Σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας.


Του κ. Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφος.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη στο από 13-7-2017 άρθρο μου για την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, που τα ηλεκτρονικά μέσα καθυστέρησαν να μου το δημοσιεύσουν και ιδού το κακό έγινε!
Ώρα 5η πρωινή στις 25-7-2017, η καθαρίστρια του Δήμου κ. Παρασκευή Καφρίτσα, μητέρα 4 τέκνων, πορεύονταν από Μύτικα προς Κανδήλα προς το Δημαρχιακό Κατάστημα του π. Δήμου Αλυζίας, για να επιβιβαστεί του απορριμματοφόρου αυτοκινήτου, για τον καθημερινό «Γολγοθά» της… περιοδεύοντας στα χωριά.
Λίγα μέτρα πριν φτάσει στον προορισμό της, το αυτοκίνητο της παρεξέκλινε της πορείας του, προσκρούοντας στα παρακείμενα της οδού σιδερένια κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά σε όλο το σώμα της, στα πλευρά και στα άκρα και να υποστεί κρανιακές κακώσεις, ενώ το αυτοκίνητό της αχρηστεύτηκε.
Αμέσως προσέτρεξε ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ιωάννου Γκόλιας, ο οποίος, αφού την απεγκλώβισε από το αυτοκίνητό της, την μεταβίβασε στο αυτοκίνητό του και την μετέφερε αναίσθητη, αιμόφυρτη και με πόνους στο Κ.Υ. Μύτικα να τις προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.
Άνθρακες ο θησαυρός!...
Το Κέντρο Υγείας ερμητικά κλειστό! Ούτε γιατρός, ούτε νοσοκόμα μέσα! Το ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ! ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ προς δόξαν της 6ης ΥΓ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!
Στη συνέχεια ο κ. Γκόλιας με το αυτοκίνητό του την μετέφερε στο Κ.Υ. Αστακού. Εκεί το ασθενοφόρο βρίσκονταν με άλλον ασθενή εκτός Αστακού και έφτασε με καθυστέρηση πλέον της μίας ώρας. Φανταστείτε ο ασθενής να περιμένει το ασθενοφόρο του Αστακού στον Μύτικα και να τον έχουν φέρει μάλιστα από τα νησιά Κάλαμος και Καστός πόση καθυστέρηση θα έχουμε ενώ το ασθενοφόρο το δικό μας παραμένει ακινητοποιημένο λόγω έλλειψης οδηγού.
Τελικά η τραυματισθείσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου ύστερα από γνωματεύσεις των γιατρών θα υποβληθεί σε εγχείρηση.
«Αυτά συμβαίνουν εις Παρισίους»…και εν προκειμένω στο Κ.Υ. Μύτικα! Κατόπιν εορτής τα λόγια, η οργή και οι κατάρες είναι περιττά… Που είναι η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΦΟΡΕΩΝ του τόπου μας;
Εύχομαι και πάλι να μην μας βρουν χειρότερα, οπότε η ΟΡΓΗ και η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ δεν ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ… θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματι μου.
Είναι ώρες ΜΕΓΑΛΗΣ ευθύνης, «ο νοών νοήτω»…

Μύτικας 26-7-2017

Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.