Παρασκήνια Δήμου Ξηρομέρου: Αλλαγές σε πρόσωπα στη δημοτική αρχή.


Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης εν όψη των δημαιρεσιών της Κυριακής 5 Μαρτίου. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο Αντιδήμαρχοι παραμένουν ως είναι και δύο αλλάζουν.
Οι κύριοι Θ. Λιβάνης και Π. Γαζέτας εκτός απροόπτου παραμένουν στη θέση τους. Οι κύριοι Κ. Λαϊνάς και Β. Μουρκούσης θα αντικατασταθούν. Για αντικαταστάτης του κ. Λαϊνά προορίζεται ο κ. Β. Τσάρκος, ενώ για αντικαταστάτης του κ. Μουρκούση έχουμε ένα μικρό μπλέξιμο, μιας και τη θέση διεκδικούν πολλοί. Υπάρχει ο κ. Παναγιώτης Γκόλιας από την Κανδήλα, ο οποίος παρουσιάζεται ως φαβορί, αλλά την θέση επιθυμούν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης με καταγωγή από το Αρχοντοχώρι, οι οποίοι πιέζουν αρκετά γι αυτό και έτσι όλα είναι ανοικτά. Εκεί κάποιοι θα δυσαρεστηθούν.
Για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σπύρος Λυμπεράτος αποχωρεί και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο κ. Κ. Κυριάκος. Για τη θέση του Γραμματέα ακούγεται ο κ. Ηλίας Κακούρης.
Στα Νομικά Πρόσωπα (εκτός από τις σχολικές επιτροπές), στις θέσεις των Προέδρων, δεν αναμένονται αλλαγές εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Όλα όσα σας αναφέραμε παραπάνω είναι πληροφορίες που συλλέξαμε κατόπιν προφορικών συζητήσεων μας, αλλά πρέπει να λάβουμε υπ' όψη ότι η παράταξη της συμπολίτευσης δεν διάγει και τις καλύτερες των ημερών της, με πολλά εσωτερικά θέματα να έχουν προκύψει και πολλές κόντρες, κάτι που μπορεί να ανατρέψει τελείως τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις μας.
Δική μας γνώμη ότι γι αυτή τη δημοτική αρχή, οι αλλαγές προσώπων δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα μιας και στη πράξη είναι δημοτική αρχή του ενός, δηλαδή του κ. Γαλούνη. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η περπατησιά της δημοτικής αρχής η οποία δυόμιση χρόνια τώρα είναι σε επικίνδυνα για το μέλλον του Δήμου μονοπάτια, κάτι το οποίο εμείς το θεωρούμε αδύνατο εξ αιτίας του επικεφαλής.
Νοικοκυροσύνη, συνετή οικονομική διαχείριση, σταμάτημα αμαρτωλών απ' ευθείας αναθέσεων και αντικατάσταση τους με αδιάβλητους διαγωνισμούς (2.300.000 € σε δύο χρόνια, απίστευτο νούμερο), απ' ευθείας αναθέσεις όπου απαιτείται..., πραγματικές και με εκ των προτέρων γνωστοποίηση, λειτουργία μηχανισμού εισπραξιμότητας τελών (πληρωμή εξ αποστάσεως και ρυθμίσεις οφειλών), σταμάτημα σπαταλών στα Νομικά Πρόσωπα είναι μερικές από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν χωρίς να είναι μόνο αυτές.

4 σχόλια:

  1. Δέν δεχόμαστε πολιτικά και δέν αποδεχόμαστε ,
    να μας κυβερνούν κατώτεροι των περιστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατώτεροι των περιστάσεων ,
    απο την πλειοψηφία των αντιλήψεων και πρακτικών
    καί των δύο τοπικών παρατάξεων ...
    και - ίσως - με απειροελάχιστες εξαιρέσεις αυτών των αντιλήψεων
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οντως ανώτεροι σε τίτλους και αξιώματα
    αλλά κατώτεροι επι της ουσίας των αντιλήψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η παρατάξη και οι πσρατάξεις ...
    λες κι' είμαστε σε περίοδο πολέμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.