Πακτωλός χρημάτων 183.147 € στον κουνιάδο του Δημάρχου κ. Αποστολάκη Γεώργιο.


Του κ. Κώστα Τριαντακωνσταντή.
Εκπαιδευτικός.

Αγαπητοί - Αναγνώστες.
Ασχολούμαι με τη πολιτική ζωή από το 1977 και ελπίζω δια βίου. Η ενασχόληση μου υπήρξε ανιδιοτελής και στηριγμένη σε αρχές και αξίες. Ο ρόλος της πλειοψηφίας είναι να διοικεί, να παράγει πολιτική και να παρουσιάζει αναπτυξιακό έργο.
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να κάνει κριτική με στοιχεία και να προτείνει λύσεις. Τούτο πράττω ερχόμενος σε σύγκρουση με ισχυρά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Δεν κάνω κριτική σε φυσικά πρόσωπα αλλά σε πολιτικές που επηρεάζουν τη ζωή μας. 
Με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, έχω δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απέναντι στους Δημότες. Μία από αυτές είναι η ενημέρωση τους.
Τούτο πράττω με συνέπεια. Αφιερώνω χρόνο, χρήμα από τη τσέπη μου, κάνω εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα στο Δήμο, συζητώ με τους δημότες.
Θεωρώ ότι έχω εικόνα και ιδία αντίληψη για τα πολλά θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους Δημότες. Η δραστηριότητα μου αυτή ενοχλεί, στενοχωρεί κάποιους. ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Αυτό θα κάνω ολόκληρη τη δημοτική περίοδο που διανύουμε.
Στο πλαίσιο αυτό αρχίζουμε την ενημέρωση σας για τα συνολικά ποσά που εισέπραξαν αιρετοί, συγγενείς αιρετών, κουμπάροι αιρετών, πολιτικά ημέτεροι και όχι μόνο αιρετών από 1-9-2014 μέχρι σήμερα. Σημειώνω ότι το Φεβρουάριο συμπληρώθηκε ο μισός χρόνος της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου.
Ξεκινάμε σήμερα με τον εργολάβο και αδελφό της συζύγου του Δημάρχου κ. Αποστολάκη Γεωργίου, κύριο Τζεφριό Γεράσιμο τον οποίο δεν γνωρίζω ούτε στην όψη. Αυτά τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής αφορούν τη περίοδο πριν το 2011.


Υπάρχουν πολλά χρηματικά εντάλματα πληρωμής που πληρώθηκαν μετά την 1-9-2014 που αφορούν τη Δημοτικό περίοδο πριν την 1-1-2011 και αφορούν τους πρώην Δήμους Ανακτορίου και Μεδεώνος. Δεν αφορούν μόνο ως δικαιούχο το κ. Τζεφριo Γεράσιμο αλλά και άλλους εργολάβους. Μερικά είναι με δικαστικές αποφάσεις.
Ο πρώην αποτυχημένος Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας κ. Σολδάτος σε συνέντευξη του ερωτηθείς σχετικά απάντησε:
Ερώτηση: Κύριε Δήμαρχε (εννοεί τοn κ. Σολδάτο) ακούμε διαμαρτυρίες εργολάβων κυρίως για υποχρεώσεις των πρώην Δήμων Ανακτορίου και Μεδεώνος που δεν έχετε εξοφλήσει. Αληθεύει αυτό;
Απάντηση (απόσπασμα): «Τα χρήματα αυτά δεν είναι από Ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου και πρέπει να παραληφθούν από τους τωρινούς συμβούλους παραλαβής. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολο δεδομένου ότι αρκετά από αυτά είναι αδύνατο ακόμα και να εντοπιστούν. Το ίδιο βεβαίως και ότι αφορά παραλαβή από Υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας…….»
ΣΧΟΛΙΟ: Αυτά τα έργα που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν από τους συμβούλους παραλαβής που όρισε ο κ. Σολδάτος και από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, πως εντοπίστηκαν από τους Συμβούλους που όρισε ο κ. Αποστολάκης μετά την 1-9-2014 και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου; Εδώ υπάρχουν ερωτήματα κοινής λογικής και όχι μόνο.

Αγαπητοί Αναγνώστες.
Το συνολικό ποσό για όλους τους εργολάβους που πληρώθηκε και αφορά τη περίοδο πριν το 2011 είναι περίπου 170.000 ευρώ!!!!!!. Με τη βοήθεια των παραπάνω προβληματιστείτε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Εμείς τα δικά μας τα βγάλαμε.
Προχωρούμε στα χρηματικά εντάλματα πληρωμής με δικαιούχο το κ. Τζεφριό Γεράσιμο μετά την 1-9-2014 μέχρι τέλους του 2014.


Ακολουθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής το έτος 2015 με δικαιούχο το κ. Τζεφριό Γεράσιμο.


Τέλος έχουμε τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής του 2016 με δικαιούχο το κ Τζεφριό Γεράσιμο.


ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ:


Ο κουνιάδος του Δημάρχου κ. Αποστολάκη εισέπραξε το τεράστιο ποσό των 183.146,9 ευρώ με απευθείας αναθέσεις. Φυσικά αν υπάρχουν και άλλες εισπράξεις θα ενημερωθείτε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι μόνο σχόλιο: Η αέναη και διαχρονική πάλη, σύγχυση μεταξύ ηθικού και νόμιμου (ή νομιμοφανούς ή ενίοτε παράνομου) καλά κρατεί, από τους χρόνους του Σοφοκλή (Αντιγόνη) μέχρι Σήμερα. 
Μερικοί διάγουν βίο που δεν τους αγγίζει η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλους εμάς τους ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας, του πνεύματος.
Είμαστε όμως περήφανοι που μπορούμε ελεύθερα και με ψηλά το κεφάλι να τους κάνουμε κριτική και να τους υπενθυμίσουμε ότι γύρω τους υπάρχουν, πολλοί μα παρά πολλοί, που δυστυχούν.
Στο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και στις Κυρίες και Κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους υπενθυμίζουμε ότι ξέχασαν τη ταπεινή καταγωγή τους και νομίζουν ότι πέρασαν στην αντίπερα όχθη. ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ. Εύχομαι, χωρίς να ελπίζω, να συνέλθουν.

Αγαπητοί Αναγνώστες.
Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και προσφορά. Όσοι ασχολούμαστε με αυτή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Χαρακτήρισα πολλές φορές το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη πολιτικά ανίσχυρο. Αμφιβάλλει κανείς, από εσάς, ύστερα από τη σημερινή ενημέρωση, ότι δεν είχε τη πολιτική δύναμη και πυγμή τους δημοτικούς συμβούλους από τη παράταξη του που έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ΟΤΑ να τους ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ;
Υπήρξε ο πρώτος διδάξας των πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτων διαχειρίσεων του δημοσίου χρήματος.
Είναι δυστυχώς ο Δήμαρχος των εργολάβων, των προμηθευτών και των μεγαλοοφειλετών του Δήμου.
Εύχομαι σε όλες και σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.