Λύσεις εδώ και τώρα στο θέμα του λιμανιού του Μύτικα.


Με σχετική μας ανάρτηση στις 10.10 (δείτε εδώ) σας ενημερώσαμε για την επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα προς το Δήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, που αφορούσε το θέμα του καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μύτικα, που εκκρεμεί από την Άνοιξη του 2012.
Εμείς έχοντας αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν το συγκεκριμένο θέμα, ρωτήσαμε μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα αν πήραν καμία απάντηση από τον κ. Γαλούνη ή κάποιον άλλον (Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αλυζίας ή Πρόεδρο Τ.Κ. Μύτικα) προφορικά ή γραπτά στην εν λόγω επιστολή τους. Δυστυχώς καμία απάντηση από κανέναν δεν έλαβαν εδώ και περίπου ένα μήνα από την στιγμή που έστειλαν την συγκεκριμένη επιστολή.
Εμείς επανερχόμαστε λοιπόν στο θέμα και λέμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί άμεσα το θέμα του καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα. Δεν μπορεί και το επόμενο Καλοκαίρι να έχουμε τα ίδια στο λιμάνι.
Επιτέλους πρέπει στο λιμάνι να μπει τάξη. Να αριθμηθούν θέσεις, να μπει ακόμα και ανταποδοτικό τέλος για παροχή υπηρεσιών και το επόμενο Καλοκαίρι με 2 εργαζομένους με δίμηνη σύμβαση, να υπάρχει φύλαξη, καθαριότητα και γενικά ευταξία στο λιμάνι. Οδηγός μας το 2011, όπου επί Αντιδημαρχίας κ. Σπύρου Λύτρα είχαμε μία αρκετά ικανοποιητική λειτουργία του λιμανιού γιατί ήταν ο μόνος που τόλμησε να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.
Επίσης νωρίς αρχές του Χειμώνα (αφού θα έχει καθοριστεί η χερσαία ζώνη) θα πρέπει να γίνει μία σύσκεψη μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου και φορέων του Μύτικα, ώστε να αποφασιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο λιμάνι του Μύτικα, ώστε το ερχόμενο Καλοκαίρι να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό τουριστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών. Το λιμάνι του Μύτικα πρέπει επιτέλους να ανοίξει στα ιστιοπλοϊκά σκάφη που κατακλύζουν κάθε Καλοκαίρι την περιοχή μας και εμείς απλά τα βλέπουμε να περνούν.
Λύσεις υπάρχουν και είναι εφικτές, αρκεί να καθίσουμε όλοι μαζί να τις βρούμε και να τις συμφωνήσουμε. Δεν μπορεί τόσα χρόνια το λιμάνι του Μύτικα αντί για μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας της περιοχής να έχει μετατραπεί σε πηγή όχλησης και δυσφήμισης. Πρέπει αυτό το πρόβλημα επιτέλους να λυθεί. Ως εδώ....

11 σχόλια:

  1. Αν θελατε αναπτηξη θα αφηνατε να γινει η μαρινα τοτε που εισασταν επαγγελματιες του μυτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PESTA XRYSOSTOME, EPAGGELMATIES EINAI OPOU THELOUN, AMA THELOUN, KAI FUSIKA TOUS SUNFEREI. TORA PETAKSE TO POULAKI THA PERIMENI XRONIA O MYTIKAS NA AXIOPOIITHOI, GIATI SE POLES PERIPTOSEIS, FRAKARANE POLES EPENDYSEIS MERIKOI EXUPNOI SUMFERONTOLOGOI. ANTE GIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λιμανι του μυτικα δεν το εμποδισαν να γινει οι επαγγελματιες του μυτικα. Ειναι ψεμα.
    Το λιμανι του μυτικα ακυρωθηκε ως παρανομο υστερα απο προσφυγη κατοικων που ειχαν εννομο συμφερον οι οποιοι ειχαν ενημερωσει πολυ νωρις το δημαρχο οτι αν υπαρχουν παρανομιες θα κινηθουν εναντιον. φυσικα η αλαζονια και η παντοδυναμια της εποχης τον μεγαλο ηγετη τον ειχαν κανει να κουνα το δαχτυλο.
    στο συμβουλιο της επικρατειας αποδειχτηκε οτι προκειται για ενα καραπαρανομο εργο εις γνωση ολων γι αυτο και σταματησε.
    μετα απο ολα αυτα ποιος φταιει πειτε μου γι αυτη την καταστροφη αλλα και την μεγαλη σπαταλη χρηματων. προκειται για χιλιαδες ευρω. αυτος που με γνωση του εκανε ενα παρανομο εργο η αυτοι που το σταματησαν ενω τον ειχαν προειδοποιησει?
    η προπαγανδα του δημαρχου λεει αυτο το απλοικο. εγω πηγα να το κανω και με σταματησαν μυτικωτες και το κακο ειναι οτι ο σανος τρωγεται πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εδω παει γαντι(συμφωνα με τα σχολια) η φραση...
    Να ψοφησει η κατσικα του γειτονα.
    Οσον αφορα το...παρανομο...και το...εννομο συμφερον...
    ειναι οτι καποιοι απο υπερβολικη αγαπη; στον τοπο τους ηθελαν
    να πετανε πετονια απο το μπαλκονι τους.Ετσι λενε οι κακες
    γλωσσες.Για ΟΛΑ ομως υπαρχουν λυσεις(Μονο στο θανατο δεν
    υπαρχουν) και ειναι ζητημα χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ουσία είναι ότι ένας τύπος πήγε να φτιάξει παράνομο έργο εις βάρος συμφερόντων πολιτών και όλα τα υπόλοιπα διοχετευονται εκ του πονηρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρανομο εργο εις βαρος πολιτων; ΠΟΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε αυτό που γράφει ο 11.01. Φαίνεται ξέρει τι έχει συμβεί. Δυστυχώς όλα έγιναν λόγω έπαρσης της δημοτικής αρχής. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητε φιλε επειδη και εγω ξερω τι εχει συμβει γιατι...οπως λες
    ο 11.01 ξερει...ειναι σαν να λεμε τι κανει νιαου νιαου στα
    κεραμιδια.Εγω ρωτησα ποιοι πολιτες θιχτηκαν απο την παρανομια
    του εργου. Η κουτοπονηρια μας εφαγε...κι ακομα εκει το ιδιο
    τροπαριο χροοονια τωρα.ΕΝΤΙΜΟΥΣ που ασχοληθηκαν με τα κοινα
    εδω και 90 χρονια θα μου πειτε;Φαγωμαρες Κουτσομπολια
    ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ζηλιες αδιαφορια κομματικα εκαναν το Μυτικα
    παραδειγμα προς αποφυγη.Ποσο ακομα;ΠΑΜΕ στον κατηφορο με
    χιλια κι εμεις εκει λογια λογια...ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ πως να ασχοληθούν έντιμοι φίλε 12:26 μ.μ.; Κι αν ακόμα βρεθεί κάποιος στο ίδιο τσουβάλι τον βάζουν οι κουτοπόνηροι που αναφέρεις. Εσύ όμως, που προφανώς δεν είσαι κουτοπόνηρος, αφού ξέρεις γιατί ρωτάς και δεν μας λες ποιοι είναι, αν έχουν δίκιο ή άδικο και γιατί;

      Διαγραφή
  8. Φιλε μου Καλημερα.
    Ρωτησε καποιον 60 70 χρονων για να μαθεις ποια ηταν καποτε η
    αρχικη προταση για λιμανι.ΤΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
    ΚΑΙ ΒΑΛΕ και ετσι φτασαμε ως εδω.ΠΡΟΟΔΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ.Τα Ονοματα δεν τα ξερω...ο 11.01
    λεει για προσφυγη κατοικων που ειχαν εννομο συμφερον.
    Για να γινουν ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ δρομοι αεροδρομια λιμανια βιολογικοι
    καθαρισμοι και πολλα αλλα λογω απαλλοτριωσεων καποιοι θιγονται
    πολυ η λιγο.Κατα τη γνωμη μου στο συγκεκριμενο θεμα ...το
    εννομο...συμφερον δεν ηταν τοοοσο ΣΟΒΑΡΟ για να ερθουν τα πανω
    κατω.Γνωση του χωρου εχουμε και η ΛΟΓΙΚΗ... ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ
    λεει να ΠΑΜΕ μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.