Παναγιώτης Στάικος: «Τα σοβαρά προβλήματα υγείας είναι πολιτικά, δεν επιδέχονται δικαστικές λύσεις, αλλά πολιτικές».


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Αγαπητοί μου φίλοι Παναγιώτη και Στάθη σίγουρα το ΕΣΥ, το οποίο είχε προβλήματα από την γέννηση του, όμως από την εποχή του 2005, που ουσιαστικά αναγκάστηκα να φύγω από το Κ.Υ. Αστακού, τα προβλήματα οξύνθηκαν, λόγω της υποστελέχωσης. Και δεν είναι μόνο η απουσία Γιατρών, αφού το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να είναι Ιατροκεντρικό, αλλά τα τελευταία χρόνια από τρεις Μαίες και δέκα Νοσηλεύτριες στις Δημόσιες Δομές του Δήμου μας, σήμερα υπηρετούν μόνο τρεις Νοσηλεύτριες.
Επομένως εάν δεν υπάρχουν τουλάχιστον (4) τέσσερις Μόνιμοι Γενικοί Γιατροί στο Κ.Υ Αστακού, (3) τρεις Μόνιμοι Γενικοί Γιατροί στο Κ.Υ Μύτικα, (1) ένας στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαχαιράς, (2) στο Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών και ένας στο Αρχοντοχωρίου και δέκα τουλάχιστον Νοσηλεύτριες, τρεις Μαίες και πάντα οδηγός Ασθενοφόρου σε κάθε βάρδια, Δημόσια Υγεία, η οποία να φροντίζει για την υγεία και την ζωή των πολιτών, δεν πρόκειται να υπάρξει, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του θανάτου κάποιου ασθενή εξ’ αιτίας της απουσίας Γιατρού σε ένα επείγον περιστατικό, αλλά και οι πολλοί θάνατοι που θα προκύψουν σε βάθος χρόνου, από την παντελή ανυπαρξία της μεγάλης αποστολής της Δημόσιας Υγείας στην μάχη της πρόληψης και της αγωγής υγείας, τις οποίες πρέπει να παρέχουν οι Δημόσιες Δομές στους πολίτες, εκτός από την φροντίδα υγείας στα επείγοντα και χρόνια περιστατικά.
Αγαπητέ μου συνάδελφε και φίλε Παναγιώτη, θα θυμάσαι ασφαλώς, που σου είπα όταν πήγες στον Εισαγγελέα, επειδή τα σοβαρά προβλήματα υγείας είναι πολιτικά, δεν επιδέχονται δικαστικές λύσεις, αλλά πολιτικές, γι’ αυτό πιστεύω, ότι μόνο με την πρόταση του φίλου μας του Στάθη με δυναμικές κινητοποιήσεις, μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Αστακός 10/10/2015 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάϊκος

2 σχόλια:

  1. Κυριε , Παναγιωτη Σταικο !
    Παρ' οτι υπαρχει μεγαλη πολυ μεγαλη πιθανοτητα να θεωρηθει το ερωτημα μου αφελες και αυτο λογω πληρους αγνοιας πανω σε θεματα σχετικα με την δημοσια υγεια !
    Θα ηθελα να ρωτησω τον Επιστημονα και καλο μας Γιατρο ! κ. Σταικο , το εξης :
    κατα ποσο δυναται επιστημονικα και ιατρικα , οι πτυχιουχοι φαρμακοποιοι να προσφερουν με τις επιστημονικες τους γνωσεις - αντι της υποχρεωτικης στρατιωτικης τους θητειας - σε ενα στοιχειωδες πρωτοβαθμιο συστημα υγειας ! και βεβαια αυτονοητο ειναι να σημειωθει οτι σε καμια περιπτωση δεν εννοειται , να υπερβουμε τα προσδιορισμενα ορια των δυο επιστημονικων ρολων του Φαρμακοποιου και του Γιατρου !
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοι συμπολιτες μας !
    Επισκεπτονται καθημερινα τα κεντρα υγειας ! μονο και μονο
    για ηλεκτρονικη συνταγογραφηση φαρμακων.
    Εαν θελει ο κ. Παναγιωτης Σταικος ! να μας πει , ποσο ειναι στατιστικα το ποσοστο αυτο επι τοις εκατο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.