Έγκριση 112 αιτήσεων με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 93.112.219,55 € και 40.028.310,01 € δημόσια δαπάνη, για παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια.

Η αμαρτωλή ζώνη Α3 που έχει στοχοποιήσει την περιοχή μας.
Σε έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ημερομηνία 5.11.2018 (χθεσινή), εγκρίνονται 112 αιτήσεις με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 93.112.219,55 € και 40.028.310,01 € δημόσιας δαπάνης και αφορούν παραγωγικές επενδύσεις υδατοκαλλιέργειας χρηματοδοτούμενες από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014 - 2020 (ΕΣΠΑ).
Κοιτάζοντας τον κατάλογο των εγκεκριμένων αιτήσεων (Πίνακας Ι), για την περιοχή που εμάς ενδιαφέρει (Βελά - Λιμανάκια - Αγριλιάς - παραλία Παλιόβαρκα - Μύτικας - Μαραθάκι - Κάλαμος - Καστός), σας λέμε τα εξής:
  • Στη θέση 23 του Πίνακα Ι, υπάρχει μία ίδρυση νέας μονάδας στην Αιτωλοακαρνανία, χωρίς να αναφέρεται τοποθεσία.
  • Στη θέση 25 του Πίνακα Ι, υπάρχει μία επέκταση μονάδας στη Λευκάδα και μάλλον πρόκειται για την μοναδική ιχθυοκαλλιέργεια του Καλάμου στο «Βαθυλιμιόνι».
Για την περιοχή του Αστακού, Εχινάδων, έως και Βελά, υπάρχουν πολλές εγκεκριμένες αιτήσεις, για επεκτάσεις και εκσυχρονισμό υπαρχουσών εγκαταστάσεων.
Εμείς θα συνεχίσουμε επισταμένα να παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα σε όλη την Ελλάδα και θα σας ενημερώνουμε. Για την περιοχή μας (Βελά - Λιμανάκια - Αγριλιάς - παραλία Παλιόβαρκα - Μύτικας - Μαραθάκι - Κάλαμος - Καστός), αυτό που εμείς δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε είναι, ότι όσο αυτή η περιοχή παραμένει στη ζώνη Α3 του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, που νομοθετήθηκε με την ΚΥΑ 31722/4.11.2011, πρέπει ΟΛΟΙ να ανησυχούμε και να μην εφησυχάζουμε.
Βέβαια ακούμε και διαβάζουμε και εμείς τις εκδηλώσεις προθέσεων για αναθεώρηση του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών (δείτε εδώ), αλλά όλα αυτά είναι στον αέρα μέχρι τώρα και δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό και σίγουρο.
Γνώμη μας είναι ότι πρέπει ΟΛΟΙ να έχουν την προσοχή τους σε αυτό το θέμα, δημοτική αρχή, φορείς και κυρίως οι κάτοικοι, κάτι που δυστυχώς δεν το βλέπουμε να γίνεται. Εφησυχασμός και αδιαφορία....
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο των εγκεκριμένων αιτήσεων για παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια.

2 σχόλια:

  1. Τότε ας σταματήσουν να υποκρίνονται όσοι μας λένε για τουριστική ανάπτυξη και "πράσινα άλογα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολιτικές αποφάσεις της πολιτείας είναι σεβαστές δέν σημαίνει όμως ότι όλες οι αποφάσεις είναι και σωστές.
    Προσωπικά θεωρώ ότι δέν συμβαδίζουν στην θαλάσσια περιοχή των δύο νησιών μας Καλαμου-Καστού και Αλυζίας,
    επέκταση των υδατοκαλλιεργειών και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη.
    Από εκεί και πέρα για τους αιρετούς του δήμου μας δέν τιμά τα πολιτικά τους αξιώματα με τα οποία η ίδια η τοπική μας κοινωνία τους ανέθεσε πολιτικά να την εκπροσωπούν, η στάση ουδετερότητας σ' ένα τόσο σημαντικό θέμα.
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.