«Τρέχουν» οι διαδικασίες για εξασφάλιση χρηματοδότησης για αλλαγή φωτιστικών σωμάτων σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου με νέα σύγχρονα τεχνολογίας led.
Με εκπόνηση δύο νέων μελετών, διεκδικείται γενναία χρηματοδότηση από το leader της Τριχωνίδας, για αλλαγή όλων των φωτιστικών και ευχή όλων των υγιώς σκεπτόμενων δημοτών είναι η προσπάθεια αυτή να έχει επιτυχία.
Ήδη η υποβολή των 2 προτάσεων χρηματοδότησης πέρασε από την Δημοτική Επιτροπή και θα κατατεθούν ηλεκτρονικά προς το Leader της Αναπτυξιακής Τριχωνίδας.
Επί διοίκησης Τριανταφυλλάκη έχουν διεκδικηθεί και εξασφαλίστηκαν μέχρι τώρα, περίπου 340.000 € για αλλαγή φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογίας led, χρήματα που ήρθαν από υπάρχοντα προγράμματα των Αναπτυξιακών Τριχωνίδας και Αιτωλικής, χωρίς ο Δήμος να χρεώσει το ταμείο του ούτε ευρώ.
Τα χρήματα αυτά δημοπρατήθηκαν με ηλεκτρονικό διαγωνισμό, και όποιος ήθελε και είχε τις νόμιμες προϋποθέσεις, κατάθεσε την μειοδοτική προσφορά του, χωρίς ο Δήμος Ξηρομέρου να μπορεί να έχει καμία παρέμβαση στην ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία.
Έτσι είχαμε εξ ολοκλήρου τοποθέτηση φωτισμού led στον Αστακό, στην Κανδήλα, στις Φυτείες και σε ένα μέρος του Μύτικα, τον κεντρικό του πεζόδρομο και σε μεγάλο κομμάτι του παραλιακού μετώπου.
Πριν από την διοίκηση Τριανταφυλλάκη, δεν υπάρχει τίποτα να σας παρουσιάσουμε για διεκδίκηση και αλλαγή φωτισμού led στις Κοινότητες.
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επαναλάβουμε την μεγάλη σημασία που έχει η ύπαρξη μελετών. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για υποβολή προτάσεων και εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, είναι η ύπαρξη μελετών. Δίχως μελέτες, δεν υπάρχει χρηματοδότηση, δεν υπάρχει δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, δεν υπάρχει ανάπτυξη.
Όταν κάνεις μία μελέτη δεν σημαίνει ότι την άλλη μέρα έχεις εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση και το έργο, την έχεις στα συρτάρια σου και αναμένεις να ανοίξει χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να μπορείς να κάνεις αίτηση για ένταξη, για να πάρεις χρήματα και να κάνεις έργο. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προγράμματα είναι ανταγωνιστικά και μπορεί και να απορριφθείς, είναι και αυτό μέσα στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων. Το σημαντικό όμως είναι ότι εσύ πρέπει να είσαι εκεί και να διεκδικείς συνέχεια.
Το να μην είσαι είναι πρόβλημα και τώρα σε όλες τις προσκλήσεις χρηματοδότησης ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΡΩΝ και διεκδικεί. Πριν κάποια χρόνια δεν ήμασταν πουθενά, λόγω ένδειας μελετών, με ευθύνες κάποιων με ονόματα και επώνυμα.
Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ακατάσχετη θεωρητικολογία. Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, ούτε έρχεται με βερμπαλισμούς, ευσεβείς πόθους, γραφικότητες και ευχές, ανώνυμες τρολιές, ούτε με αντιπολιτευτικά κείμενα από το chatGPT, που εκθέτουν τους γράφοντες χωρίς να μπορούν να το καταλάβουν, αλλά έρχεται με όραμα, με γνώση, με δουλειά, δουλειά... δουλειά...
* Το κείμενο δεν είναι προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης.
Συγνώμη . Να κάνω μία ερώτηση; Αυτό που βγήκε σε δημόσια διαβούλευση και τελειώνει στις 29-09-26 και στην οποία συμμετείχα - ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ – ΦΑΣΗ Α» και «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ – ΦΑΣΗ- είναι άλλο πράγμα ; Είναι το ίδιο; Εχω μπερδευτεί..
ΑπάντησηΔιαγραφή