Κανονικά η εθελοντική αιμοδοσία στο Κ.Υ. Μύτικα.

 

Σήμερα το πρωί ενημερώθηκα από το μπλόγκ σας για τη διενέργεια της αιμοδοσίας του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα και το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με το χώρο που αυτή επρόκειτο να γίνει. Επικοινώνησα με το διευθυντή του Κ.Υ. κ. Χρόνη Ιωάννη και με την Πρόεδρο του Συλλόγου οι οποίοι μου είπαν τα εξής:
- Το πρόγραμμα εφημεριών του Κ.Υ είχε συνταχθεί και άρχισε να υλοποιείται από την προηγούμενη Παρασκευή, 1η Ιουνίου. Σύμφωνα δε με το πρόγραμμα το Κ.Υ εφημερεύει και αύριο Σάββατο, 9 Ιουνίου.
- Το αίτημα του Συλλόγου για την παραχώρηση του Κ.Υ υποβλήθηκε την περασμένη Τρίτη, 5 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η τροποποίηση του προγράμματος εφημεριών. Κατόπιν αυτού και με δεδομένη την πολύ χαμηλή στελέχωση του Κ.Υ δεν υπήρχε διαθέσιμο προσωπικό για τη λειτουργία του Κ.Υ και την Κυριακή, οπότε η αιμοδοσία αποφασίστηκε να γίνει στο Πνευματικό Κέντρο.
Μέσα από τη συζήτηση και μετά από την εθελοντική προσφορά της νοσηλεύτριας του Κ.Υ. κ. Σιορέντε Κων/νας, η οποία αν και θα  εφημερεύσει από αύριο μέχρι την Κυριακή το πρωί δέχθηκε να συνεχίσει μέχρι το μεσημέρι, έγινε δυνατή η αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της αιμοδοσίας, από το Πνευματικό Κέντρο στο Κέντρο Υγείας την ίδια ημέρα και ώρα.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω το Δντή του Κ.Υ. και την κ. Σιορέντε για την κατανόησή τους και την εθελοντική τους προσφορά και να συγχαρώ το Σύλλογο Γυναικών για την καθιερωμένη πλέον οργάνωση της αιμοδοσίας.  Ελπίζω ότι στο μέλλον θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός με το Κ.Υ., η έλλειψη του οποίου μερικές φορές οδηγεί σε λαθεμένα συμπεράσματα και παρεξηγήσεις.

Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αλυζίας

Σπύρος Λύτρας.

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους happy end στο σήριαλ "αιμοδοσία"!!!Εκεί που όλα έδειχναν ότι οδηγείτο η υπόθεση σε αδιέξοδο, εμφανίζεται ο "από μηχανής θεός", όπως στις αρχαίες τραγωδίες και σώζει την κατάσταση!Αλήθεια τι έγινε και δεν μπορούσε εξαρχής να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία στο Κ.Υ. Μύτικα, όπως τελικά έγινε!Η δικαιολογία για τη μη εφημερία του Κ.Υ. δεν ευσταθεί γιατί στη διαδικασία της αιμοληψίας δε μετέχει το προσωπικό του Κ.Υ. Μα και σε αντίθετη περίπτωση δε θα έπρεπε κάποιος από το προσωπικό (νοσοκόμα,οδηγός κλ.π.) να παραμείνει το πρωί της Κυριακής, όπως τελικά έγινε!Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρέθηκαν όμως οι αιμοδότες που με αγωνία και απορία παρακολουθούσαν την υπόθεση!Ο χώρος αλλάζει από την αρχική του θέση και προγραμματίζεται για το Πνευματικό Κέντρο.Ένας χώρος ακατάλληλος για αιμοληψία.Τα κλιματιστικά δε λειτουργούν,χώρος αναμονής δεν υπάρχει.Οι αιμοδότες θα έπρεπε να σταλίσουν, ωσάν τα πρόβατα,όπου λάχει!Παρασκηνιακές ενέργειες φέρνουν τα κάτω πάνω!Ο χώρος ξαναλλάζει και προγραμματίζεται για το Κ.Υ.,πράγμα αυτονόητο!Προς τι λοιπόν "το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός"!!!
    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

    Υ.Γ. 1.Συγχαρητήρια δίνονται σ'αυτούς που προσφέρουν ζωή (αιμοδότες)και έπονται οι υπόλοιποι!
    2.Ας πάψουν οι δικαιολογίες τύπου "καλύτερος συντονισμός" και "παρεξηγήσεις"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου 1058 ηρέμησε μην τρώγεσαι άλλο με τα ρούχα σου άσε στην άκρη την κακόπιστη κριτική και δες δες μπροστά σου τι γίνεται!!!! Πάντως συγχαρητήρια που είναι τόσσοι πολλοί οι αιμοδότες και χαλάλι που θα σταλίσουν σαν τα πρόβατα σε ακατάλληλους χώρους!!! αυτό που μετράει είναι οι αιμοδότες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε,-η 10:58 απλώς παραθέτω τα γεγονότα, τα περί αιμοδοσίας,όπως έγιναν.Τίποτε περισσότερο,τίποτε λιγότερο! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!Συγχαρητήρια στους 22 αιμοδότες της συγκεκριμένης αιμοδοσίας!!!

    Υ.Γ. Επειδή βλέπω μπροστά μου τι γίνεται, γι' αυτό δεν είμαι "ήρεμος"! Η "μη ηρεμία" έφερε αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.