«Ουρά 3Κ»: 1.900 προσλήψεις σε 133 Δήμους - Πότε έρχεται η προκήρυξη (βίντεο). Τέσσερις θέσεις έχει αιτηθεί ο Δήμος Ξηρομέρου.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Πρόκειται για την γνωστή προκήρυξη 3Κ/2018 (μιλάμε για την λεγόμενη ουρά της τώρα) για προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, για τις οποίες η προηγούμενη Κυβέρνηση κατάφερε και πήρε εξαίρεση από τους θεσμούς.
Σε αυτή την προκήρυξη το 2018, παρότι ο Δήμος Ξηρομέρου είχε διαπιστωμένη έλλειψη προσωπικού, δεν υπεβλήθη αίτηση από την τέως δημοτική αρχή. Ο γειτονικός Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας έκανε αίτηση για 7 μόνιμες θέσεις.
Η νέα δημοτική αρχή έχει αιτηθεί 4 μόνιμες θέσεις, όπως σας έχουμε ενημερώσει παλαιότερα (δείτε εδώ). 


Για το Σεπτέμβριο του 2021 προσδιόρισε τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης 1.900 μόνιμων θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες 133 δήμων ΝΠΙΔ (σ.σ. τη λεγόμενη «ουρά 3Κ»), ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Συγκεκριμένα, όπως είπε (στο 8′ του βίντεο) σε απάντηση του χθες στη Βουλή σε ερώτηση του Βουλευτή του ΜεΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη «Από το 2019 έχουν περιέλθει 133 αιτήματα φορέων για την κάλυψη συνολικού αριθμού 1.900 οργανικών θέσεων και γι’ αυτά εκκρεμεί το ζήτημα μίας προκηρύξεως».

Μείωση συμβασιούχων.
Και πρόσθεσε, συνδέοντας ευθέως τη νέα προκήρυξη με τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων των Δήμων. «Είναι πολιτική μας να υπάρξει ένας περιορισμός του έκτακτου προσωπικού και οι θέσεις αυτές να μετατραπούν σε μόνιμες. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει και έκτακτο και μόνιμο. Σημαίνει ότι θα καθορισθούν τα πάνω όριο του εκτάκτου προσωπικού κι εκεί θα υπάρξει η πολιτική μονίμων προσλήψεων που θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Αλλά πρέπει να βλέπουμε τη μείωση του εκτάκτου προσωπικού», τόνισε.

Έδειξε Σεπτέμβριο.
Και κατέληξε, δίνοντας και το χρονοδιάγραμμα της «ουράς 3Κ» ή «3Κplus»: «Σας λέω με πολύ σαφήνεια το εξής: Θα έχουμε τελειώσει την άσκηση αυτή, κι αυτή είναι μια μελέτη που πρέπει να γίνει σε σχέση με το έκτακτο προσωπικό…. Και ο χρόνος που δεσμεύομαι για την τακτοποίηση αυτού του θέματος είναι ο Σεπτέμβριος του τρέχοντος έτους».

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
    ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.