Λίγα λόγια και λίγα τεχνικά στοιχεία για το μεγάλο έργο ύδρευσης του Αστακού, προϋπολογισμού 3.505.030,20 €, του οποίου η σύμβαση πολύ πρόσφατα υπογράφθηκε και εκκινεί. Δομική και οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης του Αστακού.


Πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε με επίσημο δελτίο τύπου ότι υπογράφθηκε η σύμβαση του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, που αφορά την ολοκλήρωση του εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου της έδρας του Δήμου, τον Αστακό, προϋπολογισμού 3.505.030,20 €.
Το συγκεκριμένο έργο είναι το ένα από τα 2 μεγάλα υποέργα ύδρευσης που ενέταξε η δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και τα οποία εντός του 2024 θα εκκινήσουν και τα δύο.
Το άλλο είναι στην Δ.Ε. Αλυζίας: «Προμήθεια τηλεμετρίας δικτύων ύδρευσης οικισμών Αστακού, Μύτικα, Κανδήλας Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 2.480.000 €, το οποίο έχει δημοπρατηθεί και υπάρχει οριστικός ανάδοχος και πολύ σύντομα θα συμβασιοποιηθεί και θα εκκινήσει και αυτό.

Λίγα λόγια για το έργο:
  • Το έργο αυτό μελετήθηκε επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη το 2021, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου, εκκινώντας από υφιστάμενη μελέτη του 2009 (δείτε εδώ).
  • Τον Ιούνιο του 2021, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, κατατέθηκε ως πρόταση χρηματοδότησης στο Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ), ανάμεσα σε δέκα (10) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 11.009.114,73 € (δείτε εδώ).
  • Το έργο εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2022, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, στο Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ), με συνολική χρηματοδότηση 6.050.000 € που αργότερα έγινε 6.085.000 € (δείτε εδώ).
  • Το έργο δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 2023, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ).
  • Το έργο συμβασιοποιήθηκε και εκκινεί τον Ιούνιο του 2024, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη (δείτε εδώ).
Επίσης δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι, εναντίον του 1ου πρακτικού του διαγωνισμού του συγκεκριμένου έργου, υπήρξε πολύ πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2024, προσφυγή του δημοτικού συμβούλου κ. Απόστολου Πανταζή (δείτε εδώ), η οποία απορρίφθηκε (δείτε εδώ).

Λίγα τεχνικά στοιχεία του έργου, από την μελέτη του που είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου:

Αντικείμενο έργου:
1. Ολοκλήρωση του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης του Αστακού από τις πηγές Αγ. Δημητρίου.
Περιλαμβάνει:
  • Την αντικατάσταση των αγωγών υδροδότησης από ελατό χυτοσίδηρο (DI) συνολικού μήκους 10.780μ το οποίο αποτελείται από 100μ DI Φ100, από 7.400μ DI Φ250 και από 3.350μ δίδυμο αγωγό DI Φ160 (δηλαδή συνολικά 6.700 μ σωλήνων DI Φ160 για το τμήμα αυτό). Το μήκος αυτό αποτελεί τα τμήματα 3 και 4 (από την υφιστάμενη δεξαμενή Υδροφιλίων έως την υφιστάμενη δεξαμενή του Αστακού), με όλα τα επιμέρους τεχνικά έργα και φρεάτια (διακλάδωσης. εκκένωσης, αεραεξαγωγού κ.α.) όπως παρουσιάζονται στα αντίστοιχα σχέδια της μελέτης.
  • Την αισθητική αναβάθμιση των υφιστάμενων αντλιοστασίων όπου θα περιλαμβάνει την καθαίρεση και επανακατασκευή των προβληματικών τμημάτων επιχρισμάτων, την αντικατάσταση θυρών και παραθύρων μετά των υαλοπινάκων τους, τον χρωματισμό με τα κατάλληλα χρώματα των δομικών και μεταλλικών τμημάτων, την περίφραξη των αντλιοστασίων, κ.α.
  • Την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των αντλιοστασίων που περιλαμβάνει αντλίες, σωληνώσεις, ηλεκτρολογικούς πίνακες και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εγκατάσταση inverter, ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, συστημάτων αυτοματισμού και παρακολούθησης (με την εργολαβία της τηλεμετρίας), δοχείου διαστολής και υδραυλικών εγκαταστάσεων, κ.α.
2. Αντικατάσταση υπόλοιπου τμήματος του εσωτερικού δικτύου του Αστακού.
Περιλαμβάνει:
Το υποτμήμα αυτό περιλαμβάνει τις εργασίες αντικατάστασης τμήματος του εσωτερικού δικτύου του Αστακού (ανατολικό και νότιο τμήμα του Αστακού), καθώς και την αντικατάσταση των παροχών ύδρευσης. Έτσι στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται η αντικατάσταση:
  • Αγωγών ύδρευσης από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100 συνολικού μήκους 3.000μ όπου αποτελείται από 850μ από HDPE 63/16atm, 1.300μ από HDPE 90/16atm και 850μ από HDPE 110/16atm.
  • Των παροχών ύδρευσης όπου υπολογίστηκε ότι απαιτούνται 200 μεμονωμένες παροχές και 700 με πολλαπλό διανομέα καθώς και η τοποθέτηση των δικλείδων ρύθμισης και φρεατίων εκκένωσης και αεραεξαγωγών όπου απαιτείται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.