Υψηλές πτήσεις αμετροέπειας και πολιτικού αμοραλισμού...


Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 8 Μαρτίου, διαβάσαμε με έκπληξη την αιτιολόγηση που γράφτηκε στα πρακτικά και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2021 (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Όλες οι πιστώσεις που είναι γραμμένες στον Προϋπολογισμό για εργασίες, υπηρεσίες, προμήθειες και μικρά έργα είναι στα όρια των απευθείας αναθέσεων, εκτός από τα έργα που είναι σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία του Π/Υ να εκτελεσθεί με την διαδικασία των απευθείας αναθέσεων».

Πραγματικά κάποιες φορές αισθάνεσαι την αμετροέπεια και την υποτίμηση της νοημοσύνης σου και αναρωτιέσαι... Μα καλά τι θεωρούν τους πολίτες;

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που σαν τέως Δήμαρχος:
  • Έσπασε όλα τα ρεκόρ στις απ' ευθείας αναθέσεις με 6.005.171,89 €, ρεκόρ που εκτιμούμε ότι θα μείνει ακατάρριπτο για πάντα στον Δήμο Ξηρομέρου (δείτε εδώ).
  • Που τον πρώτο χρόνο θητείας του έκανε 1.191.862,13 € απ' ευθείας αναθέσεις, δηλαδή 137,87% παραπάνω από τις 501.046,76 € του αντίστοιχου πρώτου χρόνου της νυν δημοτικής αρχής, για να μην μιλήσουμε για την ποιοτική διαφορά των δύο αντίστοιχων περιόδων, που είναι και το πιο ουσιώδες, πολλές αόρατες σε σύγκριση με πραγματικές και υπαρκτές (δείτε εδώ).
  • Που έκανε προφορικές εργασίες και προμήθειες 675.216,13 €, οι οποίες 232.565,76 € φανερώθηκαν ξαφνικά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις 26 Μαΐου 2019 (δείτε εδώ).
  • Που σύναψε δάνειο περί του ενός εκατομμυρίου ευρώ για ισοσκέλιση ανταποδοτικών (δείτε εδώ) και παρέδωσε τον Δήμο καταχρεωμένο στην ΔΕΗ (δείτε εδώ), στον ΦΟΔΣΑ και στην ΔΕΥΑ Αγρινίου (δείτε εδώ).
  • Επίσης μετά το δάνειο και ενώ δεν είχε αναφέρει τίποτα, αυξήθηκαν όλα τα δημοτικά τέλη, με συνολική επιβάρυνση για τους δημότες 341.882,42 € το χρόνο (δείτε εδώ).
  • Που άφησε εν γνώση του στα ανταποδοτικά τέλη μία βραδυφλεγή βόμβα, με τεράστια χρέη και με ανύπαρκτες εισπράξεις το 2019 (δείτε εδώ).
Υψηλές πτήσεις αμετροέπειας και πολιτικού αμοραλισμού...

2 σχόλια:

  1. 'Ούτε γάτα ούτε ζημιά'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο λαος πρεπει να μαθαινει και να φροντιζει να μενει μακρια απο τετοιους πολιτικους, οι οποιοι στο τοπικο γιγνεσθαι ειναι πολλοι τετοιας κοπης
    στηριξτε ανθρωπους με θελουν να προσφερουν χωρις ιδιοτελεια στον τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.