Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός και η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μπαμπινιωτών Ξηρομέρου «Χριστόδουλος Παμπλέκης» (φωτογραφίες - videos).



Σε ένα όμορφο περιβάλλον στο κέντρο Νέο Κάστρο στη Δάφνη Αττικής, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός και η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Μπαμπινιωτών Ξηρομέρου «Χριστόδουλος Παμπλέκης», στις 08/02/2025.

Ευχαριστίες από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου ευχαριστεί όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση που διοργανώσαμε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου με θέμα Αγορά εργασίας και Ασφαλιστικό.

Πρόεδρος Κοινότητας Μύτικα: Ογκώδη πεταμένα στο ύπαιθρο.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τον τόπο μας και να γίνουμε η αλλαγή. ΟΛΟΙ μας. Θα πούμε αυτό που λέγαμε και επί διοίκησης Γαλούνη.....
Στο θέμα της καθαριότητας, κανένας Δήμος και καμία εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να είναι πίσω από τον καθένα από εμάς, που δεν συμπεριφερόμαστε όπως πρέπει.
Επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές ΟΛΟΙ μας, να φύγουμε από το ατομικό και να στηρίξουμε το συλλογικό.

-------------------

Πηγή: Σελίδα Facebook Προέδρου
Κοινότητας Μύτικα Δημήτρη Φάρρου.

ΕΣΥ που αποκαλείς ψεύτη τον πρόεδρο της Κοινότητας σου (και άλλα διάφορα), μήπως γνωρίζεις ποιος άφησε αυτά τα υλικά στον περιφερειακό δρόμο; Απευθύνομαι στους οικείους σου να σε μαζέψουν πριν απευθυνθώ στον εισαγγελέα.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα (φωτογραφίες).



Σε πολύ ευχάριστο κλίμα και με σύμμαχο την ηλιοφάνεια, σήμερα Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025 ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Συλλόγου, στο χωριό.

Χορήγηση εφάπαξ επιδόματος σε 14 δικαιούχους, για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, συνολικού προσδιοριζόμενου προς καταβολή ποσού 21.621 €.

Κολάζ φωτογραφιών αρχείου από τις πλημμύρες της 4ης και 5ης Οκτωβρίου 2024.
Αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Ξηρομέρου και το εντοπίσαμε (ΑΔΑ: 9ΕΩΑΩΚΖ-Υ9Τ), επίσημο έγγραφο απόφασης Δημάρχου για χορήγησης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε πληγέντες για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών κύριων κατοικιών ή/και την αντικατάσταση της οικοσκευής τους, από τα ακραία και έντονα καιρικά, πλημμυρικά φαινόμενα της 4 ης - 5 ης Οκτωβρίου 2024, στο Δήμο Ξηρομέρου.

Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής για νήπια και προνήπια.


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού, σας ενημερώνει ότι ξεκινάει μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής για νήπια και προνήπια, κάθε Τετάρτη 4:00 μ.μ. με 5:00 μ.μ., στο στέκι του συλλόγου μας.

Έγκριση και παραλαβή των δύο μελετών, που αφορούν την αποτύπωση, τεκμηρίωση, αποκατάσταση και ανάδειξη των παραποτάμιων πυλών Παλαιομάνινας.


Αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και το εντοπίσαμε, επίσημο έγγραφο (ΑΔΑ: ΨΛΙΨ46ΝΚΟΤ-Κ36), με το οποίο γίνεται έγκριση και παραλαβή των δύο μελετών (1. αρχιτεκτονική αποτύπωση και παθολογία  και 2. στατική), που αφορούν την αποτύπωση, τεκμηρίωση, αποκατάσταση και ανάδειξη των παραποτάμιων πυλών Παλαιομάνινας.

Το δημογραφικό το υπ' αριθμόν Νο1 εθνικό πρόβλημα. Η δημογραφική εξέλιξη στις Κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου, με βάση τις τελευταίες 5 απογραφές. Μικρή έρευνα του ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.


Στις 7 Απριλίου 2024 δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ (αριθμ. 2081/Β4 - 241, Τεύχος Β, αρ. φύλλου 2090/7-4-2024) και το εντοπίσαμε (δείτε εδώ), τα οριστικά αριθμητικά δεδομένα όσον αφορά την απογραφή του 2021.

Δύο είναι τα κύρια συμπεράσματα:
1. Η δημογραφική αιμορραγία για την ελληνική επαρχία συνεχίζεται, σε συνέχεια της απογραφής του 2011 και σε αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε ο νομός Αιτ/νίας, ούτε φυσικά ο Δήμος Ξηρομέρου.
2. Το δημογραφικό είναι το υπ' αριθμόν Νο1 εθνικό πρόβλημα για την Πατρίδα μας και απαιτούνται πολιτικές αντιμετώπισης του από χθες.

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση δορυφορικού ίντερνετ υψηλής ταχύτητας starlink στο κοινοτικό ιατρείο Χρυσοβίτσας.


Πηγή: Σελίδα Facebook Προέδρου Κοινότητας
Χρυσοβίτσας Ταξιάρχη Γιαντζούδη.

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση δορυφορικού ίντερνετ υψηλής ταχύτητας starlink στο κοινοτικό ιατρείο Χρυσοβίτσας, ένα λαϊκό αίτημα των κατοίκων της Χρυσοβίτσας και των γειτονικών χωριών για να λειτουργήσει η συνταγογράφηση.

Διοργάνωση Αστακιώτικου Καρναβαλιού 2025.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα πλαίσια των Καρναβαλικών εκδηλώσεων επιθυμούμε να διοργανώσουμε το Αστακιώτικο Καρναβάλι.
Το Αστακιώτικο Καρναβάλι έχει γίνει θεσμός!
Όλοι μαζί για ακόμα μια χρονιά θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα ξεχάσουμε τα προβλήματά μας και θα ξεφαντώσουμε σε ένα μεγάλο ΠΑΡΤΥ!

Μεγάλο ενδιαφέρον για τη χοροεσπερίδα της Ένωσης Αγρινίου.


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ πραγματοποιεί την καθιερωμένη χοροεσπερίδα του την Παρασκευή 21/02/2025 και ώρα 21:00, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Corali Luxury Resort, στο 6ο χλμ. εθνικής οδού Αγρινίου – Μεσολογγίου.

Ευχαριστίες από τις εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου Μύτικα (φωτογραφίες και video).


Αγαπητά μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.
Με ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας για την αγορά ενός αισθητηριακού τραπεζιού (messy/sensory table) για το Νηπιαγωγείο μας.

Το Σ.Δ.Ε. Ξηρομέρου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Καλή και ευλογημένη χρονιά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) Ξηρομέρου και σε όλους μας.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2020 μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Λευτέρη Μάντζαρη και το υπόλοιπο Δ.Σ, είχε επιτυχή κατάληξη, και το σχολικό έτος 2023-2024, για πρώτη φορά λειτούργησε στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, κάτι που το είχε ανάγκη ο τόπος μας.
Η προσπάθεια συγκεκριμένα ευοδώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 (δείτε εδώ).

----------------------------


Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025 το σχολείο μας πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα του και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του στο κτήμα ΙΟΝΙΟ του Αστακού. Ήταν μια βραδιά γεμάτη ζεστασιά, μουσική και παράδοση.

Εγκαταλελειμμένες ιχθυοκαλλιέργειες στον Αμβρακικό Κόλπο. Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας με πρόθεση και δόλο οι εγκαταλελειμμένες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας (Ghost Farms).

Πηγή video: https://www.youtube.com
Πηγή πληροφοριών: https://www.healthyseas.org

Ανέβηκε στο YouTube το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, από την πρόσφατη (Οκτώβριος 2024) δράση καθαρισμού από την Healthy Seas (συνεργάζεται και με τον Δήμο Ξηρομέρου, δείτε εδώ) και τους Ghost Diving, στον Αμβρακικό Κόλπο, επιβαρυμένος από μονάδες φαντάσματα ιχθυοκαλλιέργειας. Σε 6 μέρες περίπου, ανακτήθηκαν πάνω από 128.000 κιλά θαλάσσια σκουπίδια!!!

Αγρίνιο: Εργασιακό και ασφαλιστικό στο επίκεντρο.



Αγρίνιο: Εργασιακό και ασφαλιστικό στο επίκεντρο όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων την Κυριακή η ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητές τους Αλέξη Μητρόπουλο και Δημήτρη Βερβεσό

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Εφημερίδα Συντακτών: «Έκοψαν τα φτερά» στα αιολικά των Ακαρνανικών.

Ακαρνανικά όρη | ΦΩΤ.: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ.
Του Τάσου Σαραντή.
07.02.25 18:10

Έπειτα από την κινητοποίηση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, επιτεύχθηκε παύση των εργασιών για την κατασκευή ανεμογεννητριών, καθώς τσαλαπατήθηκε η νομοθεσία και διαπράχθηκε σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων.

Συναθροίσεις των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής στο Άγιο Νικόλαο Μύτικα Αιτ/νίας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

"Να ευχαριστείτε τον Θεό και Πατέρα πάντοτε για το καθετί στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού"
(Εφεσ. ε' 20).

Την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 16:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μύτικα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής.

Εφημερίδα Συντακτών: Κρίνεται το μέλλον των ελληνικών θαλασσών...


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Η εκδίκαση στο ΣτΕ αναβλήθηκε για την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025.

-------------------

Του Τάσου Σαραντή.
05.02.25 06:00

Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή κατά των ιχθυοκαλλιεργειών σε περιοχές Natura 2000 και τουριστικές.

Συζητούνται σήμερα ενώπιον του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας τρεις υποθέσεις με εισηγήτρια την πάρεδρο Α. Σπανού, στις οποίες προσβάλλεται από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικά σωματεία και μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής το προεδρικό διάταγμα που εγκρίνει τη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στις Εχινάδες Νήσους και στις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, εν μέρει μέσα σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000.

Μελέτες... Ικανή και αναγκαία συνθήκη για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων. Ένα απτό παράδειγμα, τα δύο μικρά έργα τοποθέτησης φωτισμού led σε Φυτείες και Κανδήλα, που σύντομα θα υλοποιηθούν.


Ικανή και αναγκαία συνθήκη για υποβολή προτάσεων και εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, είναι η ύπαρξη ώριμων μελετών. Δίχως ώριμες μελέτες, δεν υπάρχει χρηματοδότηση, δεν υπάρχει δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, δεν υπάρχει ανάπτυξη.

Η αντιπολίτευση είναι σοβαρή υπόθεση, αλλά «ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΝΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΒΓΑΖΕΙ».

Λίαν προσφάτως και μέσα από ορυμαγδό ‘κατόπι πληροφοριών’ αναφορικά με το θέμα του κοιμητηρίου Αστακού, οι Δημότες ενημερώθηκαν πως η αντιπολίτευση απευθύνθηκε στο ΤΕΕ Αιτωλ/νίας, το οποίο πραγματοποίησε αναλυτική επιμέτρηση - τεχνική έκθεση επί των εργασιών που πραγματοποίησε μετά από ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ χωρίς καμία μελέτη και άδεια κατασκευής κατά τα έτη 2018-2019.

Δημήτριος Μπακογιώργος: Βιολογικός καθαρισμός Μύτικας.


Γράφει ο Δημήτριος Μπακογιώργος.
σ. εκπαιδευτικός.

Έγινε την Τρίτη 4/2, στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, η ενημέρωση των κατοίκων για την πορεία των εργασιών του βιολογικού καθαρισμού. Την ενημέρωση έκαναν δύο εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας και σ' αυτή παραβρέθηκαν ο κ. Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι της περιοχής του τ. Δήμου Αλυζίας, εκπρόσωποι τ. σ. Μυτικα και αρκετοί κάτοικοι.

Ένωση Αγρινίου: Άμεση πρόσληψη μηχανοτεχνίτη.


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προβεί στην άμεση πρόσληψη έμπειρου σε παραγωγικές εργασίες μηχανοτεχνίτη.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο φημισμένο και παλαιότερο Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α (1636) του Harvard, με θέμα τις υδατοκαλλιέργειες και τη βιωσιμότητα τους.



Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο φημισμένο και παλαιότερο Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α (1636) του Harvard, με θέμα τις υδατοκαλλιέργειες και τη βιωσιμότητα τους, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.
Συντονιστές της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, ο Καθηγητής Περιβάλλοντος του Χάρβαρντ Πέτρος Κουτράκης και η δική μας μέλος της ΑΚΤΑΙΑΣ Εύα Δουζίνα.

Πρόταση χρηματοδότησης 226.052 € στην πρόσκληση με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, σε σχέση με το Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας στην ΠΔΕ».


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Ο Δήμος Ξηρομέρου προχώρησε σε άλλη μια κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη κου Νεκτάριου Φαρμάκη, που αφορά την προμήθεια:

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 1ου διμήνου 2025.


Αστακός 6/2/2025
Αριθμ. Πρωτ: 1299
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς:
1. Δήμαρχο Ξηρομέρου
2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξηρομέρου
3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ξηρομέρου

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 1ου διμήνου 2024.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 & 67Α του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010) όπως ισχύουν καθώς και της αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών εκτός από τη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιείται υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά τον μήνα με αντικείμενο τις τρέχουσες υποθέσεις του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο (2) μήνες σε ειδική δημόσια συνεδρίαση κατά την οποία η Δημοτική Αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της.

O μύθος της ιχθυοκαλλιέργειας και ο θρήνος της θάλασσας.



Μα μπορεί να κακοφορμίσει ἡ θάλασσα; Της Αγγελίνας Μεταξάτου (Δρ. Επιστήμης της Θάλασσας, Msc Δημόσιας Υγείας).

Στο παρελθόν ο ολιγοτροφισμός των νερών της Ελλάδας, ήταν το πολυτιμότερο οικολογικό χαρακτηριστικό της. Ο ολιγοτροφισμός σε σχέση με τον ευτροφισμό/ μεσοτροφισμό που σήμερα χαρακτηρίζει το σύνολο των θαλασσών μας, έχει την ίδια ακριβώς σχέση που έχει το διαμάντι με το κάρβουνο. Τα κρυστάλλινα ολιγοτροφικά νερά είναι σπάνια, γαλανά, διαυγή, υψηλής βιοποικιλότητας. Τα μεσοτροφικά ή ευτροφικά λόγω ανθρωπογενούς ρύπανσης νερά, είναι πράσινα, θολά, κατά περιόδους εμφανίζουν κίτρινη ή ερυθρά απόχρωση.

Πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς» υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ. 4η συνάντηση την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 18:15.


Ημερομηνία 6.2.2025
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι μέλος του Δικτύου Υγιών Πόλεων και στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στις δράσεις και στις εκδηλώσεις του δικτύου.
Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 06:00 μ.μ.: Ημερίδα - εκδήλωση με θέμα: «Αγορά εργασίας και ασφαλιστικό. Το παρόν και το μέλλον μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και δώρων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Περιφέρειας Αγρινίου την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025 και ώρες 06:00 μ.μ. προγραμματίζει ημερίδα - εκδήλωση με θέμα: «Αγορά εργασίας και ασφαλιστικό. Το παρόν και το μέλλον μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και δώρων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

 
Ομιλητές θα είναι:

Τα δρομολόγια για Κάλαμο, Καστό και Λευκάδα αλλάζουν και επικαιροποιούνται. Μπορείτε να τα βρίσκετε μόνιμα στην ενότητα ''Χρήσιμα''.


Για να έχετε έγκυρη ενημέρωση για τα δρομολόγια για Κάλαμο, Καστό και Λευκάδα από το λιμάνι του Μύτικα, τα επικαιροποιημένα δρομολόγια βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια (περίπου 10 χρόνια), μόνιμα στην ενότητα ''Χρήσιμα'' του Blog μας.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου κοπή πίτας του Περιβαλλοντικου συλλόγου Χρυσοβίτσας.



Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να μας τιμήσουν με την παρουσία τους στην κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09/02/2025 και ώρα 11:00 π.μ. στο κοινοτικό γραφείο Χρυσοβίτσας.

Πιστοποιημένος Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη τριανταφυλλάκη.

Ιδιαίτερη τιμή η πιστοποίησή και η επιλογή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Γενικής Διεύθυνσης για το κλίμα (DG CLIMA) ως Πρεσβευτή για το Κλίμα.

Πρόσκληση για τη χοροεσπερίδα, του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» και του Σύλλογου Παπαδαταίων «Άγιος Νικόλαος».


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ
ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Τα Κόροντα»
Πατησίων 5, Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ 2025
Του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα»

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου, στα πλαίσια της δημιουργίας στενότερης επαφής μεταξύ των συγχωριανών και φίλων αποφάσισε και φέτος την πραγματοποίηση της ετήσιας χοροεσπερίδας.
Έτσι ο χορός θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2025, ημέρα Κυριακή, στο κέντρο «ΤΟ ΜΑΥΡΕΛΙ» Ελ. Βενιζέλου 83 Μοσχάτο, τηλ. 2109247263, 6972602699. Ώρα προσέλευσης 13:00.

Ναυτεμπορική: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Απόφαση για τη Μεγαλύτερη Ζώνη Ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα. Αναβολή λίγων ημερών στην εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Αναβολή της συζήτησης του θέματος της προσφυγής κατά του ΠΔ για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας στην σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

-----------------------------

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2025 17:03

Δικαστική μάχη για την προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις περιβαλλοντικού και χωροταξικού ενδιαφέροντος θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025, μετά από τρεις αναβολές.

Αγρίνιο: Με τον Μίλτο Ζαμπάρα οι δικαστικοί υπάλληλοι-στην ατζέντα η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.



Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το Δ.Σ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου με τον βουλευτή Μίλτο Ζαμπάρα. Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τα αιτήματα των υπαλλήλων.

Ενημέρωση για τον βιολογικό καθαρισμό Βάρνακα - Κανδήλας και Μύτικα. Ο λόγος στους κατοίκους να ρωτήσουν και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του μεγάλου έργου.


Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 4-2-2025 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, Τοπικό Συμβούλιο με θέμα το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται στον Δήμο Ξηρομέρου, τον βιολογικό καθαρισμό Βάρνακα - Κανδήλας και Μύτικα.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025 η ετήσια χοροεσπερίδα και η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης.



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης "Χριστόδουλος Παμπλέκης", προσκαλεί όλους τους συχωριανούς μας, στην ετήσια συνεστίαση της Αθήνας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 22:00.

Δημοτική Αρχή: Φτάνει πια… Όχι άλλη προπαγάνδα.


Ημερομηνία 5/2/2025
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ξηρομέρου εξαντλεί τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος και διεκδικεί χρήματα από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην προσπάθεια επίλυσης σειράς προβλημάτων.

Ρεπορτάζ Α.Ε Αλυζίας, αντρικής ομάδας και Κ16.


Πηγή: Σελίδα Facebook
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΥΖΙΑΣ.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ - ΑΕ ΑΛΥΖΙΑΣ 3-0.
Στο 9' μετά από ωραία πάσα ο 9 κάνει το 1-0.
20' Δυνατό σουτ ο 11 διώχνει ο Σακουφάκης στην επαναφορά ο 9 το 2-0.
23' Δυνατό σουτ ο 10 μπλοκάρει ο Σακουφάκης.

Από κοινού διοργάνωση της ετήσιας χοροεσπερίδας των Συλλόγων: Παπαδαταίων Ξηρομέρου " Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ" και του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ".


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Σύλλογοι: Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων «ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ», με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση Χοροεσπερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 13:00, στο κέντρο «TO ΜΑΥΡΕΛΙ», Ελευθερίου Βενιζέλου 83, Μοσχάτο.

Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου - «Δικλίδα προστασίας» για την ανθρώπινη ζωή.



Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου. «Δικλίδα προστασίας» για την ανθρώπινη ζωή όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία των δικαστικών υπαλλήλων με τη συνδρομή εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Συγκινητικό τραγούδι από φοιτητές στα Γιάννενα για τα Τέμπη (βίντεο).



Διασκεύασαν και εκτέλεσαν δημοσίως το τραγούδι «Στην κοιλάδα των Τεμπών», και παράλληλα ανάρτησαν πανό που γράφει: «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν κρατική δολοφονία», αναφερόμενοι στην τραγωδία στα Τέμπη.

Συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Μύτικα την Τρίτη 4/2, για τον βιολογικό καθαρισμό Μύτικα - Κανδήλας - Βάρνακα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 4-2-2025 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, θα πραγματοποιηθεί Τοπικό Συμβούλιο με θέμα το βιολογικό καθαρισμό Μύτικα - Κανδήλας - Βάρνακα. Θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου, από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, αλλά και της αναδόχου εταιρείας.

Μία κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του τόπου μας. Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ, η προσφυγή ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


Ημερομηνία, 3.2.2025
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η υπόθεση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) ίδρυσης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργιών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας - ΦΕΚ 25Δ’/23.1.2023, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025, μετά από 3 αναβολές.

Εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία στο Δημαρχείο Ξηρομέρου.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Ξηρομέρου διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025, και ώρα 10:45 π.μ. στο Δημαρχείο Ξηρομέρου. Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο να τιμήσει τους ηλικιωμένους του Δήμου μας και να αναδείξει τη σημασία της προστασίας και των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων που τόσα έχουν προσφέρει στην κοινωνία μας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Δήμαρχος Ξηρομέρου για την δίκη στο ΣτΕ για την ΠΟΑΥ - «Πιστεύουμε ότι τα νομικά και επιστημονικά επιχειρήματα θα δικαιώσουν τον μακροχρόνιο αγώνα μας».


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Την Τετάρτη 05 Φλεβάρη εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Ξηρομέρου, της Επιτροπής Αγώνα, φορέων και ενεργών πολιτών κατά του Προεδρικού Διατάγματος της ίδρυσης των Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Η ώρα των δικαστών, η ώρα του ΣτΕ.


Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.

Έφτασε η ώρα που θα κριθεί από τους δικαστές του Σ.τ.Ε, αν η περιοχή των Δυτικών Ακτών του Νομού Αιτωλ/νιας θα παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα για πλήρη βιομηχανική χρήση και νομή.
Η στιγμή που θα κριθεί το δικαίωμα των πολιτών και των κοινωνιών τους, να προστατεύουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα και να επιλέγουν το μέλλον του τόπου τους.

Το σκανδαλώδες «κούρεμα» των 400 εκατ. ευρώ από Eurobank – Πειραιώς – Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα για τα μάτια της Avramar: Έβλεπαν την «μαύρη τρύπα» αλλά έδιναν τα δάνεια με τα τσουβάλια που είχαν για εγγυήσεις τις τσιπούρες! Οι αναχρηματοδοτήσεις των τραπεζών, τα λεφτά των καταθετών που γράφτηκαν στην άμμο και η ώρα του εισαγγελέα.



Δεν αποτελεί μόνο ένα γιγαντιαίο τραπεζικό σκάνδαλο αλλά μια αναγκαία εισαγγελική έρευνα για το πως δόθηκαν τσουβάλια με 500ευρα από όλες τις συστημικές τράπεζες ενώ άπαντες γνώριζαν ότι πρόκειται για μια μαύρη τρύπα όπως είχε επισημάνει με ρεπορτάζ το «Ε5» πριν από 2 χρόνια!
Η περιβόητη εταιρεία Avramar, που προήλθε από την συνένωση των εταιρειών Νηρέας – Σελόντα και Ανδρομέδα… πλασαρίστηκε στην Ελληνική αγορά ως ηγέτιδα δύναμη των ιχθυοκαλλιεργειών.

Εφημερίδα Συντακτών: Ιχθυοκαλλιέργειες - θέρετρα.


03.02.25 07:39

Τι κι αν είναι γνωστό και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες, στα σημεία όπου βρίσκονται, μετατρέπουν τον βυθό σε κρανίου τόπο;

Κοπή της βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βάρνακα.


Tην Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025 ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα, πραγματοποίησε την ετήσια τελετή κοπής της βασιλόπιτας.