Τέσσερις μήνες χωρίς γιατρό στον Κάλαμο, «βράζουν» οι κάτοικοι του νησιού.



Δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά, για το λόγο αυτό και η αγανάκτησή των 150 περίπου μόνιμων κατοίκων του όμορφου νησιού του Καλάμου, απέναντι από τα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας ξεχειλίζει.
Εδώ και τέσσερις μήνες το νησί έχει μείνει χωρίς γιατρό. Ως εκ τούτου, τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται με καΐκι στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου λειτουργεί Κέντρο Υγείας. Η διακομιδή (πέραν του ότι απαγορεύεται από το λιμεναρχείο χωρίς συνοδό γιατρό), τους χειμερινούς μήνες καθίσταται απαγορευτική αν οι άνεμοι πνέουν άνω των 6 μποφόρ.
Σε περιπτώσεις που καΐκι μπορεί να διασχίσει την θάλασσα θα πρέπει πρώτα να πάει στο Μύτικα, να παραλάβει γιατρό, να επιστρέψει στον Κάλαμο (περίπου τρεις ώρες καιρό) και μόνο τότε να επιβιβάσει τον εκάστοτε ασθενή.
Μέχρι πρότινος οι ιατρικές ανάγκες του νησιού καλύπτονταν από οπλίτη ιατρό. Ωστόσο, πριν τέσσερις μήνες προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την κάλυψη της θέσης του ιατρού του νησιού, ο οποίος παραμένει προς ώρας άγονος. Η εξέλιξη αυτή παράλληλα αποκλείει την δυνατότητα κάλυψης των αναγκών από οπλίτη ιατρό.
Κάπως έτσι οι 150 κάτοικοι του νησιού, εκ των οποίων οι 100 ηλικιωμένοι, μένουν με μοναδική ιατρική περίθαλψη την παρουσία ενός ιατρού από την Λευκάδα, που μεταβαίνει μία φορά την εβδομάδα για να συνταγογραφήσει φάρμακα.
Ενόψει καλοκαιριού ο πληθυσμός του νησιού αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί και οι ανάγκες επίσης… Οι κάτοικοι ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση, καθότι όπως λένε δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση. Εξάλλου, παρέχουν για τον εκάστοτε ιατρό που αναλαμβάνει στο νησί τους δωρεάν στέγη, ρεύμα και καλύπτουν όλες τις ανάγκες του. Ζητούν μόνο το αυτονόητο και απαιτούν από τους πολιτικούς εκπροσώπους της περιοχής να κάνουν το καθήκον τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.