Τον Φεβρουάριο του 2026 σας παρουσιάσαμε τα νέα σχέδια του κεντρικού πεζοδρόμου του Μύτικα, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Κοινότητας Μύτικα (9/2025) και την σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 9ΛΛΠΩΚΖ-7ΔΒ).
Η απόφαση της Κοινότητας Μύτικα έλεγε: «......με την ευκαιρία της εκτέλεσης των εργασιών για το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού στο Μύτικα, να εξεταστεί η δυνατότητα αλλαγής υλικών ή και σχεδίου, κατά την αποκατάσταση του κεντρικού πεζοδρόμου του οικισμού. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μύτικα ομόφωνα αποφάσισε και εισηγείται την ως άνω πρόταση».
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να εκτελείται μία σχεδόν εξ ολοκλήρου ανάπλαση - αλλαγή στην εικόνα του κεντρικού πεζοδρόμου του Μύτικα, με αλλαγή υλικών και σχεδίου, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση του, στα πλαίσια της αποκατάστασης του, μετά την εκτέλεση του σημαντικού έργου του βιολογικού καθαρισμού.
Έτσι αυτό που όλοι οι Μυτικιώτες ήξεραν, δηλαδή ότι ο πεζόδρομος θα ξαναγίνει καλύτερος από πριν σήμερα υλοποιείται.
Τα 3 νέα σχέδια που θα τοποθετηθούν στον πεζόδρομο, αντικαθιστώντας το 1 και μοναδικό σχέδιο που υπήρχε έως σήμερα, ξεκίνησαν να τοποθετούνται και σας παρουσιάζουμε φωτογραφική τεκμηρίωση των εργασιών.
Το μέχρι σήμερα μοναδικό υπάρχον σχέδιο ήταν με λευκή πέτρα και παράπεμπε σε ορεινό οικισμό, ενώ τα νέα σχέδια, με ύπαρξη και βοτσαλωτών συνδυασμών, παραπέμπουν σε παραθαλάσσιο οικισμό.
Τα νέα σχέδια πέρασαν από το αρμόδιο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο και εγκρίθηκαν όσον αφορά την καταλληλότητα, την αισθητική και λειτουργική συμβατότητα τους με τον οικισμό.
Προσωπική μας γνώμη είναι ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κλείσει σε μόνιμη βάση όλο το 24ωρο και οριστικά ο πεζόδρομος για τα οχήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Λευκάδα και σε πάρα πολλά μέρη που ξέρουμε. Πρέπει να γίνει... γιατί με βαριά οχήματα να περνούν, δεν θα μείνει τίποτα από τα πανέμορφα βοτσαλωτά.
Η λειτουργία πεζοδρόμων μόνο αύξηση της επισκεψιμότητας και της εμπορικότητας επιφέρει και το λέει αυτό η εμπειρία και όχι εμείς. Η τροφοδοσία των καταστημάτων, σε ένα μικρό μέρος σαν τον Μύτικα με ελάχιστες αποστάσεις, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Το θέλουν όλοι, είναι το λογικό, είναι το σωστό, είναι το αυτονόητο, θα αλλάξει η εικόνα του Μύτικα. Μόνο μπράβο και εύσημα θα εισπράξει η Κοινότητα και η Δημοτική Αρχή και θεωρούμε ότι πρέπει να κινηθεί χωρίς δισταγμούς προς αυτή τη κατεύθυνση.

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.