Αναδιάρθρωση και νέο δάνειο ζητά η Avramar από τις τράπεζες.
1 σχόλιο:
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.
Αυτά έχουμε:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπουσία του Θαλάσσιου Χωραταξικού Σχεδιασμού, που είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας μας και από 31 Μαρτίου 2021 είμαστε εκτός προθεσμίας υλοποίησης του. 'Ετσι δεν λαμβάνεται υπόψη η διάδραση/αλληλεπίδραση γης-θάλασσας και για τον παράκτιο χώρο δεν λαμβάνεται υπόψη η «Ολοκληρωμένη διαχείριση Παράκτιας Ζώνης» (ICZM), που αποτελεί «κοινοτικό κεκτημένο».
Απουσία του Γενικού Χωροταξικού Σχεδιασμού, ο οποίος πρέπει να προηγείται από τα επιμέρους ειδικά χωροταξικά.
Επιμονή σε ένα ειδικό χωροταξικό πλαίσιο υδατοκαλλιεργειών, το οποίο θεσπίστηκε το 2011, πάσχει πολλαπλώς και ήδη θα έπρεπε να είχε αναθεωρηθεί, με εκπόνησή του από την Ελληνική Πολιτεία και όχι από τους ιχθυοκαλλιεργητές (όπως το προηγούμενο) και με συμμετοχή και δεσμευτική γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού.
Μία σοβαρή υποβάθμιση των περιοχών Natura, που σε άλλες χώρες προστατεύονται και η διατήρηση τους σε καλή κατάσταση φέρνει πλούτο και πρόσφατη καταδίκη της χώρας μας (Δεκέμβριος 2020), όχι κατόπιν καταγγελιών, αλλά απ' ευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μία σοβαρή επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όπως αυτή εντοπίζεται από ένα αναγνωρισμένο και αξιόπιστο φορέα, όπως το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ''Αρχιπέλαγος'', σύμβουλο της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα θαλασσίου περιβάλλοντος, και όπως σαφώς καταδεικνύουν δεδομένα που φιλοξενούνται σε Ανοικτές Ευρωπαϊκές Βάσεις Δεδομένων.
Ένα λαθεμένο εδώ και πολλά χρόνια ακολουθούμενο μοντέλο ιχθυοκαλλιέργειας, όπου επιλέγουμε να χωροθετούμε τις μονάδες κοντά στις ακτές, σε πανέμορφους φυσικούς κόλπους, κοντά σε παραλίες, σε ρηχά νερά, με αποτέλεσμα μεγάλες θνησιμότητες και χρήση αντιβιοτικών, χαμηλής ποιότητας προϊόντα που πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους, με αποτέλεσμα μη βιώσιμες επιχειρήσεις που ουσιαστικά δεν παράγουν ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά παράγουν αγοροπωλησίες μετοχών, κόκκινα δάνεια, χρεοκοπίες και συχνές αλλαγές ιδιοκτητών.
Απουσία μιας Π.Ο.Α.Υ. με συγκεντρωτική λογική σε ένα ενιαίο ευρύτερο θαλάσσιο χώρο, με απομάκρυνση από τις ακτές όπως είναι και η τάση παγκόσμια, σε πιο βαθιά νερά με ισχυρά ρεύματα και συνεχή ανανέωση των νερών, ώστε να παραχθεί ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, που θα πουλιέται σε τιμή με εύλογο περιθώριο κέρδους.