Αντικοινωνικές συμπεριφορές...


Όπως ενημερώνει από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Πρόεδρος του Μύτικα Δημήτρης Φάρρος, κάποιοι με παρέμβαση τους στράβωσαν τα μπεκ από το συντριβάνι στη κεντρική πλατεία του Μύτικα και όλο το νερό πέφτει έξω από το συντριβάνι.
Αντικοινωνικές συμπεριφορές... και καταστροφή περιουσίας των δημοτών, γιατί όλα αυτά είναι πληρωμένα απ' όλους τους δημότες και σε αυτούς ανήκουν.
Σε αυτό τον τόπο πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρώτα να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές όλοι εμείς οι κάτοικοι.
Τελικά όλα είναι θέμα Παιδείας...

18 σχόλια:

  1. Όχι δεν είναι θέμα παιδείας. Το θέμα είναι να τον βρεις, να τον βάλεις να πληρώσει και να μην ανεχθεις καμία παρέμβαση. Μεγάλη καραμέλα η Παιδεία για να κρυβόμαστε από πίσω της. Με το συμπαθειο κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα ρε Φίλε για να γίνεται το σωστό και αποφεύγεται το κα κό
      Τι θα πρέπει να κάνουμε.
      Μεταπτυχιακό καλής συμπεριφοράς :

      Διαγραφή
  2. Τα πάντα ειναι θέμα παιδείας, όμως αν υπήρχε και κάποια κάμερα θα βλέπαμε πόσο μάγκας - ες ειναι αυτός - αυτοί που κάνουν αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτες τέτοιες ενέργειες αλλά ίσως να φταίει και ότι υπάρχει ατιμωρησία. Το προηγούμενο καλοκαίρι κάποιος τουρίστας κλείδωσε το τρέιλερ της βάρκας του στην σωλήνα ύδρευσης του λιμανιού φεύγοντας ξέχασε να το ξεκλειδώσει έκανε σοβαρή ζημιά και έφυγε ανενόχλητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σου πω γιατί η παιδεία είναι καραμέλα. Ο ενας κλειδώνει το τρέιλερ στη σωλήνα ύδρευσης. Ο άλλος χαλάει τις βάνες στο συντριβάνι. Κάποιος άλλος σπάει τα κολωνακια, τα παγκάκια, τα καλαθακια για τα σκουπίδια. Ενας άλλος βάζει καρέκλες, τραπέζια, ολόκληρες κατασκευές, για να καβατζαρει πάρκινγκ εκεί που τον βολεύει. Έτερος άλλος, μεσημέρι, γουστάρει και πετάει νερά από το μπαλκόνι στο δρόμο. Έτσι για να τα πάρεις στο κρανίο και να αρχίσεις τις Παναγίες. Κάποιος άλλος ρίχνει χύμα το λάστιχο με τα λυμματα στο δίκτυο ομβρίων. Κάποιοι έξυπνοι παρκάρουν μπροστά ακριβώς από την μπάρα του πεζοδρομου. Να συμβεί κάτι και να μην μπορεί να περάσει κάποιος για μια ανάγκη. Ασθενοφόρο πχ. Κάποιος άλλος πάει στην πλατεία και παρκάρει εκεί που βολεύεται Έτσι για να μην περνάει το λεωφορείο. Κάποιοι άλλοι έχουν κάνει το λιμάνι πάρκινγκ. Έτσι για να έρθει κανένα περιστατικό από τα νησιά και να το περνάμε πάνω από τα αυτοκίνητα. Επειδή θα γράψουμε πολλά ακόμα, και επειδή θα καταλήξουμε στο ότι λίγο πολύ όλοι αναγνωρίζουμε συμπεριφορές πολλών και όχι ενός, ας αφήσουμε την παιδεία στην άκρη. Διότι ουσιαστικά πολλοί κάνουν πολλά. Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρχει και η σχετική ποινή. Και φυσικά μην ξεχάσω και το κλείδωμα των ομπρελων με καρέκλες και ομπρέλες. Καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδεία είναι το να προστατεύουν τα χέρια μας τον αδύναμο, να τα βάζουν με το θηρίο.
      Είναι το πόσο μπορούμε να έρθουμε απέναντι στο σύστημα και στους συστημικούς, παιδεία είναι η γενναιότητα και η ευθύνη.

      Είναι το να διαλέγεις τον δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας, της μοναξιάς και συνάμα να καίγεται το μέσα σου για το κοινό καλό. Για το ωραίο και τη σωτηρία του.»

      Διαγραφή
    2. Με την κοινωνική διασταση Φίλε, στο θέμα που σωστά αναφέρεσαι στο σχόλιό σου,
      δέν νοείται Παιδεία ( μόρφωση δηλαδή )
      χωρίς οι διάφορες πολιτικες μας ιδέες , να μην εμπεριέχουν οι ιδέες μας, καί το στοιχείο της Κοινωνικής δικαιοσύνης.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν αναφέρω κάτι περί μόρφωσης.Άλλο μόρφωση και άλλο παιδεία. Συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    4. Ναί Συμφωνούμε , στο ότι διαφωνούμε στην ερμηνεία των λέξεων.
      Ούτε είμαστε Φιλόλογοι για να επιμένουμε στγν πραγματική ερμηνεία των λέξεων.

      Διαγραφή
    5. Παιδεία και Μόρφωση
      Ενώ η Μόρφωση δηλώνει την ηθική, πνευματική και κοινωνική διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας, η Παιδεία δηλώνει την ορθή διαπαιδαγώγηση και μόρφωση αλλά και την καλλιέργεια των ικανοτήτων και των αρετών του ατόμου σε μεγάλο βαθμό.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και των δύο.ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ , Τώρα συμφωνούμε;

      Διαγραφή
    6. Φίλε μου μας κυβερνάνε διότι η πλειοψηφία τους ψηφίζει.κάθε φορά στις κάπλες.
      Και δέν είναι μετριοφροσύνη , να κρίνουμε εμείς, με τι κριτήρια ψηφίζουν εκατομμύρια κόσμος.

      Διαγραφή
    7. Τώρα έχω μπερδευτεί τελείως με την σημασία των λέξεων.
      Οπότε δέν ξέρω με βεβαιότητα 100 % να πώ, άν συμφωνούμε η διαφωνούμε.

      Διαγραφή
    8. Και ότι να σημαίνουν οι λέξεις Μόρφωση - Παιδεία
      χρειάζεται συνεχή καλλιέργεια η διατήρησή των , σε σωστό βαθμό,
      με αυτοκριτική ως άτομα.

      Διαγραφή
  5. Και η Νέμεσις χρειάζεται. Αλλά φοβάστε να την αγγίξετε. Δεν είναι καλό να πληρώσει κάποιος τις ζημιές που κάνει. Δεν είπαμε να τον μαστιγωσουμε. Από μάγκες έχουμε χορτάσει. Ειδικά τους αποκαλουμενους και τζάμπα. Και όταν τελειώσει η ανάλυση περί μόρφωσης και παιδείας, θα σας πάρω δώρο καινούριο καναπέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ φίλε. Τον καναπέ χάρισέ τον ,ξέρεις εσυ.

      Διαγραφή
    2. Στο θέμα λοιπόν.
      Οποιος και να χάλασε το μπέκ του νερού στο Κοινοτικό συντριβάνι ,
      αυτήν την φορά άς είμαστε επιεικείς.
      Αλλά την επόμενη φορά ( άν επαναληφθεί) ο Δήμος να εξαντλήσει την δέουσα αυστηρότητα.

      Διαγραφή
  6. Πάντα θα είμαστε επιεικείς. Διότι δεν έχουμε μάθει να πληρώνουμε. Κανονικά ο Δήμος θα έπρεπε να έχει οικονομικές υπηρεσίες. Και να έχει αρμόδιο υπαλληλο ο οποίος θα συγκεντρώνει όλες αυτές τις ζημιές, θα τις επιμεριζει στο τέλος της χρονιάς με κάποια λογική, δεν είναι του παρόντος, και θα έστελνε σε όλους το ραβασάκι από ζημιές και συντηρήσεις. Δεν θα ήταν άσχημο καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είμαστε έστω και λίγο , επιεικείς,
      γιατί << Ουδείς αναμάρτητος >> και αλάνθαστος.
      "άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε " που λέει και τρσγούδι

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.