Ανάρτηση ηχογραφημένων πρακτικών και ζωντανή μετάδοση ή μαγνητοσκοπημένη μέσω διαδικτύου των Δημοτικών Συμβουλίων.


Στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο συνδυασμός «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης» το είχε υποσχεθεί. Άλλοι Δήμοι το εφαρμόζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και άλλοι Δήμοι που είχαν μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι και σέβονται τους δημότες τους, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Παράδειγμα Δήμου και δημοτικής αρχής που πρόσφατα παρέχει τα Δημοτικά Συμβούλια μαγνητοσκοπημένα, ο Δήμος Μεγανησίου (δείτε εδώ), όπου η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή το υλοποίησε σε πολύ λίγο χρόνο. Η προσφορά της συγκεκριμένης δυνατότητας δεν απαιτεί μεγάλη οικονομική δαπάνη και είναι σχεδόν χωρίς κόστος.
Ο Δήμος Ξηρομέρου μετά από 19 μήνες, ακόμα να δεήσει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου έχει σύστημα τήρησης ηχογραφημένων πρακτικών και ούτε αυτό το πολύ απλό να ανεβάζει τα ηχογραφημένα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων δεν κάνει, ώστε οι δημότες να ενημερώνονται. Τόση αξία και σεβασμός στους δημότες..... Που είναι εκείνο το περιβόητο «Πρώτα ο πολίτης»;
Η πρόταση η δική μας είναι ότι πρέπει και ο Δήμος Ξηρομέρου να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογίας πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις νέες δυνατότητες για την ενημέρωση των δημοτών, την διαφάνεια και εν τέλει την ισχυροποίηση των θεσμών.
Δεν μπορεί κάποιοι να μέμφονται τους δημότες ότι δεν έχουν φυσική παρουσία στα δημοτικά συμβούλια και μάλιστα να επικαλούνται αυτό για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους, όταν οι ίδιοι είναι ανακόλουθοι έναντι των δημοτών. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια στο διαδίκτυο, όλα στο φως. Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να το κάνει άμεσα.
Οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι έχουν πλέον μεγάλα γεωγραφικά όρια και οι αποστάσεις δεν είναι μικρές. Οι άνθρωποι έχουν τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να αρπάζουν το αυτοκίνητο τους και να κάνουν χιλιόμετρα ώστε να παρακολουθήσουν τα Δημοτικά Συμβούλια που κρατάνε και κάποιες ώρες. Χώρια το οικονομικό που απασχολεί σχεδόν όλους μας.
Είναι υποχρεωμένες οι δημοτικές αρχές να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Είναι κίνηση σεβασμού προς τους δημότες τους. Κατά την γνώμη μας αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη. Το κόστος είναι πολύ μικρό και οι υποδομές που χρειάζονται πολύ ελάχιστες. Μόνο θέληση χρειάζεται και ανοικτά μυαλά...

4 σχόλια:

  1. Αυτο το Μυτικαpress !
    δεν ησυχαζει καθολου
    και ειναι ολο στρες ...
    απλοι τηλεθεατες
    του Μυτικαpress !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμεις παντως οι τηλεθεατες
    Θα σας λεμε Μυτικα-στρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παραπάνω πατριώτες νομίζουν ότι κάτι έγραψαν χα χα χα ! Περιφανοι Ελληναραδες μου με κάνατε και γελασα ναστε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4 ,43
    μη σε πιανει το στρες
    γελα-γελα με τα χαλια μας
    οσο θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.