Διαμαρτυρίες για βοθρολύματα στα φρεάτια ομβρίων του Μύτικα.


Τις τελευταίες ημέρες γίναμε δέκτες διαμαρτυριών από κατοίκους του Μύτικα σχετικά με βοθρολύματα οικιών που πέφτουν μέσα στα φρεάτια των ομβρίων σε διάφορα σημεία του Μύτικα, αλλά και με βοθρολύματα που τρέχουν επί του οδοστρώματος ή προς οικόπεδα που μένουν επίτηδες με άκοπα χόρτα ώστε να μην φαίνονται, με φυσικό επακόλουθο αφόρητη μυρωδιά, αλλά το κυριότερο μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Το πρόβλημα είναι γνωστό και πολύ παλιό. Ως γνωστό στη περιοχή μας, παρά τα τόσα κοινοτικά πλαίσια στήριξης και τα ατελείωτα χρήματα που πέρασαν από τον τέως Δήμο Αλυζίας, αυτή την τόσο σημαντική υποδομή του δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού δεν αξιωθήκαμε να την αποκτήσουμε, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που αυτό ήταν πρώτο στην ιεράρχηση τους και φρόντισαν ως είχαν υποχρέωση.
Οι ευθύνες ανήκουν εξ ολοκλήρου στους διοικούντες που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια που δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν όπως ήταν υποχρεωμένοι το μέλλον του τόπου, αλλά περί άλλων τύρβαζαν και τυρβάζουν. Οι ίδιοι είναι αυτοί που διοικούν μέχρι σήμερα, και κατά τραγική ειρωνεία κουνάνε και το δάχτυλο για όλα αυτά τα προβλήματα που βιώνουμε εξ αιτίας της έλλειψης αυτής της σημαντικής υποδομής.
Μακροπρόθεσμη λύση θα υπάρξει όταν επιτέλους θα ολοκληρωθεί ο βιολογικός του Μύτικα, ο οποίος προχωρεί δεν προχωρεί και που βρίσκεται κανείς δεν γνωρίζει, γιατί πολύ απλά η δημοτική αρχή τρία χρόνια τώρα δεν έχει δώσει την παραμικρή ενημέρωση αλλά και κανένας δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Αλυζίας δεν ένοιωσε την ανάγκη να θέσει σχετικό ερώτημα και να κοινοποιήσει την απάντηση στους κατοίκους. Που είμαστε; Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει; Άγνωστο τελείως και κανείς δεν ξέρει να ενημερώσει υπεύθυνα.
Γενικά η δημοτική αρχή αποφεύγει να επικοινωνεί εξελίξεις σε διάφορα σημαντικά θέματα, παρότι πλέον διαθέτει ιστοσελίδα.
Η βραχυπρόθεσμη λύση και αυτό το Καλοκαίρι είναι το βυτίο της Δ.Ε. Αλυζίας, που θα πρέπει κάποιοι να φροντίζουν να το χρησιμοποιούν όταν έχει γεμίσει ο βόθρος τους και δυστυχώς και με λύπη μας θα πούμε, ότι είναι πολλοί λίγοι αυτοί που έχουν το άγχος και το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης να φωνάζουν συχνά το βυτίο και αυτό διαπιστώνεται πολύ εύκολα με μία ματιά στις αποδείξεις πληρωμής του βυτίου.

3 σχόλια:

 1. 70 ευρώ βυτίο για να σου πάρει 2 ή 3 κυβικά (ενώ σου λέει ότι θα σου αντλήσει όλη τη χωρητικότητα του βυτίου) είναι πάρα πολλά μπλόγκερ. Πάρα πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές (και τουριστικά ανεπτυγμένες) όπου δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός.
  Το ποιου είναι η ευθύνη, το ξέρουμε όλοι καλά.
  Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να μολύνει την θάλασσα που κάνουν μπάνιο μωρά παιδιά (όλα καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα)
  Κάκιστη νοοτροπία η μεταβίβαση ευθυνών μόνιμα σε άλλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ σωστά το λές. Είναι αδιανόητο όλοι αυτοί οι αργόσχολοι παρτάκηδες τεμπέληδες που έχουν κάνει τούς ΟΤΑ μαγαζιά τους και έχουν βασικότατη ευθύνη για την κατάντια της χώρας, να αδιαφορούν πλήρως για τις υποδομές ανάπτυξης μια περιοχής (όχι απαραίτητα της τουριστικής, αλλά και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών), είναι αδιανόητο λοιπόν να μεταβιβάζουν την ευθύνη για την διαχείριση των βοθρολυμμάτων στούς πολίτες. Κακώς οι πολίτες κάνουν αυτό που λέει η ανάρτηση αλλά πες μου εσύ που θα βρεί κάποιος 70 ευρώ έστω μια φορά την εβδομάδα για να αδειάσει βόθρο. Το ερώτημα είναι πρακτικό.

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.