Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, η εργασία του δικού μας Μυτικιώτη Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη, με θέμα: ‘’Αποικιακή εξάπλωση της Αλυζίας’’.


Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, η εργασία του δικού μας Μυτικιώτη Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη, με θέμα: ‘’Αποικιακή εξάπλωση της Αλυζίας’’.
Η εκδήλωση αυτή συγκέντρωσε αρκετούς Μυτικιώτες, κάτι που είχε γίνει και στις δύο παλαιότερες παρουσιάσεις του Σπύρου Ζαβογιάννη με θέμα την αρχαία Αλυζία.
Με πολύ ωραίο και γλαφυρό τρόπο ο συμπατριώτης Σπύρος Δ. Ζαβογιάννης, μετά από πολύ κοπιαστική, προσωπική χρονοβόρα εργασία και μελέτη διάφορων ιστορικών και μυθολογικών πηγών, μας παρουσίασε εκδοχές της αποικιακής εξάπλωσης της Αλυζίας, χρησιμοποιώντας τη μυθολογική κυρίως προσέγγιση και όχι την ιστορική (τα ιστορικά στοιχεία είναι ελάχιστα όπως τόνισε), η οποία μπορεί και εισχωρεί σε τεράστια ιστορικά βάθη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Αϊνστάιν έχει τονίσει, ότι η Μυθολογία είναι ανώτερη της Ιστορίας και υποκρύπτει πάρα πολλές ιστορικές παραμέτρους.
Σπύρο συνέχισε να μας παρουσιάζεις τα πολύ ωραία πράγματα που έχεις δημιουργήσει, ασχολούμενος άοκνα επί δεκαετίες με την τοπική ιστορία, έτσι σεμνά, ταπεινά και αθόρυβα, όπως είναι και ο χαρακτήρας σου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με προλογισμό της εργασίας του Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη, από τον Αλέξη Παπαναστάση, συνεχίστηκε με την περιληπτική ομιλία - παρουσίαση από τον Σπύρο Ζαβογιάννη και ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.

Δείτε ΕΔΩ την περιληπτική ομιλία - παρουσίαση.





























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.