Προσπάθεια ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου Ξηρομέρου.


Για όσους γνωρίζουν τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωρίζουν πολύ καλά την προκήρυξη 3Κ/2018, που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και προέβλεπε 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.
Ήταν πάγιο αίτημα των Δήμων να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων μετά από 10 περίπου χρόνια μνημονίων, μιας και οι Δήμοι αντιμετώπιζαν τεράστια λειτουργικά προβλήματα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και ουσιαστικά αδυνατούσαν να ανταποκριθούν. Σε συνεννόηση της προηγούμενης Κυβέρνησης με τους δανειστές, κατάφερε αυτό να το συμφωνήσει τελικά και να προχωρήσει στην προκήρυξη 3Κ/2018.
Σε αυτή την προκήρυξη (δείτε εδώ), με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο Δήμος Ξηρομέρου δεν συμπεριλαμβάνονταν, παρότι ο Δήμος Ξηρομέρου είχε και έχει οξύ πρόβλημα στην στελέχωση με προσωπικό των ανταποδοτικών υπηρεσιών του. Ο γειτονικός Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας συμπεριλαμβάνονταν και μάλιστα ζητούσε 7 άτομα για τις ανταποδοτικές του υπηρεσίες.
Η νέα διοίκηση του Δήμου σήμερα, προσπαθεί και απευθύνει αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, συμπληρωματικά της προκήρυξης 3Κ/2018 και με βάση το γεγονός ότι υφίστανται τέσσερις (4) κενές θέσεις τακτικού προσωπικού στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, για πρόσληψη 4 ατόμων.
Αν το αίτημα γίνει αποδεκτό, οι προσλήψεις θα τρέξουν με διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς καμία εμπλοκή σε αυτό του Δήμου Ξηρομέρου.

Δείτε παρακάτω τις θέσεις που ζητά ο Δήμος να του εγκριθούν: 
  • Μία (1) θέση ΠΕ Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων (Υπηρεσία Ύδρευσης).
  • Δύο (2) θέσεις κατηγορίας ΔΕ 29 Οδηγών (Γ΄ Κατηγορίας) (Υπηρεσία Καθαριότητας).
  • Μία (1) θέση ΥΕ Εργατών (Υπηρεσία Καθαριότητας).
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.