41 φορείς ενωμένοι με κοινές θέσεις, λένε ΟΧΙ στην ΠΟΑΥ των ιχθυοκαλλιεργειών στον κλειστό κόλπο του Αμβρακικού.


Πηγή: Σελίδα Facebook iSea.

 Η iSea, ένωσε τη φωνή της με 40 ακόμη φορείς, συμπεριλαμβανομένων Δήμων, τοπικών συλλόγων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, καταθέτοντας κοινά σχόλια στη δημόσια διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (#ΣΜΠΕ), για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (#ΠΟΑΥ) στον #Αμβρακικό Κόλπο!
Η προτεινόμενη αύξηση της παραγωγής σε ποσοστό 105% παραβλέπει την οικολογική σημασία του Αμβρακικού και την ήδη αυξημένη περιβαλλοντική επιβάρυνσή του.
Τα σχόλιά μας στοιχειοθετούν την πλήρη αντίθεσή μας στην εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων στον Κόλπο προτείνοντας τη σταδιακή απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών και την εκπόνηση Σχεδίου Αποκατάστασης, το οποίο μπορεί να ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Αποκατάστασης της Φύσης, που η χώρα οφείλει να υποβάλει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2026.

 Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις μας εδώ: https://isea.com.gr/joint-positions-of-41-entities-on.../

 Βρείτε τα κοινά μας σχόλια εδώ: https://isea.com.gr/.../2025/11/Theseis_POAY_AMV_Gr-1.pdf

Μάθετε περισσότερα για τον Αμβρακικό Κόλπο και τη δράση της iSea στην περιοχή: https://isea.com.gr/amvrakikos-gulf/

Μάθετε περισσότερα για τη «Συμμαχία για τον Αμβρακικό»: https://amvrakikosalliance.net/

________________________

 iSea joined forces with 40 other entities, including Municipalities, local associations, and other environmental organisations, submitting joint comments in the public consultation on the Strategic #Environmental Impact Assessment (SEIA) for the designation and delineation of the Aquaculture Development Area (POAY) in the #Amvrakikos Gulf!
The proposed 105% increase in production disregards the ecological importance of Amvrakikos and the severe environmental threats the area already faces.
Our comments express our complete opposition to the intensification of fish farming activities in the Gulf, proposing instead the gradual removal of fish farms and the development of a Restoration Plan, which could be integrated into the National Nature Restoration Plan that Greece is required to submit by September 1, 2026.

Find more about our joint comments here: https://isea.com.gr/joint-positions-of-41-entities-on.../...

Find more about Amvrakikos Gulf and iSea’s work in the area here: https://isea.com.gr/amvrakikos-gulf/?lang=en

Learn more about “Amvrakikos Alliance” here: https://amvrakikosalliance.net/

2 σχόλια:

  1. και ομως σε αυτο τον παραλογισμό η περιφερεια εδωσε θετικη γνωμη με τις παραταξεις φρμακη και κατσιφαρα τοτε να συμφωνουν

    οι τοπικοι βουλευτες δεν μιλανε

    τα μεσα ενημερωσης του νομου δεν μιλανε και ταυτοχρονα ολα εχουν διαφημισεις ιχθυοκαλλιεργειων

    ολοι οταν προκειται για τις ιχθυοκαλλιεργειες εχουν πιει το αμιλητο νερο στο νομο αιτνιας

    τι συμβαινει σε ολους αυτους;;;

    τι τους εμποδιζει να παρουν θεση σε μια φανερη περιβαλλοντικη καταστροφη ενος κλειστου κολπου;;;;;

    δηλαδη για την τριχωνιδα τα λεμε αλλα για τον αμβρακικο η τις ακτες τις αιτωλοακαρνανιας στις ακτες αστακος μυτικα δεν ξερουμε τιποτα;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.