Γιάννης Τριανταφυλλάκης: «Μετά την έγκριση του δανείου, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο οικονομικός σχεδιασμός για τον Δήμο μας έχει αποτύχει».


Aστακός, 9/6/2017
Του κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη.

Η ρητορική του πολιτικού λόγου είναι αναγνωρίσιμη, ιδιαίτερα του αντιπολιτευτικού. Θα ήθελα να αποφύγω στομφώδης εκφράσεις και να ασκήσω στείρα κριτική σε ένα κομβικό σημείο για τον Δήμο Ξηρομέρου. Πάραυτα, μετά την έγκριση του δανείου (υπ' αριθμόν 3614 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, 01/06/2017) είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο οικονομικός σχεδιασμός για τον Δήμο μας έχει αποτύχει.
Στην θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος επισήμαινα με την πρώτη ευκαιρία την κακοδιαχείριση των πόρων και εφιστούσα την προσοχή για σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα, όπως και κάποιοι άλλοι συνάδερφοι μου. 
Ο τρόπος διοίκησης της υπάρχουσας δημοτικής αρχής οδηγεί σε μαρασμό και υποθηκεύει το μέλλον του τόπου. Τα αίτια πολλά και γνωστά. Μετά από 2,5 χρόνια το πρόσημο είναι αρνητικό και ζητείται εύρεση πολιτικών λύσεων. Η σωστή οικονομική διαχείριση, η τήρηση των νόμων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Προϋπολογισμού είναι ζητούμενα.
Ο χρόνος υπάρχει… πρέπει να βρεθεί η διάθεση για αλλαγές. Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος διαθέτει ανθρώπους ικανούς, με όρεξη και εμπειρία. Ήρθε η ώρα της ουσιαστικής συνεργασίας με γνώμονα το κοινό καλό.

Με εκτίμηση 

Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός
Απόφοιτος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ξηρομέρου

14 σχόλια:

  1. ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ 13 + 3 = 16
    << είναι ηλίου φαεινότερο >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Τριανταφυλλακης δεν νομιμοποιείται να μιλάει για αναγνωρίσιμη ρητορική αντιπολιτευτικού πολιτικού λόγου ,αφού ως μέλος της αντιπολίτευσης είχε ψηφίσει τις περισσότερες επιλογές του Δημάρχου , αδειάζοντας την παράταξή του και μετατρέποντας ουσιαστικά τον εαυτόν του στον καλύτερο σύμβουλο του κυρίου Γαλούνη .
    Ας αφήσει λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για το δάνειο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 7:58 μπορείς να μου πεις ποιες ήταν αυτές οι επιλογές;Στο διάστημα που διετέλεσα σύμβουλος ,ψήφιζα με γνώμωνα το κοινό καλό και το συμφέρον του τόπου και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο της άρνησης και του μηδενισμού με κίνητρο τη στείρα αντιπολίτευση.Στην ζωή μου επχω μάθει να είμαι ουσιαστικός και αποτελεσματικός.Περιμένω να μου παραθέτετε τις ψήφους που είχαν αρνητικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.
    Με εκτίμηση
    Τριανταφυλλάκης Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τα λεγόμενα του γιατρού. Τώρα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τα πήγε καλά είναι επίσης φανερό. Καταρχήν καθένας έχει το δικό του δρόμο.
    Όμως τον δήμο τον διοικεί ο γαλούνης. αυτός αποφασίζει , δικό του έργο είναι η οικονομική καταστροφή του δήμου. από εκεί πρέπει να ξεκινάμε και όσοι δεν το κάνουν αυτό είναι πονηρούληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΗΝ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΛΕΣ
      ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ,
      ΗΤΑΝ ΠΑΡΕ-ΟΥΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. Στην ΑΝΑΡΤΗΣΗ ο Γιατρος λεει
      για συνεργασια με δημοτικους συμβουλους
      ΔέΝ λεει για συνεργασια παραταξεων

      Διαγραφή
  5. αυτο το << κοινο καλο >>
    δεν μπορει να το φερει η τεως τοπικη σου παραταξη ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συνασπισμος δημοτικων συμβουλων εναντια στην φανερη κακοδιαχειριση.
    μηνυσεις και εισαγγελεας.
    αυτο και τιποτα λιγοτερο.
    βοα ο τοπος
    αν εχετε κοτσια καντετο.
    ολα τα αλλα ειναι λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε συνδημότη ! 2 : 30
    Δέν θα συμφωνήσω και ως απλό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας με την σεβαστή όμως άποψή σου.
    Εμείς ως πολιτικοποιημένοι άνθρωποι θα πρέπει ν' αναδεικνύουμε , να συνδιαλεγόμαστε, να εξαντλούμε την όποια κριτική μας και να προτείνουμε λύσεις στα κοινωνικά μας θέματα , καθαρά λύσεις πολιτικές.
    δηλαδή δέν είμαστε εμείς θεσμικά αρμόδιοι για άλλα θέματα που αναφέρονται στο σεβαστό και πάλι σχόλιο σου.
    καλό απόγευμα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενας απο τους θεσμους-πυλωνες για τη σωστη λειτουργια της δημοκρατιας ειναι η ανεξαρτητη δικαιοσυνη.
    πολιτικες αποψεις και πράξεις αντιμετωπιζονται στο πεδιο της πολιτικης
    αξιοποινες πραξεις αντιμετωπιζονται στο πεδιο της δικαιοσυνης και αυτο ισχυει για ολους τους ανθρωπους γιατι ολοι ειμαστε ισοι εναντι του νομου (συνταγμα της Ελλαδος)
    τωρα την επωνυμη αποψη του φιλου παραπανω θα την χαρακτηριζα (χωρις να χαρακτηριζω τον ιδιο) βαθια αντιδημοκρατικη και ολιγον φασιστική (ξεχωριζει τους ελληνες σε απλους πολιτες και πολιτικους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε συνδημότη ! 6 : 50
    νομίζω ότι συμφωνούν οι απόψεις μας και θα ήθελα μόνο να ξαναπώ ,
    ότι υπάρχουν αρμόδιοι σεβαστοί θεσμοί που μπορούν δικαιωματικά να χαρακτηρίζουν την ορθότητα των πράξεων μας και όλων μας ανεξαιρέτως τις πράξεις , πολιτικών και απλών πολιτών.
    καλό μας βράδυ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειμαστε ΟΛΟΙ Ισοι εναντι του Νομου;
    Με το χερι στη καρδια...ΕΙΜΑΣΤΕ;
    Για παραδειγμα στον εκλογικο νομο...ειμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι το λενε
      Οτι ενα αναλογικοτερο εκλογικο συστημα
      θα ευνοησει την συνεννόηση μεταξυ των κομματων
      στα συνθετα προβληματα που υπαρχουν.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.