Ευρυζωνικό δίκτυο Δήμου Αλυζίας.


Μας ήρθε με e-mail, ενημερωτικό σημείωμα του Αντιδημάρχου Δήμου Ξηρομέρου, κ. Σπύρου Λύτρα σχετικά με το ευρυζωνικό δίκτυο Αλυζίας.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΖΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι την ευθύνη για τη συντήρηση του εξοπλισμού, του λογισμικού και των εφαρμογών που αφορούν την ευρυζωνικότητα στη Δημοτική Ενότητα Αλυζίας την είχε, μέχρι τις 26/11/2010 (λήξη της σύμβασης ), η ανάδοχος εταιρεία του έργου.
Γνωρίζαμε την ύπαρξη του προβλήματος αλλά δεν είχαμε την δυνατότητα αντιμετώπισης του χωρίς την καθοδήγηση των τεχνικών της αναδόχου εταιρείας ή την παρέμβαση τους και γι’ αυτό ζητήσαμε να μας στείλουν προσφορά για την ανανέωση της σύμβασης. 
Πρόσφατα τους παρακαλέσαμε να μας καθοδηγήσουν στον εντοπισμό και στην επίλυση του προβλήματος που παρουσιάστηκε. Έτσι έγινε, και επιλύθηκε μέρος του προβλήματος. 
Συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα στο Αρχοντοχώρι και στην Παναγούλα, διότι ο αναμεταδότης στο Μέγα Όρος υπέστη ζημιές, λόγω της κακοκαιρίας που είχαμε. 
Προσπαθούμε και ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα. 
Η προσφορά της αναδόχου εταιρείας για την παροχή υπηρεσιών που απαιτούνται για τη συντήρηση του ευρυζωνικού δικτύου ανέρχεται στις 7.500,00€ για ένα χρόνο. 
Στα πλαίσια του υπό σύνταξη προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου θα εξετασθεί η δυνατότητα έγκρισης της παραπάνω δαπάνης ώστε να εξασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο των δημοτών της Αλυζίας, αλλά και των επισκεπτών της, γεγονός που για τον υπογράφοντα είναι σημαντικό και εντάσσεται υψηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων από πλευράς έργων στην Αλυζία. 


Κανδήλα 14/03/2011 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΤΡΑΣ 

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή προσπάθεια για να ενημερώνονται οι Δημότες και μπράβο στον Αντιδήμαρχο, που παρακολουθεί τα θέματα και μας ενημερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αφορμή την πολύ συγκεκριμένη απάντηση του κυρίου Αντιδημάρχου θα ήθελα ένα σχόλιο να κάνω για να εγκαινιάσω και εγώ απο τη μεριά μου την πολύ καλή προσπάθεια του φίλου blogger. Είναι μερικά θέματα απλά που καλό είναι να τα λύσουμε αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστικό μέρος και αν θέλουμε πραγματικά να γίνουμε τουριστικό μέρος. Το θέμα της ευρυζωνικότητας ή το θέμα των πινακίδων του λιμανιού που είναι γραμμένες μόνο στα Ελληνικά (καλά για το μπάχαλο δεν μιλάμε αν και ακούμε διάφορα ευχάριστα σχετικά με λύση του προβλήματος φέτος και με μίσθωση θέσεων κλπ) ή τη γενικότερη καθαριότητα ή το ζήτημα της κεραίας του ΟΤΕ μέσα στο χωριό που αποτελεί θέαμα "επικίνδυνο" (και κανένας μας δεν ξέρει το βαθμό επικινδυνότητάς του) ή τον καθαρισμό της παραλίας όχι μόνο τον Αύγουστο αλλά από την αρχή του καλοκαιριού κλπ κλπ κλπ κλπ. Κοινώς καλό είναι να δούμε κι εμείς τις ευθύνες μας αλλά και ο Δήμος τις δικές του. Δεν είναι όλα αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου. Και ας προσπαθήσει ο καθένας από τη μεριά του για πράγματα τα οποία δεν θέλουν και κανένα τρελό κόστος (το να καθαρίσεις την αυλή σου τέλος πάντων το κάνεις και για σένα). Οι εποχές αγριεύουν, το παζάρι είναι άδειο όλο το χειμώνα, οπότε καλό είναι να ρίξουμε λίγο πιο ουσιαστικό βάρος κατά το καλοκαίρι (και που ξέρουμε, με μια οργανωμένη προσπάθεια ίσως μας βγεί καλά μακροπρόθεσμα και για το χειμώνα). Και για να μιλήσουμε και με την ορολογία των ημερών, να προσπαθήσουμε κι εμείς για μια επιμήκυνση της σεζόν (μια ζωή θυμάμαι να μιλάμε για καλοκαίρι στο Μύτικα και να εννοούμε μόνο τον Αύγουστο). Ο σύλλογος των γυναικών έχει δώσει ένα άριστο παράδειγμα μέσα στο καταχείμωνο με τις καρναβαλικές του εκδηλώσεις. Και καρναβάλι και κρατάμε και το χαρακτήρα μας. Καλό είναι να τις μιμηθούμε. Και να προσπαθήσουμε και πραγματικά και ουσιαστικά και περισσότερο. Όλοι μας.
    Πάντως ο κύριος Αντιδήμαρχος έκανε μια πολύ καλή αρχή ενημερώνοντάς μας συγκεκριμένα για ένα ζήτημα που μας ενδιαφέρει (έστω κάποιους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με το καρναβάλι που λες είναι πράγματι εντυπωσιακό πως κάθε χρόνο όλο και κάποια παιδιά από το χωριό έρχονται από τα μέρη τα οποία μένουν και εργάζονται και έχουν τις οικογένειές τους, όχι μόνο με σκοπό το τριήμερο, αλλά για να συμμετάσχουν και σε αυτό, παίρνοντας μέρος στην παρέλαση. Και εάν και εμείς οι ίδιοι ήμασταν λίγο πιο δραστήριοι τότε ίσως να έρχονταν και περισσότεροι (ξέρεις τηλέφωνο τον φίλο του ο καθένας να κατέβει και τέτοια πράγματα). Γιατί να το κάνουμε μόνο για τις εκλογές? Για να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι και ποιόν θα ψηφίσει ο καθένας και σε ποιόν μίλησε και διάφορα τέτοια γελοία? Δεν είναι καλύτερα να έρχονται στο καρναβάλι και να γλεντάμε όλοι παρέα και να διασκεδάζουμε? Θεωρώ πως μια καλή ευκαιρία για να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των γυναικών είναι να αρχίσουμε τα τηλέφωνα στους φίλους μας που μένουνε σε άλλες πόλεις για να έρθουν να απογραφούν στο Μύτικα. Να μας ενημερώσει είτε μέσω του μπλογκ , είτε με ανακοινώσεις έξω στο χωριό ο κύριος Αντιδήμαρχος τις ημερομηνίες απογραφής και ο καθένας μας, αφού κανονίσει με το φίλο ή το γνωστό του το σαββατοκύριακο το οποίο θα κατέβει για να απογραφεί, να το θέσει υπόψη του Αντιδημάρχου ή του αρμόδιου για την απογραφή τέλος πάντων, έτσι ώστε εκείνο το σαββατοκύριακο να απογραφούν κατά προτεραιότητα οι ετεροδημότες. Τι λέτε, μέσα? Και λόγω της κρίσης να βάλει και κανένα λεωφορείο ο Δήμος. Παρασκευή βράδυ με Κυριακή απόγευμα. Να δούμε λίγο κόσμο και να γίνει και λίγο χαβαλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.