Μέσα σε 1,5 χρόνο, από καταχρεωμένος ο Δήμος Ξηρομέρου στην ΔΕΗ, βρέθηκε πιστωτικός.

Από το χρέος προς την ΔΕΗ 554.583,45 € τον Αύγουστο του 2019, στην επιστροφή πίστωσης 16.681,90 € τον Δεκέμβριο του 2020.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη κάτι πολύ σημαντικό, που από κάποιους πέρασε εσκεμμένα στα ψιλά.
Στην εκκαθάριση του λογαριασμού της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2019, που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή από την τέως δημοτική αρχή, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ με ημερομηνία 31.8.2019, ο Δήμος Ξηρομέρου και κατ' επέκταση οι δημότες, χρωστούσε 554.583,45 €, παρά την σύναψη δάνειου το 2017, ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να ξεχρεωθεί η ΔΕΗ τότε όπως μας είπαν, να μηδενίσουμε το κοντέρ και να μην ξαναχρεώσουμε τον Δήμο ούτε ένα ευρώ.

Το επίσημο έγγραφο από την ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2019, με το μεγάλο χρέος των 554.583,45 €.
Η υπόσχεση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2017 όταν πάρθηκε το δάνειο του ενός εκατομμυρίου, για αποπληρωμή χρέους προς της ΔΕΗ περί τα 700.000 €, και η ρητή υπόσχεση ότι ούτε ένα ευρώ χρέος δεν θα δημιουργηθεί ξανά. Σήμερα πληρώνεται το δάνειο με 150.000 € κάθε έτος, από τα τακτικά έσοδα του Δήμου Ξηρομέρου. Η υπόσχεση δεν τηρήθηκε, μιας και νέο χρέος 554.583,45 € δημιουργήθηκε.

Σήμερα ο Δήμος Ξηρομέρου με την νοικοκυρεμένη διαχείριση, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΔΕΗ με ημερομηνία 31.12.2020, ξεχρεώνει όλο το χρέος που παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή ύψους 554.583,45 € και για πρώτη φορά βγήκε πιστωτικός προς την ΔΕΗ κατά 16.681,90 €.

Το επίσημο έγγραφο από την ΔΕΗ τον Δεκέμβριο του 2020, με τον Δήμο Ξηρομέρου να βγαίνει για πρώτη φορά πιστωτικός με 16.681,90 €.

4 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΕ Η ΔΕΗ. ΤΑ 150 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αφήσανε τίποτα όρθιο
    και τα θέμελα θα τα βγάζανε αν μπορούσανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όμως τον κάναμε Δήμαρχο πριν 6,5 χρόνια, όλα τα ακατανόητα κ απίθανα γίνονται μόνο στον Δήμο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.