρχουν και άλλες όπως και από Ξηρομερίτες.
Μιλάμε για την επένδυση της οικογένειας Παξινού στον πάνω Μύτικα, ανθρώπων ντόπιων που αποφάσισαν να επενδύσουν τόσο δικά τους κεφάλαια όσο και οικονομικής ενίσχυσης από σχετικό πρόγραμμα, ώστε το τουριστικό κατάλυμα που διαθέτουν να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες διαμονής.
Σε μία εκπληκτική θέση πάνω στην θάλασσα, με θέα το μαγευτικό Ιόνιο Πέλαγος, με απέναντι τον Κάλαμο, τον Σέρεκα, το Μεγανήσι, την Λευκάδα.
Όπως μας τόνισε ο επενδυτής, τα πολυπληθή συνεργεία εργάζονται εντατικά ώστε να προλάβει την φετινή τουριστική σαιζόν και εκτιμά ότι θα την προλάβει.
Η ανακαίνιση πράγματι είναι ολοκληρωτική. Όπως είδαμε και στην επιτόπια επίσκεψη μας, όλα μέσα είναι τοποθετημένα εξ αρχής, πατώματα, τοίχοι, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, θέρμανση, ψύξη, ανελκυστήρας ΑΜΕΑ, κόμπακτ βιολογικός, κουφώματα, μονώσεις, υδραυλικά, θα υπάρχει πλωτή προβλήτα για πρόχειρο ελλιμενισμό κ.λπ.
Ευχόμαστε στον συγγενή, γείτονα και Μυτικιώτη Θοδωρή Παξινό και στην οικογένεια του τα καλύτερα και είμαστε σίγουροι γι αυτό.
Η επένδυση του ενισχύει έμπρακτα τον Μύτικα και τον οδηγεί σε αυτό που του αξίζει, την ήπια τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο υπέροχο περιβάλλον που διαθέτουμε, που είναι το προϊόν που κυρίως πουλάει ο τόπος μας.
Με το τέλος της επένδυσης εκτός από τις άμεσες καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, έχουμε και τις έμμεσες θέσεις εργασίας και αυτές καλά αμοιβόμενες, για τις οποίες στο τουρισμό είναι γνωστό ότι η αναλογία είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη δραστηριότητα και μάλιστα οι έμμεσες θέσεις εργασίας, αφορούν και στον τόπο που δραστηριοποιούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις, κάτι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη κάθε περιοχής. Με λίγα λόγια δημιουργούν κύκλο χρήματος στην ίδια την περιοχή και ανοίγουν τον δρόμο και δίνουν αδιακρίτως ευκαιρίες και σε άλλους ντόπιους που έχουν περιουσία στον τόπο, να έρθουν και να επενδύσουν αλλά και να κατοικήσουν με την οικογένεια τους, γιατί στα μεγάλα αστικά κέντρα, η ποιότητα ζωής διαρκώς υποβαθμίζεται για τους πολλούς. Μην ξεχνάμε ότι δημογραφικά η περιοχή φθίνει όλα αυτά τα χρόνια και η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό το πρόβλημα.
Εξυπακούεται ότι αρωγός στην τουριστική ανάπτυξη του Μύτικα θα πρέπει να σταθεί και η Ελληνική Πολιτεία σε όλες τις εκφάνσεις της, δημιουργώντας όλες εκείνες τις υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Βιολογικό καθαρισμό, γιατί τουρισμός που βρωμά δεν υπάρχει και εκεί έχουμε μεγάλο πρόβλημα, οδική πρόσβαση προς Ιόνια Οδό και αεροδρόμιο Ακτίου, ανάδειξη και πρόσβαση αρχαιολογικών χώρων, λιμενικές εγκαταστάσεις, καθαριότητα, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός κ.λπ.
στο ξηρομερο με ιχθυοκαλλιεργειες βουλιαξαμε δημογραφικα και αναφερομαι κυριως στον αστακο. στη γειτονικη παλαιρο αυξηση δημογραφικα.
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο ειναι ενα στοιχειο επισημο που δεν μπορει να το διαψευσει κανεις για να τελειωσει το παραμυθι των δημαγωγων και λαικιστων για τις θεσεις εργασιας το οποιο ειναι ενα ψεμα. κραταει 1 και διωχνει 10
Λάθος. Μεγάλο λάθος. Η ανάπτυξη του Μυτικα τουριστικά επήλθε με την ιχθυοκαλλιεργεια φάτσα κάρτα. Καλό αυτό; Καθόλου. Αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Η Αλυζια και το ξηρομερο έμεινε πίσω διότι δεν βοηθηθηκε το πλεονέκτημα της από τις δημοτικές αρχές. Δεν έγινε το λιμάνι, με ευθύνη Γαλουνη. Δεν προχώρησε ο βιολογικός, με ευθύνη κυρίως Γαλουνη. Δεν προχώρησε το σχέδιο πόλης Μυτικα. Πάλι ο Γαλουνης επέδειξε χαρακτηριστική αδράνεια. Και δεν μιλάμε για κάποια μικρότερα έργα χωρίς χρήματα για τα οποία ευθύνονται όλοι οι δήμαρχοι αλλά και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του Μυτικα και οι πολίτες. Αδράνεια και ανικανότητα διαχείρισης του κυκλοφοριακου το καλοκαίρι, μικρονοη διαχείριση του πλεονεκτηματος του να έχεις ένα πεζόδρομο στο χωριό σου και σε αυτό φέρουν βαρύτατη ευθύνη οι επαγγελματίες, ανικανότητα στη συγκομιδή απορριμάτων το καλοκαίρι, έλλειψη καθαριότητας γενικότερα (όχι πάντα αλλά πολύ συχνά), αδιάφοροι πολίτες στο να συνδράμουν το έργο (είμαστε γενικά βρώμικο χωριό τι να λέμε). Ούτε καν τους δρόμους από το παλιό σχέδιο πόλης δεν έχουμε ανοίξει. Λογικό είναι. Κοινοταρχες που έκαναν οικόπεδα τη λίμνη για παράδειγμα, πως θα δώσουν προοπτική στο συγχωριανο τους να μην συμπεριφερεται μικρονοα;
ΔιαγραφήΚάποιοι άνθρωποι έκαναν μεγάλη ζημιά σε αυτό που λέμε ανάπτυξη ενός τόπου. Άνθρωποι επένδυσαν στον τόπο τους. Άλλοι νωρίτερα και άλλοι τώρα. Συστηνοντας επιχειρήσεις ή ανακαινιζοντας προυφισταμενες. Στο μέγεθος που μπορούσαν. Αλλά επένδυσαν. Ανθρώπους για μεγέθη μεγάλων επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, πλην του Αυδη, δεν φαίνεται να έχουμε. Πως θα έρθει ένας άσχετος με το χωριό επιχειρηματίας λοιπόν να επενδύσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον;
Κάποια στιγμή αναρωτηθείτε ποιοι έχουν κάνει πραγματικά το πολύ μεγάλο κακό σε αυτό τον τόπο και μετά θα βρούμε όλες τις αιτίες. Σαφέστατα εναντίον των ιχθυοκαλλιεργειων. Αλλά όταν δεν έχεις προϋποθέσεις να προσλάβεις 100 άτομα στην τουριστική σου οικονομία για ένα διάστημα μεγαλύτερο των 20 ημερών, αντε 30, τότε έχεις (και) αλλού πρόβλημα. Και όταν η θάλασσα σου γίνεται ληπτης απορριμάτων γενικώς, και αυτό πρέπει να το δεις (ελαιοτριβεία, ζώα, βοθροι, σκουπίδια κλπ).
Ο τόπος μας είναι μοναδικός πραγματικά. Αν δεν τον δούμε ως τέτοιο και αν δεν του συμπεριφερθουμε ως μοναδικού, πάντα θα βρίσκουμε δικαιολογίες αλλού. Μόνο αλλού και όχι παντού, όπως θα έπρεπε.
Μπράβο! Κρίμα που δεν γράφεις επώνυμα.
ΔιαγραφήΠραγματικά μπράβο! Ας δούμε την αλήθεια μπας και βελτιωθούμε!
ΔιαγραφήΑνθρωποι που ρισκαρουν και επενδυουν στον τοπο τους. Μονο αυτου του ειδους οι επιχιερησεις εχουν αμεσο οφελος στην τοπικη κοινοτητα. Ευχομαι να το δουν συντομα ολοι ανεξαιρετως και να τονει κατι με το πολυπαθο λιμανι. 2 3 νοματαιοι να εχουν καταδικασει ολοκληρη γενια σε ολοκληρη Αλυζια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατοικος Καστου